Sari la conținut

Senzori PIR

Cypryan

Postări Recomandate

Am achizitionar 3 senzori PIR tip T&G model JQ35. Pe cutie scrie ca sunt multifiunctionali....ma rog.

Ideea este ca in cutii nu gasesti o schema de montare......gasesti doar unde sa-l alimentezi (respectiv faza si nulul) insa de un bec sau ceea ce ar trebui sa alimenteze nimik. Am gasit pe net o schema de montaj de la alt PIR si am incercat si cu unulde-al meu.......shi spre surprinderea mea nu numai ca n-a mers dar s-a ars siguranta interioara.......am schmbat-o ....dupa care a sarit siguranta de la tabloul electric........ NU MAI STIU CE SA MAI FAC..........

Sunt senzori obisnuiti care se gasesc pe piata......(un tip are si proiector de lumina si celalat nu are........senzorii mei nu au proiectoare pentru ca vreau sa-mi alimenteze niste spot-uri pe LED-uri din arcade).

Va rog ajutati-ma cu o schema de montaj....!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

P.S. : Am uitat sa spun ca am tinut cont de faza/nul iar ca sarcina am folosit un bec de 40w montat intre nul si firul liber al PIR-ului-albastru. (PIR-ul avand 3 fire -> maro=faza; albastru=???; rosu=nul --> acestea luate din specificatiile tehnice ce au venit in cutie).

Va rog sa ma ajutati cu o schema de montaj!

Link spre comentariu

Multumesc frumos.....exact cum mi-ai schitat legaturile asa am legat senzorul si dupa cum ai citit mai sus am avut probleme......

Astazi cred ca ma duc si schimb cei trei senzori cu unii mai buni ...sper....care sa aibe si schema legaturilor.......

Oricum.....multumesc mult pentru raspunsuri!!!

Daca a-ti avea amabilitatea sa-mi recomandati (dar urgent in 10 min.), un alt tip de senzor care sa-l folosesc dupa cum v-am spus in interior pentru a comanda niste spot-uri pe LED-uri din arcade.......MI-AR FI DE FOLOS.....

Va multumesc frumos!!

Link spre comentariu

Daca a-ti avea amabilitatea sa-mi recomandati (dar urgent in 10 min.), un alt tip de senzor care sa-l folosesc dupa cum v-am spus in interior pentru a comanda niste spot-uri pe LED-uri din arcade.......MI-AR FI DE FOLOS.....

Va multumesc frumos!!

Senzori PIR pe care i-ati cumparat sunt cei mai potriviti. Va rog sa postati specificatiile tehnice ale acestui senzor. In plus, mai veniti si cu cateva imagini unde sa ne aratati exact cum ati conectat senzorul PIR. Sigur va scapat ceva! scratchchin.gif

Link spre comentariu

Da......vina este a producatorului ca a gresit schema de conexiuni ......... dar si a mea ca eu am ars unul dintre PIR.

Am facut corectarile de rigoare pe schema ce se gaseste in interiorul ambalajului original. .....

Norocul meu a fost ca ducandu-ma sa schimb cei trei PIR....am dat peste niste oameni draguti care mi-au aratat conexiunile si mi-au incercat cei 3 PIR cumparati.

Mi l-au schimbat si pe cel ars, recunoscand ca n-a fost vina mea....!

ATENTIE CEI CARE CUMPARATI SENZORI PIR T&G Model JQ35.....SCHEMA DIN INTERIORUL CUTIEI NU ESTE BUNA SI RISCATI SA ARDETI SENZORUL....!

SCEMA CU CORECTURILE DE RIGOARE SE AFLA CA ATASAMENT LA ACEST MESAJ..!

MULTUMESC PE ACEASTA CALE CELOR DE PE FORUM CARE M-ATI SPRIJINIT SI INDRUMAT!

post-2428-1222631045_thumb.jpg

Link spre comentariu

Adevarul e ca ve-i ce cunosc culorile firelor se pot ghida usor la legaturi.Citind primul post am fost uimit sa constat ca albastru era legat la bec.In cazuri generale maro,negru=faza albastru,alb,verde=nul si rosu sau alta culoare diferita de primele alimentare sarcina. scratch_one-s_head.gif :flag_of_truce:

Link spre comentariu

Bine ......atotcunoscatorule.........meseria e bratara de aur......

Consider ca am destule cunoştinţe ?n domeniul acesta.......... nu-s expert....dar totuşi sa montezi 3 conexiuni după o schemă electrică se pricep aproape toţi (sunt şi exceptii...ma rog..),..............?nsa ?n momentul ?n care un tembel, de producator iti da o schema de montaj........oricine sa-ar gandi logic, sa faca acele conexiuni conform schitelor proiectantului......nu după cum ?mi tună mie capul....NU?

Sunt convins ca daca era un dispozitiv nou, cu care nu te-ai mai fi ?ntalnit pana atunci....in special venit din afara, nici prin gand nu-ti trecea ca schema din ambalajul original este total eronata!

Sa fim seriosi....

Nu o lua ca repros.......ideea este ca trebuie sa ne obisnuim cu gandul ca traim in ROMANIA ........ unde nimeni nu mai raspunde in fata legii pentru ceea ce intreprinde......

'Asta este .......am fost eu norocosul de data aceasta..........sper sa nu mai ies in evidenta si cu alte ocazii......!

Link spre comentariu

• 2 years later...

Posturile cu problema schemei de conectare a senzorului sunt din 2007. Si in iulie 2011 acesti senzori se vand cu acceasi scema gresita. Sunt facute de chinezi pentru romani (poate si pentru altii). Azi am prajit si eu un senzor. Cand i-am deschis capacul la conexiuni, am vazut ca sunt puse aiurea culorile, dar am zis ca totusi o fi bine. Pacaleala. Cand l-am desfacut, am constatat ca si culorile erau puse aiurea pe fire, nu numai ordinea. Maine ma duc la vanzatoarea din Obor sa vad ce obtin. Poate altul nou, ca acu stiu cum sa-l conectez. Multumiri celor care au avut bunavointa sa ne lumineze.

Numai bine,

Gremiro

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock