Sari la conținut

incarcator de acumulatori

Cobra

Postări Recomandate

Mai are pe verso un integrat GC3001/30452.Asta,ma repet Razz ,ce face?

Cred ca este un optocuplor.

http://www.datasheetcatalog.com/datasheets.../HCPL0452.shtml

Acest incarcator face descarcarea acumulatorilor inainte de a incepe incarcarea lor?

Nu face descarcarea lor. Doar incarcarea.

• Răspunsuri 52
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Mai am un incarcator. :P

Dar scrie ca e ptr. Ni-Cd.

Pot sa incarc si acumulatori Ni-MH?

Mersi.

http://i18.tinypic.com/5yw0i7l.jpg

Nu face descarcarea lor. Doar incarcarea.

Ar' fi mai sanatos daca ar' face mai inainte o descarcare completa?sau nu se obisnuieste sa se doteze cu asa ceva incarcatoarele in general?

Mersi.

sau nu se obisnuieste sa se doteze cu asa ceva incarcatoarele in general?

Din cate cunosc eu...NU. Incarcatoarele pt acumulatori aduc tensiunea acumulatorului la parametrii nominali (maxim cu 10-15% mai mult peste cei nominali). Deci nu fac descarcarea lor. De fapt lucru asta nici nu este recomandat deoarecere durata de viata a acumulatorilor este invers proportional cu timpul de incarcare a lor.

Spre exemplu, sa presupunem ca avem urmatorul acumulator: 12V nominali, 16A/h. La ultima incarcare tensiunea acumulatorului a fost de 12,2V. Dupa "x" minute de utilizare tensiunea acumulatorului a ajuns la 10,7V. Circuitul in care este folosit acumulatorul functioneaza bine pana la 10V. Deoarece dorim sa plecam din localitate o perioada "Y" de timp am dori ca acumulatorii aparatului sa fie incarcati, adica sa aiba tensiunea nominala, spunem noi.

Aici mai vin cu o precizare importanta care trebuie retinuta: un acumulator daca este incarcat la tensiunea nominala a nu stiu cata oara NU neaparat va avea aceeasi rezistenta interna ca la prima utilizare inainte sa fie incarcat.

Acest aspect este foarte important deoarece dupa "n" incarcarii succesive la "z" perioade de timp rezistenta interna se schimba, mai exact se mareste, iar durata de utilizare a acumulatorului scade. Durata scade mai repede daca supunem acumulatorul la un numar de ore de incarcare mai multe. Cum ? Pai daca il descarcam, apropo de exemplu de mai sus, sa zicem ca tensiunea acumulatorului in stare "DESCARCAT" este 10V. Ca sa-l incarcam la tensiunea nominala sa presupunem ca ne ia aprox. 6 ore. Daca "nu il descarcam" ne lua mai putin, deci reduceam timpul de care vorbeam adineaori. Nu cu mult, dar tineti cont ca, de regula, un acumulator nu se incarca o singura data, asa ca puteti aduna timpi diferenta ramasi de la fiecare incarcare.

Sper ca ati inteles ideea.

Am gasit o schema care se numeste:

Alkaline baterry charger.

Se pot reincarca bateriile alkaline?

http://www.electronicsteacher.com/circuits...ics/Charger.gif

In principiu bateriile alcaline nu se pot incarca, schema respectiva le mai "forteaza" un pic durata de functionare. In revistele romanesti de specialitate schemele de genul acesta erau dezbatute sub titlul de "reconditionare", nu incarcare. Dl. miron1947 are dreptate, procedeul este destul de riscant, din cauza reactiei chimice care are loc in aceste baterii in cazul in care acestea sunt "reconditionate", am auzit mai multe cazuri in care s-a lasat cu bubuieli. Cele care nu bubuiau mai puteau fi folosite cam 10-15% din timpul normal de functionare. S-ar putea sa ma insel, personal nu am incercat metoda, au facut-o altii in perioada in care bateriile, mai ales alcaline costau o avere.

• 2 years later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock