Sari la conținut

Experimentul de la Geneva

releu

Postări Recomandate

Ce parere aveti despre experimentul de la Geneva. Pana la urma, se va demonstra printre altele existenta materiei negre sau nu ?

Citez:

Experimentul secolului, care ar putea demonstra geneza omenirii, naşte controverse puternice ?n toată lumea. Unii oameni de ştiinţă recunosc că, ?n cazul unui eşec, efectele ar putea contribui la sf?rşitul lumii. Dacă va fi un succes ?nsă, rezultatele sale vor fi cel puţin la fel de importante ca primul pas al omului pe Lună. Un lucru este sigur, m?ine nu va fi sf?rşitul lumii.

Doar o zi a mai rămas p?nă la experimentul secolului, la care s-a lucrat 15 ani. Experimentul ar putea oferi informaţii preţioase despre formarea Universului, simul?nd o explozie de tipul Big Bang.

La CERN - Centrul European pentru Cercetări Nucleare de la Geneva, va fi pus ?n practică un proiect la care 10.000 de savanţi din peste 70 de ţări au lucrat mai bine de 10 ani. Aproape o sută de rom?ni se află printre ei. ?n camera de comandă a detectorului Atlas, 1500 de cercetători sunt antrenaţi să prelucreze milioanele de informaţii care vin ?n fiecare secundă. Printre ei şi 30 de rom?ni.

Călin Alexa este unul dintre cercetătorii care lucrează la prelucrarea informaţiilor str?nse de unul dintre cele patru detectoare, pe nume Atlas. El a explicat pentru Realitatea TV cum va decurge experimentul de m?ine. VEZI VIDEO

Mihai Caprini, un alt cercetător rom?n care şi-a adus contribuţia la realizarea acestui experiment, susţine că evenimentul de m?ine nu pune ?n pericol viitorul omenirii.

''Energiile care se vor produce ?n RHC sunt ?ntr-adevăr mari, dar sunt mult mai mici dec?t cele obţinute ?n mod natural de razele cosmice, care ajung pe Păm?nt şi se ciocnesc. Este posibil să apară găuri negre datorită ciocnirii razelor cosmice sau a protoniloR, dar ele vor fi at?t de mici ?nc?t se vor anihila extrem de repede, iar ?n final nu va fi niciun pericol'', susţine cercetătorul rom?n Mihai Caprini. VEZI VIDEO

Protonii vor pleca ?n cursă m?ine la ora 10. Vor trece printr-un tunel de 27 de km lungime şi vor face 11.000 de ture ?ntr-o singură secundă. ?n momentul ?n care se vor ciocni, vor produce o mie de milioane de particule, iar patru aparate, de mărimea unor catedrale, vor detecta şi selecta aceste particule.

Sursa: Realitatea TV

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Personal nu cred ca daca se ciocnesc 2 protoni, va iesi gauri negre uriase. Sa gandim logic. O gaura neagra este in primul rand un corp, iar acesta are nevoie de materie, materie pe care nu o poate lua din cativa protoni. In al doilea rand, petru a distruge pamantul ii trebuie o masa de cateva ori mai mare ca acesta, si o dimensiune considerabila, pe care nu stiu de unde le poate lua. Si in al treilea rand, nu cred ca pamantul de va "macina" pe langa gaura, ci mai mult cred ca s-ar lipi de aceasta, oricum, pentru o gaura asa de mare, ca sa tina pamantul in loc, vom muri din cauza gravitatiei ei si de asemenea va atrage tot sistemul solar la un loc.

Link spre comentariu

• 4 weeks later...
Personal nu cred ca daca se ciocnesc 2 protoni, va iesi gauri negre uriase. Sa gandim logic. O gaura neagra este in primul rand un corp, iar acesta are nevoie de materie, materie pe care nu o poate lua din cativa protoni. In al doilea rand, petru a distruge pamantul ii trebuie o masa de cateva ori mai mare ca acesta, si o dimensiune considerabila, pe care nu stiu de unde le poate lua. Si in al treilea rand, nu cred ca pamantul de va "macina" pe langa gaura, ci mai mult cred ca s-ar lipi de aceasta, oricum, pentru o gaura asa de mare, ca sa tina pamantul in loc, vom muri din cauza gravitatiei ei si de asemenea va atrage tot sistemul solar la un loc.

O observatie (neesentiala): nu se ciocnesc doar doi protoni, ci doua fascicule (care contin un numar considerabil mai mare) de protoni. Chiar si asa, masa totala a lor (chiar daca energiile sunt foarte mari, v=0,9999.... x c) nu cred ca va face posibila crearea unei "black hole" care sa se "autointretina".

Link spre comentariu

Aceea facuti in Romania ?

Buna remarca, (desi erau aceia, ca erau magneti, si mai multi ). Adevarul e ca masinile germane sau elvetiene nu se strica niciodata, de-asta plateste neamtul o armata de tehnicieni+ingineri pentru mentenanta robotilor la firma la care lucrez.

Link spre comentariu

Am incercat sa caut alte informatii pe internet vis-a-vis de afirmatiile facute mai sus si uitati ce am gasit (sursa Money Channel):

Cel mai important experiment ştiinţific din istorie, ce se desfăşoară la Geneva, a fost oprit, urm?nd să fie reluat ?n primăvară. Cercetătorii au luat această decizie după ce acceleratorul de particule, cel mai puternic construit vreodată, s-a defectat din nou.

Lansat la 10 septembrie, acceleratorul s-a stricat p?nă acum de două ori şi nu a funcţionat mai mult de patru zile. Vinerea trecută, instalaţia a fost oprită din cauza unei scurgeri de heliu, gaz folosit pentru a răci tunelul la minus 271 de grade Celsius. Cea mai probabilă cauză a defecţiunii a fost o conexiune electrică defectuoasă dintre doi magneţi.

Centrul European pentru Cercetare Nucleară a anunţat că experimentul, ce ?şi propune să descifreze tainele materiei, va fi reluat ?n primăvară, după rezolvarea problemelor tehnice. Cercetătorii vor să evite astfel orice alte incidente, mai cu seamă că există destule voci care spun că experimentul ar putea avea consecinţe dezastruoase, inclusiv dispariţia vieţii de pe Păm?nt.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock