Sari la conținut

Alimentare 7294

thecandy

Postări Recomandate

Daca alimentez un 7294 la tensiunea de 15v (~) ca si cu vre-o 6A pe coloana oare ajunge sa lucreze la calitati maxime adik sa nu am probleme din cauza tensiunii mici de alimentare

O sa`i pun o punte de 20A si filtraj de 2x20000uF

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sper ca ai vrut sa spui 2x15V~, ceea ce inseamna aprox. +/-22Vcc ?

In general, TDA7294 functioneaza bine alimentat la peste +/-20Vcc. Bineinteles, nu vom mai avea pe boxe puterea disponibila ca in cazul alimen. TDA-ului la +/-35Vcc.

Link spre comentariu

Sper ca ai vrut sa spui 2x15V~, ceea ce inseamna aprox. +/-22Vcc ?

In general, TDA7294 functioneaza bine alimentat la peste +/-20Vcc. Bineinteles, nu vom mai avea pe boxe puterea disponibila ca in cazul alimen. TDA-ului la +/-35Vcc.

Pai am traf la 2x30v ~ ala e bun?

Link spre comentariu

un amplifc cu tranzistoare nu se compara cu TDA7294 sau alt TDA sau chiar LM

va spun eu care am unul pe tranzistoare...suna impecabil, acum vreau sa trec pe ceva mai puternic... dance2.gif

Link spre comentariu

un amplifc cu tranzistoare nu se compara cu TDA7294 sau alt TDA sau chiar LM

va spun eu care am unul pe tranzistoare...suna impecabil, acum vreau sa trec pe ceva mai puternic... dance2.gif

Am si eu in spate cateva amplificatoare audio, care suna bine. (de la tuburi, la integrate). Cred ca in buna masura depinde de finetea auzului nostru, pentru ca cu greu as putea sa deosebesc un hibrid cu TDA2030A si finalii complementari BD911, 912 - despre care eu zic ca suna excelent, de un amplificator cu TDA7294, exploatat la volum comparabil cu precedentul, adica aflat confortabil in zona de liniaritatae.

Profit acum de ocazie, sa-mi exprim o nedumerire daca veni vorba de TDA7294. Intentionez sa construiesc un amplificator nou, pentru subwoofer cu doua astfel de integrate in punte si am optat pentru solutia asta fiindca sunt f. multumit de acest circuit. Acum, nedumerirea: stiind ca pinul 8 e conectat la carcasa, de ce nu asi putea sa utilizez asta la alimentareaw celor doua integrate montate pe acelasi radiator ? (in multe locuri se insista pe izolarea electrica a integratului fata de radiator, iar eu chiar conductia vreau sa o utilizez, pentru ca in schema pinul 8 e conectat cu 15 si se alimenteaza la (-) ?

Credeti ca alimentand in felul acesta punte celor 2 integrate, asi putea avea scaderi de calitate (distorsiuni, broom de retea etc) ?

As fi foarte recunoscator pentru orice sugestii !

Link spre comentariu

Acum, nedumerirea: stiind ca pinul 8 e conectat la carcasa, de ce nu asi putea sa utilizez asta la alimentareaw celor doua integrate montate pe acelasi radiator ? (in multe locuri se insista pe izolarea electrica a integratului fata de radiator, iar eu chiar conductia vreau sa o utilizez, pentru ca in schema pinul 8 e conectat cu 15 si se alimenteaza la (-) ?

Credeti ca alimentand in felul acesta punte celor 2 integrate, asi putea avea scaderi de calitate (distorsiuni, broom de retea etc) ?

As fi foarte recunoscator pentru orice sugestii !

Izolarea TDA7294 de radiator se face in ipoteza in care am conecta radiatorul la masa - lucru de altfel recomandat. Totodata, in carcasa amplificatorului sau subwoofer-ului, radiatorul conectat la masa poate fi privit ca un mijloc suplimentar de ecranare a circuitelor de semnal (iar un lucru foarte util).

Deci cel mai bine izolatii TDA-urile de radiator si conectati radiatorul la masa.

Link spre comentariu

Calitatea redarii sonore ale unui amplificator depinde foarte mult si de restul sistemului! Degeaba am eu un amplif super h******* daca ii dau mp3 din calculator pe un sistem n.1 din Altex, ca diferente mari nu vor fi!

Despre legatura pinului 8, in general ea nu se foloseste din doua motive. Unul ar fi ca de obicei radiatorul impreuna cu carcasa se leaga la masa sau la pamant si atunci motivul este evident. In cazul in care izolezi radiatorul de masa, tot va trebui sa folosesti pasta termoconductoare, care nu are neaparat cele mai bune calitati din punct de vedere al conductiei electrice(plus de asta, multe radiatoare sunt anodizate si stratul superficial este izlolator electric, dar se poate smirghelui), deci, cel mai bine e sa il alimentezi folosind fire de cupru. Si nu in ultimul rand, nu vad ce avantaj ai obtine folosind acest mod de interconectare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock