Sari la conținut

acumulatori masini pentru copii

florin.zamfirescu

Postări Recomandate

Salutare!

Problema : am un acumulator de 6v/7Ah si un incarcator de 6v 1000mAh. Cat timp trebuie tinut la incarcat acumulatorul?

poate imi da-ti si o formula de calcul, pentru ca mai am un accu de 6v/10ah.

Am primit un sfat sa cumpar un incarcator cu amperaj mai mare pana in 3000mah , astfel scazand timpul de incarcare.

Va multumesc!

PS si un ghid de intrtinere daca stiti. (rechargeable sealed lead acid battery)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Capacitatea acc (A/h) impartita la curentul de incarcare = durata de incarcare.

problema e ca, curentul de incarcare nu e constant si e dependent de gradul de descarcare (adica e mai mare la inceput cand acc de descarcat si mai mic spre sfarsitul incarcarii)

o regula empirica spuna ca, curentul de incarcare e ~ a zecea parte din capacitate (deci la 6A e ~ 600mA) deci ar fi ~ 10 ore. (cu conditia ca incaracatorul sa poata furniza curentul de incarcare la tensiunea de incarcare)

Raspunsul la a doua intrebare e ca nu ajuta prea mult un incarcator care poate furniza un curent mult mai mare, ce e important e sa poata furniza fara probleme curentul de incarcare (capacitatea / 10)

R.

PS - de obicei incarcatorul care vine cu masinutele astea asigura un curent mai mic de o zecime ca sa poata si lasat in priza peste noapte fara sa sulfateze (distruga) acc prin supraincarcare. Un sfat bun e sa cautati sau sa construiti un incarcator automat care e mult mai eficient uitati-va aici www.emil.matei.ro era o schema relativ simpla care a fost publicata si in tehnium pe vremea pionierilor si utecistilor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock