Sari la conținut

Pss600 sau Av(IPA)400 ?

Postări Recomandate

Personal am asculat si PSS si AV400.

Un lucru e cert: diferente in privinta reproducerii sunetului nu exista. Din pct. de ved. tehnic exista doar mici diferente ale curbei P=f(THD) la cele doua amplificatoare, conferind un plus topologiei AV400 fata de cea PSS, dar acest lucru nu e chiar asa de important si util ascultatorilor obisnuiti.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1268-pss600-sau-avipa400/#findComment-12782
Distribuie pe alte site-uri

Personal am asculat si PSS si AV400.

Un lucru e cert: diferente in privinta reproducerii sunetului nu exista. Din pct. de ved. tehnic exista doar mici diferente ale curbei P=f(THD) la cele doua amplificatoare, conferind un plus topologiei AV400 fata de cea PSS, dar acest lucru nu e chiar asa de important si util ascultatorilor obisnuiti.

1.Totusi in alt topic spuneati ca Pss600 are un timbru pe medii foarte bun (chiar si joase); mediile se aud foarte cald ca la nici un alt etaj de amplificare .

Asta inseamna ca AV400 reproduce mediile la fel cu pss-ul ?

Daca ar fi sa alegeti intre Ipa Pss si Qsc ce ati alege si de ce ? ;Exista diferente la reproducerea sunetului ? ma refer la detaliile sunetului sau sa-i spunem de ce nu, chiar si rezolutie /la faptul ca un amplificator bun nu te oboseste ,etc

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1268-pss600-sau-avipa400/#findComment-12809

Totusi in alt topic spuneati ca Pss600 are un timbru pe medii foarte bun (chiar si joase); mediile se aud foarte cald ca la nici un alt etaj de amplificare .

Asta inseamna ca AV400 reproduce mediile la fel cu pss-ul ?

Da, este foarte adevarat ca are un timbru pe medii mai special amplificatorul audio PSS dar acest lucru poate fi sau nu sesizat de un ascultator obisnuit. Deci, remarca care am facut-o in topicul respectiv este o strict o parere personala... subiectiva.

Daca ar fi sa alegeti intre Ipa Pss si Qsc ce ati alege si de ce ? ;Exista diferente la reproducerea sunetului ? ma refer la detaliile sunetului sau sa-i spunem de ce nu, chiar si rezolutie /la faptul ca un amplificator bun nu te oboseste ,etc

Mie greu sa spun, depinde ce as urmari. Daca as fi sa privesc totul din prisma unui utilizator obisnuit de sisteme audio care nu il intereseaza "schema" ci mai degraba pretul si un sunet decent, as putea spune ca PSS reprezinta solutia "ideala".

Topologia QSC nu o consider una Hi-Fi. Am reparat nenumarate amplificatoare audio bazate pe aceasta topologie si in nici un caz nu mi-au prezentat la auditie un "timbru mai special". Le consider doar niste amplificatoare audio din pct. de ved. energetic de eficienta ridicata, dar doar atat.

Daca doresc sunet Hi-Fi de calitate mi-as indrepta atentia catre alte solutii, actualmente cele mai convenabile fiind amplificatoarele audio in clasa AB. Atat PSS cat si AV (nu IPA, aceasta este o denumire cosmetizata sau plagiata a amplificatoarelor audio AV), reprezinta o solutie buna. La urma urmei mai este si o chestie de gust la mijloc, preferinte, schema etc.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1268-pss600-sau-avipa400/#findComment-12810

Da, este foarte adevarat ca are un timbru pe medii mai special amplificatorul audio PSS dar acest lucru poate fi sau nu sesizat de un ascultator obisnuit. Deci, remarca care am facut-o in topicul respectiv este o strict o parere personala... subiectiva.

Mie greu sa spun, depinde ce as urmari. Daca as fi sa privesc totul din prisma unui utilizator obisnuit de sisteme audio care nu il intereseaza "schema" ci mai degraba pretul si un sunet decent, as putea spune ca PSS reprezinta solutia "ideala".

Topologia QSC nu o consider una Hi-Fi. Am reparat nenumarate amplificatoare audio bazate pe aceasta topologie si in nici un caz nu mi-au prezentat la auditie un "timbru mai special". Le consider doar niste amplificatoare audio din pct. de ved. energetic de eficienta ridicata, dar doar atat.

Daca doresc sunet Hi-Fi de calitate mi-as indrepta atentia catre alte solutii, actualmente cele mai convenabile fiind amplificatoarele audio in clasa AB. Atat PSS cat si AV (nu IPA, aceasta este o denumire cosmetizata sau plagiata a amplificatoarelor audio AV), reprezinta o solutie buna. La urma urmei mai este si o chestie de gust la mijloc, preferinte, schema etc.

Pai eu la aceste PARERI SUBIECTIVE ma refer cand intreb ce schema se aude mai bine pe aceleasi incinte acustice . Pot spune ca sunt un ascultator foarte pretentios unde sunete rare ajung la ureche ca fiind placute in special mediile si timbrul cu cat mai multe detalii .De exemplu melodia High Hopes , pink Floyd sau one de la Metallica,Jethro Tull,Jean Michelle Jare cu sintetizatorul ,muzica clasica,vioara si pianul pot spune ca au niste detalii pe care doar unele amplificatoare si incinte le pot furniza .

Va multumesc .

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1268-pss600-sau-avipa400/#findComment-12813

bine v-am gasit pe toti, tocmai m-am intors din concediu si m-am bagat sa mai trag cu ochiul pe aici pe forum.

technomate, eu cred ca intr-un sistem audio cele mai importante sunt boxele si apoi amplificatorul. Cat despre faptul ca Jean Michelle Jare cu sintetizatorul ,muzica clasica,vioara si pianul pot spune ca au niste detalii pe care doar unele amplificatoare si incinte le pot furniza, asta era pe timpuri, acum crezi ca un Av400 sau stiu eu ce, nu ar putea reproduce muzica asta de care zici tu ? ti-am spus, marea problema e boxele sau iar ne intoarcem la aburelile fostei divizii Tehnics care acum s-a desfintat.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1268-pss600-sau-avipa400/#findComment-12815

bine v-am gasit pe toti, tocmai m-am intors din concediu si m-am bagat sa mai trag cu ochiul pe aici pe forum.

technomate, eu cred ca intr-un sistem audio cele mai importante sunt boxele si apoi amplificatorul. Cat despre faptul ca Jean Michelle Jare cu sintetizatorul ,muzica clasica,vioara si pianul pot spune ca au niste detalii pe care doar unele amplificatoare si incinte le pot furniza, asta era pe timpuri, acum crezi ca un Av400 sau stiu eu ce, nu ar putea reproduce muzica asta de care zici tu ? ti-am spus, marea problema e boxele sau iar ne intoarcem la aburelile fostei divizii Tehnics care acum s-a desfintat.

De acord ca problema sunr boxele .Iar cand intreb ce amplificator suna mai bine nu cred ca o sa imi spuneti ca unul compus din 2 finali un driver si un tranzistor de intrare .Consider ca totusi sunt diferente dupa cum ziceam mai sus ,sunetul produs de unul poate fi mai putin obositor altul mai mult functie de contrastul dintre medii inalte si joase ,liniaritatea si toate celelalte.Iar la boxe am zis ca pe aceleasi incinte daca se pot face comparatiile .

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1268-pss600-sau-avipa400/#findComment-12818

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock