Sari la conținut

Site Muzeu

cmihut

Postări Recomandate

Salutare la toata lumea. Tin sa mentionez de la inceput ca nu sunt electronist. Sunt interesat sa creez un site muzeu al electronicii romanesti (radio/tv) care sa contina poze + date tehnice + scheme... ale modelelor de televizoare si radio-uri produse in romania de la inceputuri si pana in '89.

Eu nu pot sa fac altceva decat design-ul site-ului si sa creez site-ul in sine, sa contribui cu domeniul .ro. Restul de infor&&&&&&& ar trebui furnizate de voi, daca este cineva interesat. Practic voi decideti ce vine in site si asa mai departe, eu fac asta doar din dorinta de a vedea un astfel de site pentru ca e pacat sa nu gasesti nici o informatie despre productia de electronica din romania.

sper sa fie ceva oameni interesati de un astfel de site :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mihut, ce urmaresti de fapt cu un astfel de site ? O simpla prezentare a aparatelor respective sau un soi de bursa "old fashion" ? Fii mai clar, pentru ca simplele infor&&&&&&& despre aparate nu cred ca ar interesa pe nimeni. Sau poate (sper) ma insel... dar in primul rand trebuie sa stii tu ce vrei.

Link spre comentariu

nu vreau sa fie bursa, eu nu intentionez sa castig nimic din asta. nici nu stiu daca sunt oameni interesati de o bursa "old fashion". daca sunt totusi oameni interesati atunci putem face si asta. eu tot ce vreau este sa existe un site unde lumea interesata sa vada istoria electronicii romanesti cu poze si detalii.

la un moment dat m-a prins nostalgia (chiar daca nu sunt destul de batran) si am inceput sa caut despre diverse modele de televizoare ce imi aminteam eu din copilarie: televizorul Diamant, Sport... am pierdut ore intregi si nu am gasit nimic, voiam sa vad si poze ca sa fie tacamul complet.

la un moment dat am gasit ceva infor&&&&&&& despre fabrica Electronica in perioada comunista si cam ce au produs pe scurt dar nu am mai reusit sa gasesc acea pagina. ma gandesc ca nu sunt singurul interesat sa vada asa ceva online. sunt totusi produse care au facut parte din viata noastra, nu ca produsele din ziua de azi cand schimbam televizorul la 3-4 ani.

sper sa intelegeti ce vreau sa fac.

un exemplu ar fi: http://www.marcelstvmuseum.com

doar ca imi pare dezordonat. eu as aranja continutul cronologic.

Link spre comentariu

Datele pentru realizarea unui astfel de site se gasesc de regula la producatorii de echipamente electronice din vremea respectiva. Noi putem contribui doar "cu putina sare sau piper" pe informatiile respective.

Link spre comentariu

• 3 weeks later...
Datele pentru realizarea unui astfel de site se gasesc de regula la producatorii de echipamente electronice din vremea respectiva. Noi putem contribui doar "cu putina sare sau piper" pe infor&&&&&&&le respective.
Din pacate asa este dar nu te descuraja KEEP YOUR HEAD UP !!! wink.gif
Link spre comentariu

• 9 months later...
Salutare la toata lumea. Tin sa mentionez de la inceput ca nu sunt electronist. Sunt interesat sa creez un site muzeu al electronicii romanesti (radio/tv) care sa contina poze + date tehnice + scheme... ale modelelor de televizoare si radio-uri produse in romania de la inceputuri si pana in '89.

Eu nu pot sa fac altceva decat design-ul site-ului si sa creez site-ul in sine, sa contribui cu domeniul .ro. Restul de infor&&&&&&& ar trebui furnizate de voi, daca este cineva interesat. Practic voi decideti ce vine in site si asa mai departe, eu fac asta doar din dorinta de a vedea un astfel de site pentru ca e pacat sa nu gasesti nici o informatie despre productia de electronica din romania.

sper sa fie ceva oameni interesati de un astfel de site :)

salut

as putea sa te ajut daca vrei cu scheme de rtv di ani 60-89 daca vrei

Link spre comentariu

este remarcabil, ca mai sunt oameni care vor sa-si aminteasca, ca in Romania "anterevolutionara" exista electronica; acum, nu mai exista, totul se importa, iar colectionarii de aparate de radio , sunt prea bogati, ca sa vorbeasca cu cineva; daca pot sa ajut cu ceva , cu cea mai mare placere.

Link spre comentariu

As completa ca Romania pre-revolutionara era la un nivel destul de avansat fata de alte tari din blocul estic

exista IPRS baneasa care facea cam tot ce se putea pe partea de bipolari si CI (tot bazate pe bipolari) analogice si TTL, si face si pasive (condensatori parca) si mai era microelectronica care facea CMOS (si NMOS) ajunsesera sa faca Z80 si I8080 care erau caii de bataie ai industriei (cam orice calculator pe vremea aia era bazat pe unul din ele) si mai facea dispozitive optoelectronice (led-uri si afisaje) nu ma zic de ca se fabricau Osciloscoape, terminale, imprimante, memorii (pe la Timisoara) Electroarges componente pasive, si multe multe altele.

Acum a mai ramas ...amintirea (pentru multi dintre noi care construiam pe vremea aia nu prea ne vine sa-i spunem regimul de trista amintire...nu era chiar totul trist.)

R.

Link spre comentariu

• 1 year later...

Dupa relatarile unor oameni care fac depanare radio-tv de o viata, au ajuns sa regrete pana si hulitele rezistente chimice fabricate in Romania.

Ca sa numai spun de tranzistoarele romanesti, care fara sa exceleze, erau mult mai bune, decat gunoaiele chinezesti comercializate acum.

Link spre comentariu

Ca sa numai spun de tranzistoarele romanesti, care fara sa exceleze, erau mult mai bune, decat gunoaiele chinezesti comercializate acum.

Total de acord. Apreciam la vremea aia si KD-urile cehoslovace de la Tesla (parca). Tranzistoarele romanesti de atunci, chiar batranul 2N3055, era tranzistor in adevaratul sens al cuvantului. Construit cu responsabilitate. Acum, minunile chinezesti sunt departe de realitate, inclusiv capsulele cu care sunt imbracate perechea 2SC5200/2SA1943. M-am ferit in toti ani de experienta de asemenea capsule de tranzistori. Nu mi-au oferit incredere in montaje si, chiar daca au fost situatii cand a trebuit sa le folosesc, am montat unul sau chiar doua tranzistoare in plus, in paralel cu cei existenti. Dar momentan, am lasat deoparte aceasta aventura in audio ca sa ma dedic in totalitate automatizarilor industriale si.. radioamatorismului.

Succes si bine v-am gasit in acest nou format.

Link spre comentariu

• 3 years later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock