Sari la conținut

Profan 100%, va rog dati-mi un sfat.

Postări Recomandate

As dori sa-mi dati un sfat in legatura cu un sistem surround 5.1 + player blu-ray. In ceea ce priveste player-ul, m-am hotarat sa iau un Samsung BD-P1500 sau un BD-P2500 (anuntat pentru inceputul lui Septembrie si aparut deja in State: aici manualul si aici produsul) si un sistem 5.1 fara pretentii, la un pret rezonabil.

Din cate am vazut mi-ar conveni (pret & look) unul din urmatoarele sisteme:

1) Pioneer S-V50N-K + Pioneer CP-F50A (pentru rear)

2) Infinity TSS-500PLT (varianta CHR - nu pe argintiu)

3) Samsung HT-TX35 (DVD player inclus)

4) Samsung HT-TX250 (DVD player inclus)

Ideea este ca in principiu la ultimele doua nu ma incanta player-ul (care va fi cam in plus dupa ce voi lua blu-ray-ul), cat ma incanta cei 4 sateliti tall-boy. Probabil ca si player-ul DVD isi va face treaba, pentru ca din cate am vazut, suportul oferit de blu-ray playere este absent pentru formatele avi,divx,mp3,mkv,mpeg,jpeg, etc. si mai mult ca sigur voi folosi si asa ceva.

Ce nu stiu si as dori sa va intreb:

#1 Este functionala simpla asociere player + oricare din cele doua sisteme 5.1 de la punctele 1) si 2) ? ( nu as mai fi dispus sa cumpar o alta comeponenta gen receiver/amplif/tuner/etc ca sa mearga )

#2 Care dintre cele 4 sisteme ma sfatuiti sa-l iau ? (calitate/performanta/fiabilitate)

#3 Credeti ca in loc de blu-ray player, ar fi mai avantajos in cazul in care iau unul din sistemele cu DVD player inclus, sa iau un media center care sa stie de toate formatele (de la ogg pana la mkv) ?

Multumesc anticipat pentru orice fel de ajutor,

Alex

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1236-profan-100-va-rog-dati-mi-un-sfat/
Distribuie pe alte site-uri

Alex,

inainte sa te gandesti la blu-ray, verifica daca televizorul tau, poate 1080p HD, ca sa fi sigur ca te poti uita la ce reda playerul blu-ray.

(atentie nu HD-ready ca aia e o mare pacaleala e 720p) si mai important e daca poate sa afiseze 1080x1200 (sau 1080x1000) pixeli nativ, afltfel o sa faca scaling la imagine si o sa arate mediocru.

R.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1236-profan-100-va-rog-dati-mi-un-sfat/#findComment-12547

Ce nu stiu si as dori sa va intreb:

#1 Este functionala simpla asociere player + oricare din cele doua sisteme 5.1 de la punctele 1) si 2) ? ( nu as mai fi dispus sa cumpar o alta comeponenta gen receiver/amplif/tuner/etc ca sa mearga )

#2 Care dintre cele 4 sisteme ma sfatuiti sa-l iau ? (calitate/performanta/fiabilitate)

#3 Credeti ca in loc de blu-ray player, ar fi mai avantajos in cazul in care iau unul din sistemele cu DVD player inclus, sa iau un media center care sa stie de toate formatele (de la ogg pana la mkv) ?

1. Da, este functionabila asocierea pentru ca din cate vad eu sunt sisteme 5.1 "active" - ma refer la punctele 1). si 2).

2. Va recomand sa optati asupra modelului Infinity TSS-500PLT

3. Fara doar si poate este mai avatanjoasa solutia cu DVD player inclus deoarece, in Romania, inca este la putere formatul DVD si nu Blu-Ray.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1236-profan-100-va-rog-dati-mi-un-sfat/#findComment-12549

Multumesc mult donpetru pentru raspuns. Daca ma hotarasc pentru un sistem 5.1 fara DVD player inclus, cu siguranta ca in modelul de la Infinity am mai mare incredere, cu toate ca cel de la Pioneer arata mult mai bine. Un alt minus ar fi acela ca la noi se gaseste exclusiv modelul PLT (platinum) iar varianta CHR (charcoal) arata si se integreaza mult mai bine in atmosfera de living.

As mai avea cateva intrebari (stiu ca suna stupid, dar mai bine intreb):

#1 in cazul in care BD-player-ul are iesiri 7.1, se poate folosi un sistem 5.1 fara probleme ?

#2 fara un receiver/etc, pot scoate sunetul de la televizor prin surround ?

#3 Ce parere aveti despre Onkyo, si in special despre receiverul Onkyo TX-SR606. Am vazut ca la noi se invarte in jurul a 2300RON si ma cam tenteaza sa-l pun pe lunga lista de asteptare :flag_of_truce:

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1236-profan-100-va-rog-dati-mi-un-sfat/#findComment-12550

@lex,

1. Da, cred ca se poate folosi. Nu am incercat niciodata dar cred ca se poate.

2. Aici stiu ca ar fi nevoie de un receveir, daca doresti neaparat sunet surround. Deci, ar trebui sa te gandesti si la optiunea asta.

3. Iti recomand sa cumperi modelul acela Onkyo. Este o alegere buna chiar daca este cam...scump.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1236-profan-100-va-rog-dati-mi-un-sfat/#findComment-12551

Mii de multumiri pentru raspunsuri. Nu exagerez, dar de mai mult de o saptamana astept raspunsuri la intrebarile astea de la cativa "comercianti" on-line din RO. Fara rezultat, liniste totala :flag_of_truce: . Ma bucur ca am gasit aici persoane pasionate si pricepute care m-au lamurit in mai putin de 1/2 ora. Socant, dar asta spune multe despre magazinele din Romania si spune si mai multe despre oamenii intr-adevar pasionati care se gasesc in acelasi spatiu.

Sper ca lucrurile se vor schimba in viitorul apropiat si cei pasionati vor fi acolo unde trebuie... de restul nu ar trebui sa ne pese prea mult wink.gif

Ultima intrebare si termin: donpetru, ce parere ai despre sistemul de la punctul 4) ? Cum ai pozitiona in ordinea calitatii sunetului cele 4 sisteme, neluand in considerare player-ul DVD cu care vin la pachet ultimele doua ?

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1236-profan-100-va-rog-dati-mi-un-sfat/#findComment-12553

Ultima intrebare si termin: donpetru, ce parere ai despre sistemul de la punctul 4) ? Cum ai pozitiona in ordinea calitatii sunetului cele 4 sisteme, neluand in considerare player-ul DVD cu care vin la pachet ultimele doua ?

Este un sistem bun dar am auzit ca ar fi ceva probleme la afisarea subtitrarii. Lasand la o parte acest aspect, vreau sa va mai spun ca am avut ceva "experiente" (deloc placute) cu sisteme home cinema Samsung si am o oarecare retinere in a recomanda aceasta marca. In rest, pana nu faceti o auditie celelalte aspecte raman subiective.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1236-profan-100-va-rog-dati-mi-un-sfat/#findComment-12554

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock