Sari la conținut

Mici probleme cu un kit de amplificare 2x500W PMPO

thecandy

Postări Recomandate

Am cumparat idiotenia asta

dar aproape de maxin nu stiu daca are 60W pe 8 ohm

se incalzeste puntea , si se inpotmoleste la maxim ...

poate fi oare de la amperaj?

ce amperaj ar trebui sa aiba traful.? am pus deja un traj de 2x30V cam cu 3A pe infasurare ....

Documentatia tehnica e in chineza :)) + ca am primit si un ziar ini chineza cadou :))

La putere 80% se incalzeste si punte si traf si finali .... tot :))

post-489-1219578477_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 38
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

tiam mai raspuns si pe alt forum. tensiunea 2x33Vac. si traful sa aiba aproximativ 500-600W.

din ce ai scris tu despre traf are aproximativ 360W.

schimba radiatorul cu unul mai mare.

e normal sa se incalzeasca puntea este mica.

cum ai masurat tu 60W? sunt curios nu de alta

Link spre comentariu

nu ma intereseaza puntea... e vorba ca nu am putere pe amplificator

nu am masurat ...dar se aude cam cat combina mea ..

si ea are saraca 2x50W :))

O sa-i aduc un traf de 600W

Totusi alimentare acu e de 30V ca si cam 3 A ...deci ar trebui sa se auda ceva

Iar radiatorul nu se incalzeste foarte tare .... dar la puterea asta ?!

Link spre comentariu

dar aproape de maxin nu stiu daca are 60W pe 8 ohm

se incalzeste puntea , si se inpotmoleste la maxim ...

poate fi oare de la amperaj?

ce amperaj ar trebui sa aiba traful.? am pus deja un traj de 2x30V cam cu 3A pe infasurare ....

Documentatia tehnica e in chineza :)) + ca am primit si un ziar ini chineza cadou :))

La putere 80% se incalzeste si punte si traf si finali .... tot :))

1. La ce tensiune ai alimentat montajul. In specificatii este trecut un 2x30V~ si ar fi bine sa respecti asta.

2. In plus, ar trebui sa atasezi punti redresoare de pe cablaj un radiator sau cel mai bine cumperi o punte de 35A 200V sau 400V. E mai sigura si oricum, chiar daca e de calitatea jalnica, te poti bizui pe ea ca are un 20A.

3. Radiatorul finalilor este mic si va trebui sa-l atasezi de un radiator "mai mare".

4. Transformatorul ar trebui sa aiba 2 infasurari de cel putin 5A la 30V fiecare.

Later Edit: @thecandy, cu permisiunea ta am sa redenumesc acest topic pentru a fi mai sugestiv si in corelatie cu problema expusa. Cateva indicatii sau posibile noi denumiri in acest sens sunt binevenite.

Link spre comentariu

in rest iam zis si eu acelasi lucru

@Cobra, in mare parte da, dar ai cam exagerat cu puterea transformatorului si nici nu i-ai spus sa ataseze actualul radiator de un radiator mai mare. Deci, au fost cateva precizari in plus. scratch_one-s_head.gif

Link spre comentariu

daca o sa foloseasca amplificatorul in 4 ohmi nu ii prea mare transformatorul.

vezi ca urechea te poate insela. mai bine dai un sinus de 1khz si vezi pe osciloscop cat poate scoate amplificatorul. flag_of_truce.gif

Link spre comentariu

Nu am osciloscop

Dar o sa tin cont de sfaturile voastre ... o sa pun o punte mai mare si o sa-i maresc si filtrajul la 15000uF

acum e 2x4700u

torusi , radiator de unde iau ? imi da cineva o idee sau putem face un schimb ... dau altceva pe un radiator .

O sa postez in vanzari cumparari

Edit: Poti schimba numele topicului nu am nimic impotriva

Multumesc pentru sfaturi

Link spre comentariu

@Cobra,dar ai cam exagerat cu puterea transformatorului scratch_one-s_head.gif

daca ma uit mai bine la postul anterior la nr. 4 iati scris ca transformatorul sa aiba pe ramura 30V~ si cam 5 A. rezulta 600W scratch_one-s_head.gif . deci daca eu am exagerat cu transformatorul ati facut si dumneavoastra la fel :flag_of_truce:

Link spre comentariu

@Cobra, sa calculam: 2x30x5=300W, si nu 600W asa cum ai precizat tu. Acum te-ai convins ca ai exagerat putin.

La aprox. +/-40Vdc, kitul respectiv, pe canal nu duce mai mult de o 100W in 4 Ohmi. Am recomandat mai sus a valoarea min. a transformatorului de 300W. Acum cativa ani in urma am incercat un kit asemanator ca alimentare si performante pe un transformator de 250VA dar cu un filtraj "sanatos" si iar nu a fost probleme. Tu mai sus ai prezentat un caz ideal in privinta dimensionarii sursei de alimentare, caz ideal care presupune ca valoarea curentului care trece prin difuzorul cu cea mai mica impendanta suportata de amplificator sa fie egal cu cel al infasurarilor secundare. La un calcul aproximativ, vei vedea ca la +/-40Vdc pe alimentare, tensiunea efectiva pe difuzor ar fi cam 20V in conditii de THD acceptabil, ceea ce impartit la 4 Ohmi, rezulta un 5A pe difuzor. Inmultim cu 2 ca avem doua canale si rezulta 10A. Apoi daca aplicam prima formula de mai sus rezulta: 2x30x10=600W. Oricum, nu are rost sa dimensionam asa transformatorul deoarece nu ascultam sinus la difuzor si in plus daca ar fi sa privim "calitatea kitului", ajungem si la concluzia ca o sa cheltuim bani in zadar pe un transformator mai mare.

In concluzie, thecandy, utilizeaza un transformator de min.250 sau 300W cu un filtraj pe ramura de poz de 2x10000uF, idem pe cea negativa. Nu uita sa montezi un radiator suplimentar si bineinteles ar fi bine sa schimbi puntea redresoare.

Numai bine tuturor.

Link spre comentariu

@Cobra, sa calculam: 2x30x5=300W, si nu 600W asa cum ai precizat tu. Acum te-ai convins ca ai exagerat putin.

La aprox. +/-40Vdc, kitul respectiv, pe canal nu duce mai mult de o 100W in 4 Ohmi. Am recomandat mai sus a valoarea min. a transformatorului de 300W. Acum cativa ani in urma am incercat un kit asemanator ca alimentare si performante pe un transformator de 250VA dar cu un filtraj "sanatos" si iar nu a fost probleme. Tu mai sus ai prezentat un caz ideal in privinta dimensionarii sursei de alimentare, caz ideal care presupune ca valoarea curentului care trece prin difuzorul cu cea mai mica impendanta suportata de amplificator sa fie egal cu cel al infasurarilor secundare. La un calcul aproximativ, vei vedea ca la +/-40Vdc pe alimentare, tensiunea efectiva pe difuzor ar fi cam 20V in conditii de THD acceptabil, ceea ce impartit la 4 Ohmi, rezulta un 5A pe difuzor. Inmultim cu 2 ca avem doua canale si rezulta 10A. Apoi daca aplicam prima formula de mai sus rezulta: 2x30x10=600W. Oricum, nu are rost sa dimensionam asa transformatorul deoarece nu ascultam sinus la difuzor si in plus daca ar fi sa privim "calitatea kitului", ajungem si la concluzia ca o sa cheltuim bani in zadar pe un transformator mai mare.

In concluzie, thecandy, utilizeaza un transformator de min.250 sau 300W cu un filtraj pe ramura de poz de 2x10000uF, idem pe cea negativa. Nu uita sa montezi un radiator suplimentar si bineinteles ar fi bine sa schimbi puntea redresoare.

Numai bine tuturor.

In conclizie ...cat poate debita acest amplificator ...putere rms ....si pot oare sa-l pun in punte? (bridge)

Cam cat da pe 8ohm?

si cat da pe 4 ohm?

Link spre comentariu

In conclizie ...cat poate debita acest amplificator ...putere rms ....si pot oare sa-l pun in punte? (bridge)

Cam cat da pe 8ohm?

si cat da pe 4 ohm?

La alimentarea specificata mai sus: 2x30Vca = +-42Vdc ai obtine cam 100W/4ohm sau aproximativ 60W/8ohm, THD aprox 1%, DACA traful are cel putin 300VA..350VA SI ataci amplificatorul cam cu 1Vef pe intare.

In ce priveste legarea in punte, las pe cei ce cunosc schema mai in detaliu sa-ti raspunda. Eu as inclina sa cred ca ori nu va merge ori nu se merita...

Link spre comentariu

vorbesti prostii suicide_fool-edit.gif .

cu un traf de 630W 2x33Vca obti cam 220W pe 4 ohmi. iar in 8 vreo 150W nu mai imi aduc bine aminte.

da se poate lega in punte cu un defazor.

Explica mai concret te rog , in legatura cu defazor ...

O sa obtin in punte cam 200W pe 8 ohm ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock