Sari la conținut

Ce ne omoara inainte de vreme ?

SIG

Postări Recomandate

Vreau sa postam aici obiceiuri,mancaruri,ustensile de gatit,etc,care ne omoara inainte de varsta data de Dumnezeu s-o traim.

Tigara si cafeaua sunt tabu,nu le luam in calcul.Sarim peste ele. :P

De ex. eu stiu ca margarina este foarte otravitoare.Nu mai mananc margarina de peste 2 ani de zile,mai ales ptr. baiat.

Mananc unt,imi aduce aminte si de pofta cu care mancam in copilarie paine cu unt si gem.Deh,nostalgia asta.

Alt exemplu:Am tot evitat sa luam un cuptor cu microunde ptr. ca se zice ca nu sunt sanatoase.Am tot lamurit-o pe nevasta-mea sa nu luam,ea tare vroia.S-a mai linistit o leaca,insa zilele trecute am primit unul cadou.

Am crezut ca turb.Asta este.

Daca mai stiti astfel de chestii suteti invitatii mei sa postati.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am tot evitat sa luam un cuptor cu microunde ptr. ca se zice ca nu sunt sanatoase.

Care poate fi motivul?Pentru a sustine ceva,este nevoie de argumente.Eu am si incalzesc mancarea la el(cca3min,in functie de cantitate),nu stiu daca poate si gati.

Link spre comentariu

cuptoarele cu microunde daunatoare?

poate ca nu am dreptate, dar din cate stiu aceste cupotoare au la baza un generator de frecvente( de ordinul gigahertilor)daca-mi aduc bine aminte. scopul acestui generator( magnetron) este a a agita moleculele deapa intre ele astfel incat se creeaza caldura, => se incalzeste mancarea.

in imaginatiamea nebuna pot face analogia: precum un 30hz la 125db ne agita maruntaiele pana ni se face rau, asa agita si respectivul generator apa pana se incalzeste. evaporare nu cred sa fie prea mare penrtu ca se disrtuge aparatul daca ar fi aburi multi. carcasa se bazeaza pe teoria custii lui Faraday, adica acele frecvente nu ar trebui sa scape inafara cutiei metalice. calitatea apei nu cred sa influenteze, la urma urmei tot H2O ramane formula.

pana si cuptorul banal pe butelie face acelasi lucru: tot apa o incalzeste ca sa se ajunga la aceelasi efect de coacere. insa acolo randamentul este mult mai mic fata de un cuptor cu microunde.

http://microwavecam.com

Link spre comentariu

cuptoarele cu microunde daunatoare?

In site-ul indicat de mine mai sus zice asa:

O posibila explicatie a acestui fenomen este faptul ca in mod normal apa pura de izvor, sau apa care nu a fost prelucrata prea mult, are moleculele cu orientare levogira. Apa poluata, in schimb, precum si apa care a fost tinuta la microunde, are moleculele cu orientare dextrogira. S-a constatat ca orientarea levogira a moleculelor apei este foarte sanatoasa pentru organism, iar cea dextrogira - dimpotriva - are efecte de imbatranire prematura, pierderea vitalitatii, incetinirea activitatilor celulare, si cancer.

Sincer,nici eu nu stiu cum stau lucrurile. :roll:

Link spre comentariu

Lista poate fi foarte lunga, incepand de la alimente banale consumate in exces, lipsa unor vitamine sau nutritivi esentiali. De fapt ce s-o lungesc, chiar chestii pe care le cumperi de la magazin ar putea fi nocive, am avut un prieten care lucra la o macelarie si m-i s-a taiat pofta de anumite preparate din carne pe o perioada nedeterminata.

Link spre comentariu

m-i s-a taiat pofta de anumite preparate din carne pe o perioada nedeterminata.

Eu nici nu cumpar mezeluri sau semipreparate din carne(chiftelute formate ptr. prajit,mici aranjati in cutii gata ptr. prajit,etc)

Later edit:

http://www.prezentonline.ro/article_detail...?idarticle=2381

Link spre comentariu

Ce ne omoara inainte de vreme ?

Parerea mea:

1. conteaza enorm mostenirea genetica a persoanei;

2. cat de echilibrat mancam si/sau ceea ce si cat mancam (continut de glucide, proteine etc);

3. destinul omului.

Link spre comentariu

• 1 year later...

Trebuie sa recunoastem: nu exista actiune a omului care sa nu dauneze direct sau indirect lui.

Acum revenind la topic.

Cuptoarele cu microunde nu sunt daunatoare decat prin expunerea la microunde, adica in zona cuptorului in timpul functiunii. Moleculele de apa au o aranjare aleatorie si nu pot fi ordonate cumva.

De asemenea ORICE intra in corpul uman il afecteaza. Oxigenul, "gazul vietii", este cel care ne tine in viata, dar in acelasi timp este vinovatul pentru imbatranire, deoarece distruge celulele. Sunt zeci de astfel de exemple.

Vinul e sanatos daca nu se face exces, la palinca sunt mai rezervat :D.

Ce dauneaza? nu incep de la detaliile comune ci de la varf: aditivii alimentari (E-urile). Sunt de mai multe tipuri, dar aici avem face cu cateva probleme:

1. Legislatia permite folosirea denumirii prescurtate (Exxx) sau a denumirii substantei respective. De exeplu aspartamul din coca-cola rar este trecut sub numele de E122 (din ce imi spune memoria aspartamul e E122, daca gesesc, va rog sa ma corectati), fiind deseori luat ca o compunenta neutra, cand de fapt este toxic.

2. Dezinformarea. Sunt si E-uri sanatoase.

3. Lipsa de alegere. Nu mai sunt alimente fara E-uri. Pana si simplul si banalul mustar e plin de E-uri.

Asa ca, trebuie sa ne obisnuim cu gandul ca nu vom trai prea mult.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock