Sari la conținut

Antena Swan

val

Postări Recomandate

Intr-un numar vechi al revistei Tehniun a fost prezentata schita acestui tip de antena ; din pacate nu mai gasesc acel numar al revistei . Rog daca e cineva care poseda aceasta schita in format electronic sa o ataseze .

Multumesc anticipat .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

scuze, dar de ce ii spune SWAN ? de la ce vine ? unsure.gif

Swan in engleza - lebada (daca e gresit ma scuzati , am facut rusa la scoala ) , probabil din cauza aspectului fizic al antenei .

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

poti sa incerci antena dar te muncesti degeaba. eu am construito MIMIMETRIC si nu a mers. Mult mai bune sint caele antene simfazate ce s-au gasit(?) si in comert mai ales ca sint de banda larga adica poti rceptiona tot UIF-ul de la canalul 21 la canalul 69.Daca totusi vrei sa construiesti antena swan. ce sa zic? succes!

Link spre comentariu

• 9 months later...
poti sa incerci antena dar te muncesti degeaba. eu am construito MIMIMETRIC si nu a mers. Mult mai bune sint caele antene simfazate ce s-au gasit(?) si in comert mai ales ca sint de banda larga adica poti rceptiona tot UIF-ul de la canalul 21 la canalul 69.Daca totusi vrei sa construiesti antena swan. ce sa zic? succes!

Si eu am facut o antena swan ptr 144 mz si are reflectata mare... greu de acordat...la ploaie/chiciura/zapada elementii si racordurile sunt neprotejate...am muncit ca un prost si acum vreau sa scap de ea...da'cine sa o dea jos de pe un pilon rotativ?

cica este unu'leo de la afumati ilfov care are 2 swan sinfazate ce le-a reglat...

Link spre comentariu

Am experimentat-o si eu, inainte de '89, cand faceam antene colective pt. Beograd I, II si Novi-Sad. Un mare chix ! Cele mai bune rezultate le-am obtinut cu Yagi, dar cu dimensiunile luate din cartea "Antene", de Eberhard Spindler. Atentie, dimensiunile oferite de acesta difera mult fata de ceea ce am vazut prin alte carti.

• Like 1
Link spre comentariu

• 5 weeks later...
Cele mai bune rezultate le-am obtinut cu Yagi, dar cu dimensiunile luate din cartea "Antene", de Eberhard Spindler.

Da antenele yagi sunt mai usor de realizat , eu am incercat antene parabeam in UIF ,canalele 26,34 si 42 si am fost foarte multumit de castig.Reflectorul si dipolul activ le-am facut din bara sau teava de cupru de 6-7mm ,alamite iar directorii din aluminiu de 6mm .Prinderea am facut-o pe cornier sau profil T din Al cu suruburi M3 si piulite .Schema antenelor este dintr-o revista tehnium.

Link spre comentariu

• 1 year later...

Antena swan, corect executata, da rezultate foarte bune. Eu am facut, inainte de '89(tot pentru sarbi) patru antene swan pentru UIF(pentru FIF n-am incercat, constructia era pretentioasa din cauza dimensiunilor), doua pentru mine si doua pentru doi prieteni. Am fost multumit de ele. Am folosit elementi din cupru argintat(aveam o pila la Electroputere Craiova), bucla k din sarma de cupru cu d=1,5 mm(tot argintat), iar suportii pentru dipoli, reflector si directorii montati pe suporti de teflon(alta pila la MAT SA Craiova). Ceva dificultati am intampinat la executia primului dipol(cel cu bucla de adaptare), atat din cauza formei, cat si a pozitionarii(in UIF cota g este foarte mica), fiind nevoit sa decupez in profilul traversei, ceea ce ducea la micsorarea rezistentei mecanice. Dar, repet, rezultatele au fost foarte bune si eu zic ca a meritat efortul...

Link spre comentariu

Si eu am facut multe variante de antene (cam de toate felurile) pt a ,,prinde`` sarbii(locuiesc in Caras-Severin),dar modelul care a fost cel mai bun a fost Parabeam.Realizata chiar si din otel a dat cele mai bune rezultate,chiar si peste yagi.Recomand cu incredere. :biggrin:

Link spre comentariu

• 4 months later...
  • 1 year later...

Mai fratilor! Voi chiar nu pricepeti nimic. Yagi swan sau parabeam sint depasite. Nu ca si performante neaoparat ci datorita faptului ca sint pentru un singur canal. Poti cel mult sa mai captezi cite 1 sau 2 canale adiacente daca sint destul de puternice si stabile. Chiar nu se mai merita sa te muncesti cu asa ceva. Poate cel mult pentru studiu sau ca proiect pentru vreun curs de electronica. In rest cautati si voi sa va faceti ceva util.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock