Sari la conținut

FET300 - un amplificator audio simplu si performant


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 304
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Deoarece am fost intrebat de cativa utilizatori ai forumului despre amplificatorul audio prezentat in postul nr.23 de aici: http://www.tehnium-azi.ro/index.php?showtopic=352&st=20 am crezut nece

In legatura cu preamplificatorul de mai sus cu MC33079, fiind quad are vreo importanta cum imperechem operationalele intre ele? Ar fi mult mai usor ca pentru dreapta sa punem primul AO 12,13,14 si al

Daca aveti un ampermetru sau un miliampermetru, inseriati acest aparat de masura cu una din cele doua ramuri de alimentare ale montajului. Ideal ar fi sa aveti si un osciloscop dar daca nu detineti as

Posted Images

Eu am inseriat un bec in primar, si vreau sa va intreb daca este normal sa se aprinda putin de tot filamentul la frecvente joase,adica cand intervine bass-ul mai accentuat? Prima data am pus sarcina de 4 ohmi si se aprindea putin mai tare filamentul , dupa ce am pus 2 boxe in serie , se aprinde dar foarte putin, doar cat se face rosu si se stinge dupa aia.

Link spre post

Nu apelez la solutii cu becuri in primar cand testez montaje. Si pana acum nu am avut probleme cu nici un montaj electronic. Va recomand sa folositi, pe post de test, o sursa reglabila stabilizata de tensiune, cu protectie la supracurent sau un banal transformator cu o siguranta in primar dimensionata corespunzator. 

Dupa aceea, ca sa testati corect amplificatorul audio mai sunt necesare: un generator de semnal, un osciloscop si o sarcina test de 4 Ohm. De abia dupa aceea se poate afirma cu certitudine ca amplificatorul lucreaza corect. Ca sa vedeti mai exact cum se procedeaza urmariti clipurile pe care le-am prezentat o data cu lansarea kiturilor AV400v2 si GX400. Si de acolo se pot invata multe. Succes.

Link spre post

Vroiam sa stiu daca e ceva problema mai serioasa daca se aprinde putin filamentul la frecvente joase. Osciloscop nu detin ca nu-mi premite bugetul, poate mai incolo

Editat de NexHD
Link spre post
  • 4 months later...

Salut ! 

Imi da c.c pe iesire (tensiunea este egala cu cea de pe o ramura a tensiunii de alimentare) , am ars si un woofer 8" , ce trebuie sa verific in montaj si sa remediez? Multumesc.  :bash:

Link spre post

Am rezolvat problema , sursa de alimentare facuta de mine avea o lipitura proasta pe puntea redresoare , astfel incat aveam tens de 55V pe o ramura si 4V pe cealalta ramura , am refacut lipitura si merge , nu mai da cc pe iesire , dar a fost ceva normal sa se intample asa , de la acea variatie de tensiune pe ramura?

Link spre post
  • 2 weeks later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock