Sari la conținut

Dispute intre utilizatorii forumului

releu

Postări Recomandate

esti dragutz tare cu cei care vor sa ajute....

Hai sa-mi spun si eu punctul de vedere pana si-l spune donpetru pe al lui.

criss, sunt frumoase imaginile alea cu modulele alea electronice dar in nici un caz nu cred ca le-ai construit tu ?????????????????? De fapt, nici nu le-ai proiectat - e ca si cum as face eu niste poze la un convertizor de frecventa ABB desfacut si apoi le prezint aici si reclam ca l-am facut eu. Rusine sa-ti fie! Cred ca din cauza asta ti-a dat donpetru o liniuta in bara de warn.

Referitor la imaginile cu modulele alea electronice. Ca sa faci asa ceva trebuie multa dar multa gandire (si mult timp pierdut) si cel putin doua persoane care sa se ocupe unul de partea hardware si unul de partea de soft (ma refer la invertorul de sudura in special). In plus, mai trebuie realizate si cateva prototipuri. Apoi mai apar o serie de semne de intrebare (enumar doar unul): care este principiu de calcul pe baza caruia ai ales caracteristicile tehnice ale tranzistoarelor de putere a invertorului de sudura ? Am impresia ca nu poti sa raspunzi la intrebarea asta dar sa vedem! biggrin.gif

In plus, sunt cam ironice raspunsurile tale si am impresia ca ne iei peste picior pe unii de aici, de pe forum. Rusine sa-ti fie! vezi sa nu te pasca BAN-ul daca continui asa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Releu,

se pare ca tu nu poti sa accepti ca altii se pricep la ce fac, ce-i prostia asta cu eu nu cred ca le-a facut el (vorbesc de crriss) , va purtati de parca ati fi buricul pamantului, hotarati-va odata, vreti sa scriem pe forumul asta sau vreti sa ramaneati la apa minerala si sifon?

Pe mine m-ai facut mincinos ca nu am proiectat eu placa aia, te-ai contrazis fara argumente "ca nu prea am experimentat montaje audio" si cand v-am demostrat cu masuratori care e zgomotul unei surse de PC ati dati toti fuga la mama...

voi de fapt vreti sa vorbiti de electronica sau nu? puteti sa purtati o discutie cu argumente tehnice? macar spuneti-ne sa nu mai pierdem vremea? va tot plangeti ca nu scrie nimeni nimic dar cand scrie unul care stie ce spune il faultati.

Admin

am scris postul ala in care am mentionat firma _E_C_A_S_ ca un distribuitor de piese electronice serios, ai cenzurat postul meu, dar cu doua mai sus chiar tu ai pus un link la farnell, pai care sunt regululile? nu se aplica la fel la toti? crezi ca e gresit sa indrumi amatorii catre o firma de unde sa-si procure piese? aPi cu ce construiti voi cu ce aveti prin sertare ?

incet incet o sa me saturam... daca vreti sa ne saturam mai repede nu trebuie decat sa ne ziceti.

Roadrunner

PS - Donpetru esti dator cu o expliactie la "brumul de la sursele de calculator", nu lasati subiectele in aer ca o sa ramana si forumul la sifon...

Link spre comentariu

Releu , ai intrecut masura.

road, nu am intrecut nici o masura, mi-am expus punctul de vedere asa cum cred eu ca este si nu cred ca am gresit. Sa hotarasca admin-ul cine si cu ce a gresit sau daca a gresit. Oricum, eu raman la parerea ca criss a cam intrecut masura si ne-a cam luat peste picior, inclusiv pe admin.

BAFTA angel.gif

Link spre comentariu

Vizitator crriss
Hai sa-mi spun si eu punctul de vedere pana si-l spune donpetru pe al lui.

criss, sunt frumoase imaginile alea cu modulele alea electronice dar in nici un caz nu cred ca le-ai construit tu ?????????????????? De fapt, nici nu le-ai proiectat - e ca si cum as face eu niste poze la un convertizor de frecventa ABB desfacut si apoi le prezint aici si reclam ca l-am facut eu. Rusine sa-ti fie! Cred ca din cauza asta ti-a dat donpetru o liniuta in bara de warn.

Referitor la imaginile cu modulele alea electronice. Ca sa faci asa ceva trebuie multa dar multa gandire (si mult timp pierdut) si cel putin doua persoane care sa se ocupe unul de partea hardware si unul de partea de soft (ma refer la invertorul de sudura in special). In plus, mai trebuie realizate si cateva prototipuri. Apoi mai apar o serie de semne de intrebare (enumar doar unul): care este principiu de calcul pe baza caruia ai ales caracteristicile tehnice ale tranzistoarelor de putere a invertorului de sudura ? Am impresia ca nu poti sa raspunzi la intrebarea asta dar sa vedem! biggrin.gif

In plus, sunt cam ironice raspunsurile tale si am impresia ca ne iei peste picior pe unii de aici, de pe forum. Rusine sa-ti fie! vezi sa nu te pasca BAN-ul daca continui asa.

tu inca iti rozi unghiile ca nu ti-am pus in brate proiectul de la invertorul de sudura ? ai doua variante cumperi proiectul, te costa 10 000 euro, cu 2000 mai mult decat am investit eu ca doar nu o sa il dau fara profit, sau faci tu unu mai bun si imi demonstrezi ca e mai bun si eu iti dau gratis tot proiectul, inclusiv codul sursa de la DSP care controleaza invertorul. altfel taci si stai pe curu tau.

ia si vezi o poza fcuta la monitor cu pcb-ul deschis, ca doar nu eram prost sa fac screenshot sau poza la schema.

"Ca sa faci asa ceva trebuie multa dar multa gandire (si mult timp pierdut) si cel putin doua persoane care sa se ocupe unul de partea hardware si unul de partea de soft (ma refer la invertorul de sudura in special)" daca te duce capu si nu seti leguma nu trebuie chiar asa multa gandire, si in afara de Napoleon, mai sunt si altii care sa poata face 2 lucruri odata, ca de exemplu hard si soft. si de aia eu am mai putin de 50 de posturi pe forum si nu sute sau mii, mai fac si altceva decat TO BE OR NOT TO BE sifon sau apa minerala.

""In plus, sunt cam ironice raspunsurile tale si am impresia ca ne iei peste picior pe unii de aici, de pe forum. Rusine sa-ti fie! vezi sa nu te pasca BAN-ul daca continui asa.""

le interpretezi tu ironice. mai citeste si alte posturi de a mele, inclusiv cele cu convertizorul de frecventa si o sa vezi ca am incercat sa ajut nu sa .... ce iti imaginezi tu. in poza cu convertizorul de frecventa se vede undeva numele, daca ai fi cautat domeniul cu acelasi nume ai fi vazut clar ca nu mint. si daca tot o sa iau ban, hai sa te fac sa iti rozi de tot unghiile si sa te intreb de realizarile tale. sa nu zici ca pe mine m-a avantajat varsta, sunt mai tanar cu 7 ani ca tine, si sunt project manager la o companie japoneza de OEM si conduc divizia de productie din china.

alte intrebari ????

post-1121-1218212773_thumb.jpg

Link spre comentariu

alte intrebari ????

criss, nu mi-ai raspuns la intrebarea asta: care este principiu de calcul pe baza caruia ai ales caracteristicile tehnice ale tranzistoarelor de putere a invertorului de sudura ? Am impresia ca nu poti sa raspunzi la intrebarea asta dar sa vedem!

Foarte frumos PCB-ul in Altium Designer. cool.gif Spre exemplu, ai putea realiza un articol in revista despre utilizarea acestui program, domnule project manager! Te alaturi "echipei Tehnium azi" ?

In plus, dupa toata filozofia de mai sus a ta, te cred ca ai facut tu PCB schemei invertorului dar nu ai proiect tu schema lui ? Corect! biggrin.gif

Link spre comentariu

Vizitator crriss

completare

scopul forumului e sa te consulti intr-o problema intalnita intr-o situatie data, nu sa ceri la nesfarsit scheme si cablaje gata facute si sa ii injuri pe cei care le au si nu le dau. proiectarea executia si testarea unui proiect, echipamentele necesare, incepand cu calculator, soft, instrumente de masura, componente, pcb-uri, alte costuri, certificari, costa mai mult decat majoritatea userilor forumului au reusit sa puna deoparte in viata lor de pana acuma. asa ca nu veni sa te caci pe mine ca nu ti-am dat mura in gura proiect la care am lucrat luni de zile si am investit bani de masina. la TA2022 am pus si schema, daca cascai gura o vedeai

daca veneai cu o tentativa cat de nereusita, de invertor si spuneai ca te-ai agatat acolo, nu merge asta, te ajutam fara dubii. daca ma faci de rahat ca nu ti-am dat schema e alta poveste.

esti cam nesimtit, nu crezi ???

Link spre comentariu

Vizitator crriss
criss, nu mi-ai raspuns la intrebarea asta: care este principiu de calcul pe baza caruia ai ales caracteristicile tehnice ale tranzistoarelor de putere a invertorului de sudura ? Am impresia ca nu poti sa raspunzi la intrebarea asta dar sa vedem!

scrie foarte clar in project brief, dupa ce cuperi proiectul o sa citesti cu ochii tai ce scrie, asta daca o sa intelegi, ca e scris in engleza.

Foarte frumos PCB-ul in Altium Designer. cool.gif Spre exemplu, ai putea realiza un articol in revista despre utilizarea acestui program, domnule project manager! Te alaturi "echipei Tehnium azi" ?

In plus, dupa toata filozofia de mai sus a ta, te cred ca ai facut tu PCB schemei invertorului dar nu ai proiect tu schema lui ? Corect! biggrin.gif

chiar pregateam un articol de genul, dar va fi postat pe alt site, specializat.... de ce sa postez aici ar

ticolul ? cui i-e lene sa citeasca tutorialele nu o sa invete sa utilizeze programul nici daca scrii 100 de articole in reviste

ACUMA LAUDA-TE CU REALIZARILE TALE SI NU TE INVATI IN JURUL COZII

Link spre comentariu

chiar pregateam un articol de genul, dar va fi postat pe alt site, specializat.... de ce sa postez aici

pacat si chiar nu e frumos din partea ta!!!

ACUMA LAUDA-TE CU REALIZARILE TALE SI NU TE INVATI IN JURUL COZII

eu nu ma laud cu realizarile mele dar ma pot lauda ca am in subordine viata unor oameni care pot sa-ti fie tata si care raspund de viata lor. Pe tine daca dai gres la un proiect te da patronul afara eu daca dau gres fac puscarie pe viata - asta e diferenta intre ceea ce faci tu si ce fac eu. Asta nu se compara cu nimic ca sa nu mai adaog aici faptul ca partea numita electroenergetica are specificul ei si cate si mai cate.... bla bla bla

scrie foarte clar in project brief, dupa ce cuperi proiectul o sa citesti cu ochii tai ce scrie, asta daca o sa intelegi, ca e scris in engleza.

eram sa spun ceva aici!!! Partea la care ma refer e un calcul tehnic de max. doua pagini A4 si tu ma iei pe mine cu proiecte de 10000Euro. Hai ca o dai in SF-uri. Raman la parerea ca tu doar ai facut PCB-ul dar nu ai proiectat schema. Atat tot, criss!!!! Fara suparare. cheers.gif

Link spre comentariu

Vizitator crriss
eram sa spun ceva aici!!! Partea la care ma refer e un calcul tehnic de max. doua pagini A4 si tu ma iei pe mine cu proiecte de 10000Euro. Hai ca o dai in SF-uri. Raman la parerea ca tu doar ai facut PCB-ul dar nu ai proiectat schema. Atat tot, criss!!!! Fara suparare. cheers.gif

crezi ce vrei si bea mai mult sifon sau apa minerala si mai lasa berea.

electroenergetica ? hai spune-ne si noua la astia mai prosti cate ceva despre HVDC. ce am vazut la The Three Gorges?Guangdong mi se parea plictisitor si poate ne explici tu mai multe, care e principiul, cum e cu valvele alea cu tiristoare, etc.

aaa, in romanica nu este HVDC network, deci ai scapat

Link spre comentariu

Releu,

in ziua de azi nu prea mai proiecteaza nimeni scheme, schemele vin de la fabricantii de semiconductori sub forma de "Reference design" nu mai e nimic de proiectat acolo, numai da nimeni gauri la macaroane, si reinventeaza apa calda. Mai ales la partea de comanda putere unde sunt circuite DSP pentru comanda modulelor de putere. Sunt practic niste caramizi la care scri software si algoritmi DSP, nu mai lua cu calcule pe o pagina A4 ca nu suntem la scoala. Iar partea cu SF-ul o fi frate SF pentru tine (nu ma indoiesc de asta) dar mai sunt si unii care asta fac pentru a trai proiecteaza si o fac cu ultimele tehnologii de pe piata, indiferent ce crezi matale. Nu uita ca noi cei din strainatate suntem foarte expusi la tehnologiile astea, pentru ca dupa ce ai proiectat ceva care se fabrica in multe exemplare si e de scuccess, toti fabricantii de semiconductori vor sa se faca prieten cu tine, si-ti dau gratis placi de dezvoltare si compilatoare de multe ori si informatii despre produsele neaparute pe piata (sub NDA - non disclosure agreement) - sa te iei ca Toma necredinciosul de crriss e o miscare proasta, si te faci de ras, nu uita ca noi astia din bransa ne cunoastem intre noi, si ca vii tu si spui ca nu a proiectat el modulele alea de putere cand noi lucram acum la un design impreuna, combinand doua proiecte diferite e o aberatie in ochii celor care ne cunosc, si te faci de ras. Gandeste-te ca tu jignesti pe cineva care are un patent inregistrat in silicon valley, si aici nu mai poti sa spui ca l-a facut altul care are numele pe el, deci ai grija ce vorbesti ca rade lumea de tine si-ti pierzi respectul cat mai exista.

Roadrunner

Link spre comentariu

roadrunner, cu tot respectul, si tie criss, eu mi-am expus punctul de vedre, ca va place, ca nu place, asta e. Ce nu imi place in atitudinea voastra e ca vorbiti mult si nu scrieti un articol in revista, nu faceti kitul ala de care vorbea roadrunner de circuite logice programabile, deci numai gargara aici pe forum. Nu zic ca nu e buna si asta dar cand e vorba sa prezentati ceva practic veniti numai cu poze si blibliografii si mie asta nu imi place.

Hai sa nu o lungim mai mult decat trebuie aceasta discutie, ati auzit ce am avut de spus, asta e: luati-o ca atare. hi.gif smoking.gif

Link spre comentariu

ok am inteles, good point va las pe voi sa-i ajutati pe aia care intreba de Z80, de zgomotul la sursele de PC, apa minerala si sifon

eu artricolul l-am scris apare pe net curand (daca vrea Donpetru sa-l preia n-am nimic impotriva daca nu-l modifica) kitul sper sa para curand pe un shop online, nu sunt sigur ca veti putea cumpara din RO dar cine stie (ma gandesc sa-mi pun numele mare pe el ca sa nu zici ca la facut bunica)

R.

Link spre comentariu

Vizitator crriss
roadrunner, cu tot respectul, si tie criss, eu mi-am expus punctul de vedre, ca va place, ca nu place, asta e. Ce nu imi place in atitudinea voastra e ca vorbiti mult si nu scrieti un articol in revista, nu faceti kitul ala de care vorbea roadrunner de circuite logice programabile, deci numai gargara aici pe forum. Nu zic ca nu e buna si asta dar cand e vorba sa prezentati ceva practic veniti numai cu poze si blibliografii si mie asta nu imi place.

o sa scriu articolul daca o sa vreau si cand o sa am timp, nu ma poti tu obliga sa fac asta.

pozele sunt cea mai buna dovada a unui rezultat. un produs final care exista, nu povesti ca o sa fac, si ma gandesc, ca mai incolo, etc. am facut deja, exista, functioneaza, se vinde, si imi cheltui banii incasati...

te oftici ca nu impart cu tine munca mea ??? ca nu pun proiectele mele pe forum ? da-ma in judecata ca am nesimtirea sa nu impart munca mea cu nimeni.

te-ai mai contrazis tu si pe alt forum cu mine si m-ai luat ironic ca nu am habar de amplificatoare in clasa D, dar oare tu cat habar ai ???

sunt membrii pe forumul asta care ma cunosc personal si care au vazut o parte din realizarile mele, atat in stadiul de proiect, cat si in stadiul de produs final. si nu e doar roadrunner....

vorba mica, mana pe carte, si ceva mai mult respect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock