Sari la conținut

Mai traieste pick-up-ul?

Postări Recomandate

Probabil curea special facute pentru acest model, nu se mai gaseste, dar se poate adapta ceva, din multitudinea de curele care se gasesc la magazinele de specialitate; sub nici o forma, nu se pot folosi acele elastice pentru bancnote.

Cu toata stima pentru domnul Miron, muzica hard-rock, nu prea are pianissimo si nu am in Adam, pentru a face diferenta; va pot comunica in schimb, ca, partea mecanica a unei scule, nu are secrete pentru mine, sper deosebire de electronica, unde ma inclin in fata experientei si cunostiintelor dumneavoastra.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1192-mai-traieste-pick-up-ul/page/3/#findComment-26365
Distribuie pe alte site-uri

am un RFT PA 2040, si nu mai am cureaua de antrenare a platanului

Masurati latimea ei si diametrul aproximativ, trebuie luata cu putin mai mica pentru a obtine tensiunea necesara pozitionarii si frictiunii, este foarte posibil sa gasiti la magazinele care au curele pentru aparatele video.

muzica hard-rock, nu prea are pianissimo

Dar pauze mai are si atunci se aude huruitul de rulaj mecanic.

nu am in Adam, pentru a face diferenta

Cu toate acestea v-ati exprimat in privinta calitatii comparative ale celor doua aparate.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1192-mai-traieste-pick-up-ul/page/3/#findComment-26367

Cele dricet drive sunt superioare intradevar , dar nici cele belt drive nu sunt de negliijat .

Legat de hi-fi , pararea mea este ca daca nu asculti la fidelitate intalta mai bine nu asculti deloc , alfel este la fel cum te-ai duce la un concert si ai sta cu dopuri in urechi .

Si nu , nu trebuie sa fi miliardar ca sa iti cumperi un pick-up hi-fi , uin direct drive este in jur de 300-500lei , intradevar nu este chiar o suma mica dar nu este vruna de neatins .

Sunt foarte multe modele de pick-up care mertita cumparate , cele mai noi sau cele care sau fost '' de clasa inalta'' vin deobicei cu functii foarte interesante , cum ar fi antiskating comandat electronic , retragerea bratului automata , functie de repetare , lift si orpire platan in efrofluid , comenzi soft etc.

Eu am ascultat pe tesla si nu am ramas inpresionat absoolut deloc , desii este posibil sa fi fost si din cauza incintelor care erau facute pe genunghi . Dar din cate am observat eu la rusi hi-fi deobicei insemna stereo :)) , iaer faptul ca foloseau componente de calitate prosta a agravat tot timpul ''calitatea '' .

Nu stiu daca aparatul pe care il ai tu se mai fabrica sau nu , chiar si sub alt nume , dar asta nu are absolut nici un ''efect'' , sony , philips , technics etc si ei mai fac pickup-uri pentru ''gospodarie'' si nu ii lauda nimeni , nu poti compara sasiul tesla care se presupune cacete neschimbat de 30 de ani cu unul philips facut in 2008 , este cu totul si cu totul alta calitate , sunt alte norme , la rusi daca vreo componenta mecanica nu se potrivea era pilita si ciocanita pana se potrivea , caci la ei cumvantul rebut nu prea s-a folosit , caci sunt facute la norma , fara a se tine cont de calitate . Daca nu ma crezi uitate printr-un mag / radio/ televizor facut in URSS , sa vezi acolo ''calitate'' trasee ingrosate cu fludor piese puse in serie si paralele pentru a face alte valori , diferente de valori pe canalele stereo mari , filtraje , stabilizatoare , deparazitoare extrem de prost facute , chestii pe care le vezi la ''depanatorii'' de ocazie , si care in nici un caz nu ar trebuii sa existe untr-un aparat nou .

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1192-mai-traieste-pick-up-ul/page/3/#findComment-26382

Daca este voie, propun celor care dau verdicte finale, gen "daca nu asculti la fidelitate intalta mai bine nu asculti deloc", sa ne prezinte rezultatele ultimului control ORL, macar asa va putea convinge pe cei care citesc, ca urechile din dotare, reusesc sa acopere spectrul HI-FI; mentionez ca pick-upul Tesla din dotare e dotat cu doza care reda 20-21500 Hz, cel putin, asa scrie producatorul, iar presupusul zgomot dat de sistemul de angrenare, nu este de natura sa impiedice o auditie, fiind cvasiinexistent.

Nu pot presupune ca un pick-up direct drive, care costa 300-500 lei, are calitati net superioare; poate la un alt nivel de cost, se poate presupune ca nivelul calitativ este superior.

Mult mai preocupat sunt de calitatea amplificatorului si de calitatea boxelor.

Intamplator, chiar pot compara sasiul facut acum 30 de ani, cu cele facute de chinezi anul trecut, avand in vedere lacomia firmelor private, care deseori sacrifica calitatea, pentru a scoate pret mic si profit mare. Tot intamplator, Tesla nu e facut de rusi, care au facut si lucruri bune cu componente proaste.

Fara sa fie intamplare, vorbeam de un model Tesla, din categoria modelelor reusite si nu de un model oarecare, avand banuiala, ca nici Sony, Philips, etc., nu au avut numai varfuri de gama, ci la fel ca toti producatorii, modele reusite si altele, mai putin reusite.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1192-mai-traieste-pick-up-ul/page/3/#findComment-26383

Daca nu crezi ca hi-fi-ul merita este singurul care merita ascultat , te rog sa de duci la o expozitie audio sau la un magazin de de prezentare sau dece nu la un amic , si ai sa vezi diferenta ... nu este vorba de ceva psihospomatic diferenta dintre hi-fi si low-fi

Un sistem hi-fi poate fi cumparat si pe bani putin , pana la un anumit nivel , nu trebuie sa investeti neaparat miii de euro pentru a asculta muzica bine .

Din piese proste nu o sa iasa in veci vecilor ceva bun , rusii foloseau componente proaste si foarte proaste atat cele mecanice cat si cele electrice asimetrii mari pe canalele de redeare si inregistrae iar compnentele cu aveau tolerante mai mici de 10-25% , tu chiar crezi ca daca Tesla facea lucrri de calitate se mai cumpara cineva lini audio japoneze sau europene ?

Si da un pcik-up european sau japonez din aceiais perioada este mai bun decat cel tesla , chiar daca este in aceiasi gama de pret sau chiar mai ieftin , eu nu m-mam referit la diferentele dintre produsele ''brand''de atunci si diferentele dintre cele noname de acum :)

Si nu poti face comparatia dintre o doza tesla de atunci cu una audiotehnica din aceiaiasi perioada , eu unul sunt chiar curios daca sistemul tau poate cobora atat de jos cat spui ca tine doza ta .

In rest eu unul sunt fericit ca esti unul dintre putinii oameni care mai tin analogul in viata , si inca prefera sa asculte muzica pe vinil si nu pe ipod :) BAFTA !

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1192-mai-traieste-pick-up-ul/page/3/#findComment-26435

Pana sa contrazic producatorul dozei, care a avut curaj sa scrie gama de frecvente redata si fara sa specific ce tip de doza folosesc in prezent, discutia degenereaza intr-o contradictie fara sens.

Nu imi aduc aminte sa fi facut comparatie intre brand-urile cunoscute si ce se producea acum 30 de ani; am amintit doar de faptul ca Philips sau japonezii, nu faceau doar produse de top; de aici si pana la negarea faptului ca un produs Tesla, se poate incadra in normele HI-FI, mi se pare o distanta mare.

Faptul ca refuz sa vizitez un magazin, care sa imi ofere acum, produse de 5 ori mai scumpe, la o putere de cumparare in scadere si fara garantia unei calitati superioare celei de care beneficiez acum, observ ca e o postura, care ma situeaza in afara legii, cumva.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1192-mai-traieste-pick-up-ul/page/3/#findComment-26437

HI-FI nu inseamna TOP si nu inseamna HI-END , inseamna o calitate a sunetului cat de cat apropiata cu ce reala aia inseama pentru mine HI-Fi ...

Intradevar toate firmele nu au fcaut doar produse de top dar un 'hi-fi'' tesla nu se va auzi niciodata ca un ''hi-fi'' leowe braun philips sau japonez .

Sinecer sa fiu si aparatura mea audio este ''vintage'' am si piese japoneze si europene si rusesti , toate imi sunt dragi ca sa zic asa , dar din punct de vedere al calitatii sunetului absolut tot ce este facut in ''blocul estic'' si in urss este mai slab calitativ decat cele care sunt facute in vest si in japonia .

Un aplificator uzual nu cobboara mai jos de 30-40 , la fel si inregistrarile chiar si muzica , sunt relativ putine instrumente capabile sa scoata frecventele astea si mai putin sunt linile melodice care cuprind acest ''specrtu'' , in plus de asta trebuie sa ai si o incinta si un difuzor care sa fie capabile sa redeze asa ceva , eu unul nu am auzit nici un vinil sa aiba asa o nota grava .

Inca ceva produsele hi-fi (janoneze si vestice ) vintage aveau preturi cuprinse intre 250-500 marci (dupa cataloagele mele din anii 70-80 ) iar produsele urss preturi intre 400 si 3500lei ''comunisti'' , (vorbesc doar de componentele unei lini nu de lini intregi ) deci raportat la banii de acum cam tot banii aia sunt , daca nu crezi ca un tunner hi-fi este mai scump acum decat acum 30-40 de ani este parerea ta , dar asta nu inseamana ca este adevarat acest lucru .

Iar cum preturile la produsele vintage in momentul de fata sunt aproximativ la fel indiferent de ce firma sunt , nu vad dece nu ai opta pentru ceva mai bun , atunci cand o sa vrei sa iti cumperi altul .

Eu nu ti-am spus ca trebuie neaparat sa ai un sistem de mii de euro ca sa poti asculta muzica la o calitate inalta , ti-am spus ca pick-upul tau nu este extraordinar si nu merita laudat si cocotat in copac ca pe mai stiu eu ce idol .

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1192-mai-traieste-pick-up-ul/page/3/#findComment-26441

as ma adauga ca un semnal sinusoidal japonez e mult mai sinusoidal decat unul rusesc...

(chiar si functia matematica sinus si cosinus da rezultate mult mai bune in Germania decat in Cehia)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1192-mai-traieste-pick-up-ul/page/3/#findComment-26442

Asa pare, sinusoida, tine cont de logitudine si latitudine, nu poate fi la fel peste tot, din cauza campului magnetic ( scuze de off topic ).

Daca imi aduc aminte, era vorba de un topic de pick-upuri si voi sustine in continuare, ca acest model, bine pus la punct mecanic si echipat cu o doza corespunzatoare, poate oferi auditie la nivel HI-FI.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1192-mai-traieste-pick-up-ul/page/3/#findComment-26456

• 2 months later...

am si eu o intrebare referitor la acest pick-up: eu il folosesc pe post de statie si....din greseala am pus una din boxe in scurt si aveam la sigurante 24v ma rog a 2-a zi nu a mai avut curent si am pus sigurante si i-am dat drumu iar si surprizaaa:frige un radiator de pe un final. inseamna ca s-a ars finalul? si daca da mai trebuie sa mai schimb si altceva inafara de el?

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1192-mai-traieste-pick-up-ul/page/3/#findComment-27891

as ma adauga ca un semnal sinusoidal japonez e mult mai sinusoidal decat unul rusesc...

(chiar si functia matematica sinus si cosinus da rezultate mult mai bune in Germania decat in Cehia)

RR

Asa este, sunt de acord cu cele de mai sus, sinusoida la japonezi era mai sinusoida ca la estici. 36.gif

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1192-mai-traieste-pick-up-ul/page/3/#findComment-27898

• 3 weeks later...

Imi permit o mica observatie, japonezii sunt mai estici decat esticii.

Pe de alta parte, sculele Tesla (cehoslovakia)au fost cele mai bune produse in "blocul estic", mai bune si decat cele produse de Unitra (Polska) cu licenta Grundig (oarecum vestic, RFG la ora aia). Rusii erau in alt film.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1192-mai-traieste-pick-up-ul/page/3/#findComment-28114

Tesla (cehoslovakia)au fost cele mai bune produse in "blocul estic", mai bune si decat cele produse de Unitra (Polska)

Eu nu cunosc un model de pick-up Tesla care sa fie direct drive(solutia tehnica cu zgomotul mecanic cel mai redus), ori la pick-up-uri, partea mecanica este definitorie, zgomotul introdus de ea, devine suparator la pasajele pianissimo.Doza este responsabila cu acuratetea redarii, iar la sistemele cu doza magnetica sunt standard, ca prindere mecanica si conectarea terminalelor, indiferent de firma producatoare.Deci primul criteriu de alegere pentru un pick-up, este modul de antrenare a platanului, doza poate fi schimbata cu una mai performanta in cazul dozelor magnetice(eu am un Adam cu doza Ortofon, nu Unitra).

Editat de miron1947
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1192-mai-traieste-pick-up-ul/page/3/#findComment-28120

• 1 month later...

Aveti perfecta dreptate, Tesla nu a facut direct drive, dar va rog sa admiteti, ca un pick-up cu antrenare prin curea, poate sa nu faca zgomot, in cazul in care e bine utilizat si intretinut. Zgomotul apare doar acolo unde uzura lagarelor e mare, centrarea dinamica nu a fost facuta corect, samd.

Pe de alta parte, daca vorbim de scule peste care au trecut anii, prefer achizitia unuia cu curea, la care e usor sa determin uzura mecanica, decat un direct drive, care poate avea probleme greu de determinat in conditii de amator.

Am gasit un vecin de cartier cu Adam, dar lucreaza in Bucuresti, sper ca intr-o zi sa ascult la el.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1192-mai-traieste-pick-up-ul/page/3/#findComment-28788

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock