Sari la conținut

HELP! In ce parte se pune cel mai bine tubul de evacuare a aerului intr-un subwoofer

Postări Recomandate

da, dar cum ti-ai construit incinta ? de ce forma ? Ca sa-ti spunem unde sa montezi portul sau tubul trebuie sa ne arati ce model constructiv de incinta ai abordat pentru subwoofer. Deci ?

Pacat, nici parametri TS nu ii dau ce de la JBL la difuzorul GTO 1002D. Inseamna ca incinta ai facut-o la plesneala.

Din pacate, difuzoare de genul acesta merg foarte bine in incinta tub pentru subwoofer unde portul sau tubul de bass reflex se monteaza la capatul opus montarii difuzorului. Acesta este un difuzor pentru un subwoofer auto. In alte tipuri de incinte suna cam nasol si mai ales utilizat in casa. Mai vino cu o poza cu subwoofer-ul asta al tau sa vedem daca se poate monta portul pe fata sau lateral, ca asa sa-ti spun exact, fara sa vad subul, nu prea e bine.

fac alta incinta ca mai am pal"din greseli se invata"si cum trebuie sa fie incinta pt jbl?nu ma las pana nu o fac bine

ce diferenta este intre difuzor auto si casa?toate scot sunet alta diferenta care sa fie skull.gif

fac alta incinta ca mai am pal"din greseli se invata"si cum trebuie sa fie incinta pt jbl?nu ma las pana nu o fac bine

Pai pana la urma vrei sa utilizezi subwoofer pe masina sau unde ? Ti-am spus, difuzorul JBL e pentru subwoofer auto de genul asta (vezi imaginea):

post-4-1218224526_thumb.jpg

Daca faci altceva o sa sune naspa, iti spune eu care am incercat. Totusi, tin sa-ti precizez, ca mai sunt unii care le place chiar daca suna naspa, depinde de gust.

In concluzie, pentru casa sau pentru auto vrei sa-ti faci subul ?

e diferenta este intre difuzor auto si casa?toate scot sunet alta diferenta care sa fie

E vorba ca in masina, luand in calcul caroseria, un sub ca cel din imagine se comporta ca intr-o incinta Band-pass, pe cand in casa, datorita volumului mare al incaperii in comparatie cu cel al masinii, subwoofer-ul va rezona naspa. Cum difuzorul are un SPL de circa 91dB/W/m si o putere de circa 100W, ai sa poti obtine cu el putin peste 100dB. E mult, putin, depinde ce vrei sa faci cu el.

pt casa vreu sal construiesc dar vreu sa se auda bine bassul sunt incepator la subwoofer doar boxe am construit ce difuzor trebuie sa cumpar dar pana in 200ron si nu stiu in ce sal imbrac sau vopsesc sa arate mai bine russian_roulette.gif

PAL melaminat.

Domnul miron, completez: PAL melaminat doar pe o singura parte sau PAL nemelaminat pe care ulterior sa-l imbraci in mocheta sau sa-l vopsesti cu vopsea poliuretanica (ultima varianta ti-o recomand).

Apoi, apare o problema: daca utilizezi PAL nu poti sa reproduci forma rotunda si va trebui sa faci subul in forma de hexagon. Am mai incercat asa ceva dar nu suna bine cu toate difuzoarele de sub.

Apoi vad ca vrei subul pentru casa. Uite, un proiect care s-a mai facut este cel din imaginile de mai jos:

post-4-1218227254_thumb.jpg post-4-1218227259_thumb.jpg post-4-1218227269_thumb.jpg

Poti utiliza difuzoare ca: P-audio C15-400B sau HP-15W (cu primul dif obti un f3 mai coborat dar e un difuzor aproape de doua ori mai scump decat HP15W).

am uitat sa zic ce statie am 100w x2 4 ohm construita de mine

Da, fain, dar ai prevazut statia asta cu posibilitatea de conectare a celor doua canale in punte ? Ma gandesc totusi ca poate vrei sa o utilizezi pe un subwoofer la capacitatea ei maxima!!! scratchchin.gif

am doar pal normal si daca asi pune pal melaminat dar sa fie pe o singura parte dar mai bine lipesc folie ce se lipeste pe lemn si ii pun 4 picioare ca sa nu se frece de parchet ca se duce folia

imi puteti da o ideie ce difuzor sa cumpar pt subwoofer casa sa nu coste mai mult de 200ron mellow.gif

imi puteti da o ideie ce difuzor sa cumpar pt subwoofer casa sa nu coste mai mult de 200ron

Pai nu ai citit postul meu de mai sus ? Poti sa cumperi HP15W, e vreo 150lei bucata si are 200W in 8 Ohmi. Dar ai grija, o sa obti un f3 cam sus ceea ce inseamna ca trebuie sa ai grija ce putere bagi in el, risti sa-i descentrezi bobina. Deci, mare grija. In locul tau as strange bani de C15-400B. Faci un subwoofer pe cinste cu difuzorul ala utilizand proiectul de mai sus.

nu pot sa citesc imediat ce scri pe forum ca eu folosesc ca browser opera si trebuie sa dau iesire si sa ma bag.nu vreau sa fac modelul cel care mil lai dat mai sus as vrea sa se vada membrana cum vibreaza

nu pot sa citesc imediat ce scri pe forum ca eu folosesc ca browser opera si trebuie sa dau iesire si sa ma bag.nu vreau sa fac modelul cel care mil lai dat mai sus as vrea sa se vada membrana cum vibreaza

Proiectul de subwoofer recomandat de releu mai sus este intr-adevar un proiect de subwoofer 100%, nu numai pentru acasa. Subwooferele de casa se construiesc in majoritatea cazurilor in acest fel: band-pass sau bass horn loaded. Un alt proiect cu difuzorul PAudio C15-600EL este acesta:

imagini.gif proiect_subwoofer.gif

Pe tine te intereseaza o varianta constructiva care se potriveste cel mai bine intr-un habitaclu auto. Sa inteleg ca vrei sa mergi pe o astfel de varianta si sa o utilizezi acasa ? Daca da, sa stii ca rezultatele nu sunt deloc foarte bune dar, cine stie, poate te multumesc. O astfel de varianta constructiva adaptata pentru utilizarea acasa (am auzit cu rezultate foarte bune) este cea prezentata aici:

http://www.diysubwoofers.org/projects/home/inf10/

Subwooferul este de 100W cu difuzor de 10inch diametru. Difuzorul Madisound INF10 se poate inlocui cu un difuzor TONSIL avand parametri TS apropiati, spre exemplu TONSIL GDN 25/60 (f3 aprox. 40Hz.)

Pentru calculul portului utilizati formulele prezentate aici:

http://www.diysubwoofers.org/misc/portcal.htm

O alta optiune ar fi sa apelati la un subwoofer SAL (utilizati "search" in forum).

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock