Sari la conținut

Amplificatoare cu integrate pana in 100 W

Vizitator Moldy

Postări Recomandate

Vizitator Moldy

Cu respect, ca incepator am vazut aici scheme mai complexe; pentru in incepator care doreste sa-si faca un amplif de 100 W / canal, ce anume recomandati.

Cu multumiri,

Moldy

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 71
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ca incepator va recomand sa realizati amplificatoare audio avand la baza circuite integrate, gen TDA, LM etc. Daca va intereseaza 100W pe canal in 8Ohmi atunci o varianta ar fi sa apelati la un amplificator 2xTDA7294 in punte sau 2xLM3886 in punte. Pentru varianta stereofonica va trebui sa realizati doua astfel de montaje (exemplare).

Link spre comentariu

Vizitator Moldy

Recomandarea este utila,nu stiu in ce masura cablajul la TDa 7294 asa cu e dat in mai multe locuri e si corepunzator.o sa-l incerc,

Ms

Link spre comentariu

Vizitator Moldy

Dupa cu se vede din schema, trebuie o sursa mai delicata - filtrare , trafo. Am un trafo de 500 VA cu prize pe secundar. 2x15. 2x23 2x26 2x 29 V alternativ Sper sa fie suficient

Link spre comentariu

Vizitator crriss

un amplificator simplu robust si extrem de performant. 2x90W la 0.1% THD. are la baza circuitul TA2022 produs de sucombata firma Tripath.

personal am facut cateva sute de bucati kituri ca cel din poza atasata si toate se comporta exceptional. randamentul este foarte ridicat, ajunge la 92% si are nevoie doar de un radiator relativ mic, alimentare diferentiala +/- 30V si un curent de aprox. 3.5-4A este suficient pentru orice aplicatie.

donpetru, ai putea sa adaugi si poza asta la kituri DIY pentru revista...

Schema_TA2022pdf.pdf

post-1121-1217853373_thumb.jpg

Link spre comentariu

Vizitator Moldy

Indraznesc sa mai intreb:Unde-i mai indicat sa montez si un vumetru cu led-uri; pe semnal mic sau direct pe difuzoare . Vumetru cu integrat UAA 180

Ms

Link spre comentariu

Dupa cu se vede din schema, trebuie o sursa mai delicata - filtrare , trafo. Am un trafo de 500 VA cu prize pe secundar. 2x15. 2x23 2x26 2x 29 V alternativ Sper sa fie suficient

Daca va hotarati sa faceti 2xTDA7294 in punte, cel mai bine este sa utilizati pentru alimentarea amplificatorului infasurarea de 2x26V daca utilizati incinte de 8Ohmi. Pentru incinte acustice de 4Ohmi utilizati infasurarea de 2x23V.

Puterea transformatorului este acoperitoare, deci potrivita pentru un montaj stereo cu TDA7294 in punte.

un amplificator simplu robust si extrem de performant. 2x90W la 0.1% THD. are la baza circuitul TA2022 produs de sucombata firma Tripath.

personal am facut cateva sute de bucati kituri ca cel din poza atasata si toate se comporta exceptional. randamentul este foarte ridicat, ajunge la 92% si are nevoie doar de un radiator relativ mic, alimentare diferentiala +/- 30V si un curent de aprox. 3.5-4A este suficient pentru orice aplicatie.

donpetru, ai putea sa adaugi si poza asta la kituri DIY pentru revista...

@criss,

O sa adaog kitul in sectiunea foto DIY a revistei. Totusi, din cate stiu, THD-ul obtinut de TA2022 la puterea aceea este usor peste 1% si nu 0,1% asa cum se specifica aici:

http://www.xolab.net/shop/pdf/TA2022.pdf

Totusi, ca sa ne lamurim ne-ar trebui un exemplar. Apropo, dvs. i-ati testat performantele integratului ?

Indraznesc sa mai intreb: Unde-i mai indicat sa montez si un vumetru cu led-uri; pe semnal mic sau direct pe difuzoare. Vumetru cu integrat UAA 180

Cel mai bine il montati pe "semnal mic". Il puteti monta si pe "semnal mare" dar este necesar un divizor rezistiv pe intrarea vu-metrului.

P.S. dl. miron1947, "asa" dar ce ? nu prea se intelege nimic din postul dvs. !!!!! scratch_one-s_head.gif

Link spre comentariu

Vizitator crriss
Totusi, din cate stiu, THD-ul obtinut de TA2022 la puterea aceea este usor peste 1% si nu 0,1% asa cum se specifica aici:

http://www.xolab.net/shop/pdf/TA2022.pdf

Totusi, ca sa ne lamurim ne-ar trebui un exemplar. Apropo, dvs. i-ati testat performantele integratului ?

in datasheet scrie clar 0.1% la 90W si 1% la 100W si mai scrie si 0.015% la 70W. Circuitele fabricate de Tripath intra in componenta multor echipamente H I G H E N D, (a se intelege echipamente cu performante ridicate, nicidecum reclama la site-ul cu carpeli facute pe genunchi) folosite de marci precum Alpine, Panasonic, Technics, si altele renumite. Nu apar pe piata la orice colt datorita mai multor factori, precum complexitatea unui layout care sa ofere performantele mai sus mentionate si pretul, care e mai ridicat decat chichiurile de amplificatoare intalnite peste tot si dificultatea ?!?!? de a procura aceste circuite considerand faptul ca firma a dat faliment acu 2 ani.

peste putin timp am de trimis un colet in romania si o sa pun si cateva kituri cu TA2022 daca mai sunt si altii interesati, sa nu platesc shipping cost aiurea.

i-am testat puterea, THD-ul, randamentul si S/N-ul si toate au valori apropiate cu cele din data sheet.

pentru teste folosesc osciloscop Tektronics 4ch. 200MHz, analizor spectral Rohde & Schwarz FSEB20 si audio analyser AGILENT-HP 8903B

Link spre comentariu

Vizitator Moldy

Am reusit sa dau drumul la statia cu TDA 7294 si cu 5532 in loc de TL 072. Merge pe 4 boxe 50W/8 Ohm legate in paralel. Problema e ca am un brum care se aude in difuzoare. Sursa 2x36 V C=10.000 uF pe fiecare canal. Am acest brum cu intrarile in scurt. Am vreo sansa sa-l elimin fara o mai fac o sursa stabilizata.? .Am pus si Vu-metrul dar pe iesirea de la difuzoare unde am sinus de 50Vpp.

Link spre comentariu

Vizitator crriss

inca un amplificator, de data asta cu TDA8924. clasa D, scrie in Pdf ce putere si ce distorsiuni. si asta, la fel ca piramidele din egipt a fost facut de extraterestrii....

post-1121-1218437190_thumb.jpg

post-1121-1218437220_thumb.jpg

TDA8924_Amplifier.pdf

Link spre comentariu

scrie in Pdf ce putere si ce distorsiuni.

Eu nu vad unde scrie,poate ati omis,sau nu vad eu.In PDF,sunt 2 file,schema si placatul.Foarte frumos lucrat,dar cati dintre useri au acces la tehnologia necesara realizarii?

Am acest brum cu intrarile in scurt. .Am pus si Vu-metrul dar pe iesirea de la difuzoare unde am sinus de 50Vpp.

Ati masurat ce riplu aveti pe alimentare?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock