Sari la conținut

Senzor de miscare

Postări Recomandate

Am luat un set format dintr-un bec si un senzor de miscare.

L-am montat deasupra usii de la intrare in bloc.

In prospect era mentionat modul de conectare .Si in carcasa senzorului unde se conectau firele de tensiune era simbolizat unde trebuie conectata Faza (L),unde Nulul (N) si unde GND-ul.

Le-am conectat asa si merge.

Am insa o curiozitate.

Chiar conteaza la acesti senzori cum pui firul de Faza si cel de Nul ?

Care o fi schema electrica sau electronica a unui astfel de senzor?

Am vazut ca si la unele automate de scara iti prescrie locul unde trebuie legata Faza si unde Nulul.

Ce se intampla daca le pui invers de exemplu?

Mersi.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1174-senzor-de-miscare/
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc de raspuns.

Deci e recomandat ca Faza sa fie "intrerupta" in drumul ei catre bec de catre releu,iar Nulul poate merge direct pana la bec.

Am cautat pe net ceva scheme cu PIR dar toate erau cu alimentare 5-12 V.(poate chiar stabilizata)

Stiti vre-o schema cu PIR care merge la 230 V?

Mersi.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1174-senzor-de-miscare/#findComment-11902

Stiti vre-o schema cu PIR care merge la 230 V?

Toate schemele cu PIR functioneaza implicit la 12Vcc sau 24Vcc. Modelele care pretind ca functioneaza la 230V includ de fapt in structura lor un circuit de alimentare, inclusiv adaptare, la una din tensiunile nominale de lucru: 12 sau 24Vcc. Acest circuit in majoritatea cazurilor este format dintr-un condensator in serie cu o punte redresoare care alimenteaza in prima faza releul care decupleaza in caz de miscare sau prezenta un consumator sau circuit (ex. un bec). Daca releul care cupleaza decupleaza acest consumator functioneaza la 24Vcc atunci pentru alimentarea senzorului se mai intercaleaza in circuit o referinta de tensiune realizata de regula dintr-o dioda Zener si rezistenta. Tensiunea de functionare a PIR-ului poate fi si mai mica de 12Vcc, spre ex. 8,2Vcc (caz intalnit).

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1174-senzor-de-miscare/#findComment-11903

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock