Sari la conținut

Principiul de functionare a televizorului cu plasma si LCD ?


titi

Postări Recomandate

tocmai am avut o disputa cu un vecin de bloc pe tema televizoarelor. Vecinul vrea sa-si cumpere un TV numai ca nu stie exact de care!!!!!!!!!! whistling.gif scratch_one-s_head.gif imi tot imi spune ca la cele cu plasma se vede mai bine decat la cele cu LCD, numai ca eu nu am vazut nici o diferenta in acest sens. Voi ati vazut ? Acu ma intereseaza cum functioneaza unul si cum functioneaza celalalt TV. dar voi de care TV ati cumpara ? music.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am inteles, mersi dar pana la urma daca v-ar cere cineva sa recomandati cuiva de care TV sa-si cumpere, de care TV i-ati recomanda ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

de care TV i-ati recomanda ?

Un raspuns la aceasta intrebare e greu de formulat. Personal cred ca un Plasma display panel este putin superior unui LCD. La fel se prezinta situatia si din punct de vedere fiabilistic. Deci, pana la urma alegerea unui tip de TV se rezuma la asazisa latura subiectiva a raspunsului la intrebare: pret si preferinte.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand, urasc televioarele LCD, si am sa va spun si de ce. In primul rand, au displayul mai complicat decat cel al plasmei, riscand sa se strice mai repede. In al doilea rand, au aspect ratio foarte aiurea (sunt foarte late si foarte putin inalte), deformand imaginea. In al treilea rand, au displayul sensibil la zgarieturi, lovituri, samd.

Cele cu plasma au display-ul format din 2 straturi de sticla apropiate, intre care se afla celule colorate (rosu, verde si albastru), umplute cu xenon si krypton. Asa ca sticla aceea e mult mai rezistenta decat LCD-ul. In al doilea rand, au bit depth-ul enorm (mai mare de trilions of colors), adica poate crea mai mult de 1000 trilioane de culori. In al treilea rand, nu deformeaza imaginea. Singurul lor dezavantaj e ca nu sunt de diagonale mici.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

depinde cat de mult il vei utiliza , si in ce conditii...adik eventual intr-o zona deschisa luminii sau mai intunecoasa.

Diferenta intre cele doua tipuri e ca LCD-ul spre deosebire de monitoarele crt sau plasme absoarbe lumina(lucru ce face sa avem impresia ca nu e prea naturala imaginea formarta in spatiile luminosa) pe cand plasmele emit lumina(afecteaza vederea in cazul folosirii indelungate).

Ai putea sa mai astepti si sa-ti achizitionezi un tv cu o-led.Performatele sunt infinite....doar ca momentan nu sunt atat de stabile in functionarea indelungata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte bine punctat mariand.

 

O intrebare: TV-urile cu plasma la ce interval de timp trebuie sa le incarcam (sau cumparam altul nou!), parca asa se spune!!!!!! parca plasma aia dispare, nu!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

M-am referit la structura. Daca dai cu telecomanda in LCD cand te uiti la stirile romanesti, ai sanse mai mari sa se strice decat plasma.

Stiu asta, dar imaginea LCD-ului pare plata, si in acelasi timp ii face resize (nu toate, dar cele accesibile buzunarului nostru), si ii schimba aspectul ratio.

Plasma e gaz ionizat. Mai precis, e un gaz care sub actiunea curentului electric isi pierde electronii atomilor, ramanand numai nucleele. Asa ca are conductibilitate ridicata. Asta e plasma.

Plasma nu e nimic material. Stiintific, ea e catalogata ca a patra stare a materiei. Problema e ca, unele televizoare isi pierd materia, adica au scurgeri de gaze.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ecranele cu plasma sunt formate din tuburi cu gaz care, sub efectul electricitatii, activeaza un strat de fosfor, producand lumina. Fiecare pixel este reprezentat de trei astfel de tuburi colorate diferit (rosu, verde si albastru).Ecranele cu plasma sunt destul de subtiri si usoare, permitand atingerea unor diagonale mari, au un contrast mai mare decat ecranele LCD (1500:1 este o valoare obisnuita, fata de 400:1 pentru LCD) si nu sunt sensibile la campurile magnetice. Marele lor dezavantaj este efectul de retentie, sau imaginile-fantoma. Acesta se manifesta datorita uzurii neuniforme a stratului de fosfor in cazul afisarii imaginilor stationare. Alte dezavantaje sunt consumul mare de energie si zgomotul produs de ventilatie (necesara datorita caldurii degajate in timpul functionarii).

De cealalta parte, ecranele LCD permit atingerea unor rezolutii mai mari, sunt mai usoare, au luminozitate mai mare, consum mic de energie si durata de viata mai lunga. Ca dezavantaje notam preturile inca mari, diagonalele sensibil mai mici si unghiul de vizibilitate mai ingust decat cel al ecranelor cu plasma

...deci tragetzi voi concluziile!no offence

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Cateva sfaturi privind diferenta dintre PLASME si LCD-uri:

 

- Plasmele sunt un pic mai grele (comparativ cu un LCD cu aceeasi diagonala)

- Plasmele ofera o calitate mai buna a imaginii, culorile sunt mai naturale, iar negrul este chiar negrul cu care suntem obisnuiti.

- Pe o plasma putem vizualiza bine imaginea din orice unghi al camerei.

- Plasmele sunt mai potrivite pentru camere nu foarte luminoase, sau unde putem modifica intensitatea luminii.

- Plasmele nu sunt alegerea cea mai potrivita daca cautam un televizor pentru jocuri video, dar asta nu inseamna ca nu sunt ok si pt asta.

 

- LCD sunt perfecte pentru camere puternic luminate, culorile sunt vii si se vad ok

- LCD sunt mai economice din punct de vedere al consumului

- LCD sunt potrivite pentru jocuri video, pentru vizionari in format HD sau de pe calculator

- LCD nu se produc cu diagonala atat de mare ca plasmele.

 

- Ca si durata de viata, sunt asemanatoare, depinzand doar de producator. Preturile sunt deasemenea asemanatoare.(ceva mai scumpe plasmele).

 

Am gasit si un articol interesant pe tema asta: http://blog.avstore.ro/televizoare-lcd-sau...oare-plasma-58/

Si un film mic pe aceeasi tema:

 

Sper sa va fie de folos pentru alegere.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock