Sari la conținut

Ce spune protectia consumatorului.

SIG

Postări Recomandate

M-am hotarat sa scriu acest topic intrucat in interval de cateva saptamani doi cunoscuti,chiar prieteni intr-o oarecare masura,au avut probleme cu electronice cumparate noi noute.

Primul caz:

Un calculator luat de nou,dus acasa de respectivul cumparator si cand sa i-l montez avea un fir intre paletele ventilatorului de la procesor,blocand-ul.

Am mers cu el inapoi si am facut uz,de ce stiam vag,cum ca daca te intorci in 24 de ore bla bla bla bla.

Cu greu s-a rezolvat ceva.

Al doile caz:

Un aparat foto digital nou nout a mers cateva ore si gata.I-am zis sa repete figura care am facut-o eu,dar l-au trimis direct la service.

Intrebarea mea este:

Cum este cu acest text,daca te intorci in 24 de ore ai dreptul sa....

Sa ce?

Ai dreptul la unul inlocuit?

Ai dreptul sa-ti dea banii inapoi?

Deci ma refer strict la aceste 24 de ore, ce drepturi ai.

Mersi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca este articol stipulat in legea ptr. protectia consumatorului.

Atat ca nu am rasfoit-o pana acum.

Poate stie cineva ceva,daca cumva este in lege asa ceva.

Repet,ma refer strict la cele 24 de ore.

Mersi.

Link spre comentariu

Traim intr-o economie de piata si ca drept urmare piata de consum in domeniu electro a fost invadata de multe piraterii de proasta calitate, pe care romani vrand nevrand trebuie sa le cumpere (datorita salariilor care sunt cum sunt). Totusi, ceea ce este grav este faptul ca marii producatori de renume aflati intr-o piata economica in ultima vreme cam neloiala au inceput sa produca lucruri mai ieftine specifice unei pietii de consum mergand pe ideea: "sa fie ieftin ca daca se strica cumpara omul altul".

Referitor la clauzele contractului de garantie va spun ca la multe din produse perioada de garantie nu este tocmai calculata corespunzator ci este estimata pe baza unor indici de fiabilitate teoretici care se doresc a fi in concordata cu partea de ansamblare sau de concepere practica a produsului. Aici apare greseala si cum partii practice nu i se acorda atentia cuvenita multe din produse de proasta calitate trec de partea de calcul practic a indicilor fiabilistici (adica producatorul nu mai supune la incercarii inainte de productia de serie un anumit aparat sau produs electrocasnic). De aici probabilitatea foarte mare ca un anumit nr. de produse din lot sa se defecteze inaintea perioadei de garantie. Deci, concluziile sunt impartite, unele referindu-se la partea economica a problemei, altele la anumite aspecte practice, inclusiv proiectare, din cadrul intregului proces de productie a produsului respectiv. Asadar, va trebui sa avem grija ceea ce cumparam pentru ca in ziua de azi nici un produs de marca nu mai poate avea credibilitatea de odinioara.

Link spre comentariu

Mai avem o viata pana cand ajungem la nivelul celor "civilizati". Am un prieten in SUA si mi-a zis ca la ei sunt multi care duc electronice inapoi pe motive de genul "Nu se aude bine basul, parca vreau altceva", si la ei nu este nici o problema, nici macar nu stramba din nas vanzatorul. Si sa nu te enervezi cand la noi iti da kix scula cumparata si tot ce poate spune scumpul vanzator este "Ghinion!!!!".

Link spre comentariu

Am un prieten in SUA si mi-a zis ca la ei sunt multi care duc electronice inapoi pe motive de genul "

Asa ceva am mai auzit si eu. Din pacate protectia consumatorului in Romania nu prea exista sau daca exista isi urmeaza propriul interes (mai face ce face dar doar de vazul lumii, oricum stati linistiti ca nu se omoara - doar cand vine TV-ul).

Link spre comentariu

Eu personal,am avut o experienta pozitiva cu OPC-ul.Acum cca.2ani am comandat online 2 carti la o firma,am platit coletul la posta si cand l-am deschis,era doar una din cele doua carti comandate.Am fost la OPC si firma respectiva, a fost obligata sa returneze banii pentru cartea lipsa.Este adevarat, ca a durat cam doua saptamani.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock