Sari la conținut

Amplificator cu TDA2822M

adry

Postări Recomandate

Am facut un amplificator cu TDA 2822M, care e functional (cel putin pe jumatate), dar are o problema. Intr-adevar, amlifica sunetul, dar face un zgomot de fond, ca si cum as pune curent alternativ pe difuzor (sau pe casca). Cum as putea sa scap de zgomot? Acest zgomot e la fel, chiar daca intrarea audio e oprita.

P.S. E schema din pagina 7 a datasheet-ului.

tda2822m.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 42
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Traseele le-am verificat, sunt corecte. vreau sa imi spuneti ceva. In locul rezistentelor de 4,7 ohmi am folosit un potentiometru stereo, ca solutie de moment, pana imi soseste comanda. Daca dau de el nu se intampla nimic. Asa ar trebui sa fie? Condensatorii par buni, nu-i pot verifica, dar nu au urme de arsuri sau umflaturi.

Pe intrare nu folosesc condensatori. Ar trebui?

Link spre comentariu

un potentiometru stereo, ca solutie de moment, pana imi soseste comanda.

Este bobinat(nichelina) sau carbon?

Pe intrare nu folosesc condensatori. Ar trebui?

Da,altfel,interveniti in polarizarea intrarii in CC.

Link spre comentariu

Nu stiu. Cred ca e de carbon, nu vad nici o bobina. E o lamela metalica conectata la buton, care se misca pe o placuta. e tot ca va pot spune.

P.S. O valoare aproximativa pentru condensator? Si banuiesc ca trebuie montat in paralel pe intrare, nu?

Link spre comentariu

In locul rezistentelor de 4,7 ohmi am folosit un potentiometru stereo, ca solutie de moment, pana imi soseste comanda.

Incercati totusi sa inlocuiti potentiometru cu o rezistenta de 4,7Ohmi. Sper ca v-ati referit la rezistenta de 4,7Ohmi din filtru B de pe iesirile amplificatorului sau ... ?

Link spre comentariu

Imi cer scuze de intarziere, dar am avut probleme cu netu si nu m-am putut loga, iar apoi a trebuit sa plec de acasa la mare. Am pus condensatorii, si sunetul de aude mai clar, dar nu intrarea e problema. Daca deconectez intrarea, acel sunet persista, e din amplificator, nu sunt distorsiuni ale sunetului.

OffTopic: Nu stiti de vreun magazin de componente prin Bucuresti? Daca da, unde e???

Link spre comentariu

Nu am inteles prima parte. Sa conectez condensatorii de 0,1 uF de la intrare, si la masa??? M-ar ajuta daca ati modifica putin schema.

Daca pun condensatori de 10uF pe pinii de reactie, mi se reduce amplificarea? Problema e ca acest sunet apare din amplificator, cand nu amplifica nimic. M-am mai gandit la ceva. Eu pentru teste am folosit o pereche de casti de 128 ohmi si nu de putere prea mare. Poate ar trebui sa folosesc ceva de putere mai mare, fenomenul fiind acelasi ca sunetul aparut atunci cand dai boxele la maxim.

Link spre comentariu

M-ar ajuta daca ati modifica putin schema.

Incercati ca in schita si vedeti ce rezultat obtineti.

Daca pun condensatori de 10uF pe pinii de reactie, mi se reduce amplificarea?

Da,pe capatul de jos(basi) al benzii.

post-9-1217754331_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock