Sari la conținut

condensator cu densitate mare de energie

nelu2000

Postări Recomandate

salut fratilor

vreau sa construiesc un vehicul cu tractiune electrica, de mici dimensiuni, si problema mea( si nu numai a mea) este sursa de energie.

dupa ce am stat vre-o 2 luni pe internet, am ramas la 2 sol:

1 acumulatori litiu-ion (inca ff scumpi, si cu numar de cicluri incarcare descarcare destul de redus)

2 condensatori (densitati de energie f mici)

Am auzit ceva despre niste supracapacitori, cu tehnologie dual layer scratch_one-s_head.gif care ar avea densitati de energie aprox la jumatate fata de acum litiu-ion, dar nu am vazut nicaieri de vanzare. Tehnologia este destul de complicata pentru a fi facut in garaj.

Aceasta densitate ar fi suficienta, avand in vedere celelalte avantaje (incarcare mult mai rapide si numar mai mare de cicluri incarcare -descarcare).

Daca ati auzit ceva, dati-mi si mie un semn de viata. m-ar interesa sa stochez 10kWh sarcastic_hand.gif E realista chestia?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator crriss
Am auzit ceva despre niste supracapacitori, cu tehnologie dual layer scratch_one-s_head.gif care ar avea densitati de energie aprox la jumatate fata de acum litiu-ion, dar nu am vazut nicaieri de vanzare. Tehnologia este destul de complicata pentru a fi facut in garaj.

am cumparat eu o baterie de asemenea cond. ami demult sa fac experimente cu ea. ce pot spune e ca pretul e prea mare pentru cantitatea de energie pe care o poate stoca.

erau 18 condensatori de 600 F la 2.5 V legati in serie, aveau tensiune de lucru maxim 45 V si capacitate totala 33.3 F. pretul.....aprox 1000 usd. am vandut-o, mi se parea prea scumpa pentru performantele care le avea.

tehnologia e abia la inceput si mai dureaza mult pana sa fie fiabila, rentabila si performanta. daca chiar nu ai ce face cu banii, iti pot cumpara si trimite diferite modele....

Link spre comentariu

salut frate,

din datele pe care mi le-ai dat, a reiesit ca bateria respectiva poate stoca aprox 1/6 kwh (daca nu am gresit calculul)

pentru 10 kwh imi trebuie 60 de baterii adica 60000 usd. este un pic cam mult.

Link spre comentariu

Vizitator crriss

cum ti-o iesit 1/6kw ???

E = (C*U^2) / 2

in cazul nostru E = [C*(Umax-Umin)^2] / 2

Umax nu mai mult de 40V si Umin nu mai putin de 10V

daca citesti mai atent vezi ca am scris si eu ca sunt prea scumpe pentru ce pot sa ofere. parerea mea e ca tot mai avantajos e sa folosesti celule Li-ion sau Li-poli.

o sa intreb de pret daca e cineva interesat.

Link spre comentariu

cum ti-o iesit 1/6kw ???

E = (C*U^2) / 2

in cazul nostru E = [C*(Umax-Umin)^2] / 2

Umax nu mai mult de 40V si Umin nu mai putin de 10V

daca citesti mai atent vezi ca am scris si eu ca sunt prea scumpe pentru ce pot sa ofere. parerea mea e ca tot mai avantajos e sa folosesti celule Li-ion sau Li-poli.

o sa intreb de pret daca e cineva interesat.

sal frate

cam ai dreptate

am folosit umax-umin==45v

eu am intrebat de condensatori fiindca celulele li-ion mi s-au parut prea scumpe, dar condensatorii par a fi si mai scumpi.

daca ai niste preturi la celule li-ion , posteazale te rog

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock