Sari la conținut

Blu ray

SIG

Postări Recomandate

SIG, am avut ocazia sa vad un film pe BluRay si vreau sa-ti spun ca diferente notabile sunt doar atunci cand vezi filmul la un TV cu HDD simplu sau full, in rest, cred ca este doar un moft sa-i zic asa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Releu,

asta-i o gluma nu? diferente notabile sunt numai cand ai un TV cu HD? pai cum altfel? saltul la Blu-Ray in asta consta in rezolutie HD, jaba te uiti pe un TV SD, ca nu poate afisa.

e ca si cum ai zice ca la stereo iti trebuie doua canale, ca daca ai unul nu se merita...

Avantajul nu e numai rezolutia mai mare, dar si faptul ca nu mai e intretesut (interlaced) ci e progressive scan, de aceea televizorul nu mai trebuie sa interpoleze ca sa creeze liniile lipsa din semicadre, si sa compensenze artefactele de miscare de la un semicadru la altul (motion adaptive deinterlacer)

Televizoarele LCD si plasama sunt progresive scan prin natura lor si se potriveste satandardul perfect cu afisajul, la surse intretesute caliatea imaginii e dictata de calitatea algoritmelor DSP pentru conversia in progressive scan, de unde si diferenta mare de pret intre televizoarele scumpe si ieftine avand aceleasi rezolutii, ele difera prin calitatea imaginii.

R.

Link spre comentariu

Releu,

asta-i o gluma nu?

roadrunner, eu nu m-am referit la partea tehnica. Mi-am expus punctul de vedere strict ca fiind din partea unei persoane care se uita la filme, la TV.... Treaba cu prograsive scan e adevarata dar eu sincer nu i-am perceput pe ecran diferenta.

Link spre comentariu

Roadrunner, eu toate filmele le fac de-intretesute, si tot tacamul, corectari de culori, contrast, etc, asa ca playerul nu face decat ceea ce trebuie sa faca, adica sa redea, desi unele playre de-intretes materialul deja de-intretesut, si stiti ce iese. Mai corect spus, playerul lucreaza in modul Progrsive Scan, nu Lower field First.

Link spre comentariu

• 3 years later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock