Sari la conținut

Postări Recomandate

Salutare la toata lumea.Va rog sa ma ajutati cu un sfat: unde gasesc piese pentru un oscilator (generator de frecvente) a carui schema o puteti vedea in attachement.Ma intereseaza indeosebi

NE555 timer chip 2

BUZ350 MOSFET 1 Or any 200V 20A n-channel MOSFET

care am observat sint greu de gasit pe piata;mai ales timerul 555;restul de piese cred ca se gasesc relativ usor...

Si va mai rog ceva;explicati-mi si mie ca la un incepator ce sint in electronica ce inseamna

4-pole, 3-way switches 2 Wafer type Frequency range

1-pole changeover switch 1 Toggle type, possibly sub-miniature Any style will do

1-pole 1-throw switch 1 Toggle type rated at 10 amps Overall ON / OFF switch

ce piese sint astea?

Multumesc

piese_oscilator.doc

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1146-solicitare-informatie-pentru-piese-care-se-gasesc-greu/
Distribuie pe alte site-uri

Piesele de mai sus le gasiti la magazinele online specializate in comercializarea pieselor electronice. Cateva exemple v-am trimis intr-un mesaj.

1. 4-pole, 3-way switches 2 Wafer type Frequency range = 4 poli, 3 pozitii, 2 comutatoare pt. doua domenii de frecventa.

2. 1-pole changeover switch 1 Toggle type, possibly sub-miniature Any style will do = un pol a unui comutator

3. 1-pole 1-throw switch 1 Toggle type rated at 10 amps Overall ON / OFF switch = comutator cu un pol capabil sa comute 10A.

ce piese sint astea?

1. - doua bucati comutator cu 3 pozitii (de genul celor utilizate la preselectarea tensiunii de iesire la adaptoarele AC/DC de curent mic incapsulate si cu transformator);

2 - comutatoare simplu ON OFF fara autoretinere;

3. - comutatoare de curent mare de genul celor utilizate la deconectarea sau conectarea aparatelor electrocasnice etc

• 2 weeks later...

Multumesc mult pentru promptitudine;intre timp am reusit sa aprofundez si sa imi dau seama ce inseamna fiecare componenta;

Apelez din nou la dvs cu rugamintea de a ma ajuta cu informatii,pe care de data asta nu am de unde sa le iau;sint incepator in de-ale electronicii asa ca solicit sfatul celor cu experienta rolleyes.gif

Prin urmare ,am nevoie de piesele urmatoare care se pare nu pot fi gasite usor in rominia:

tranzistor tranzistor - 2N3584

Optoisolator de inalta tensiune - H11D1

neon bulb - http://peswiki.com/index.php/Directory:Bed...ials#Neon_Lamps

Eventual piese cu valori similare care pot lua locul celor de mai sus si pot fi gasite in romania (poate ma ajutati cu

un catalog )

Cineva m-a spus ca 4N38 ar fi similar cu H11D1.M-am uitat prin datasheturi (atit cit ma pricep) si am vazut ca parametrii celor 2 componente difera.Avind in vedere ca circuitul recomandat e mai special,l as vrea sa folosesc si eu piese(atit cit se poate ) cu parametri de lucru macar apropiati de cei ai pieselor specificate in schema;

Prin urmare va rog sa ma ajutati cu un sfat...

Multumesc

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock