Sari la conținut

Frauda cu cartele de reincarcare

Postări Recomandate

Salut a primit cineva vreun mesaj de genu: Suna la nr 0766xxxxx pt ca castiga produse electrocasnice sau 1000 de euro (premii) si pt a intra in posesia lor sa cumperi cartele de reincarcare si sa trimiti prin sms la nr 0766xxxxx codul de reincarare pt primirea unei parole de ridicare a banilor sau produselor?

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1144-frauda-cu-cartele-de-reincarcare/
Distribuie pe alte site-uri

• 2 months later...

"Numărul dvs de telefon a fost ales c?ştigător ?n cadrul promoţiei" sau "Aţi c?ştigat 10.000 de lei/o maşină". Aşa ?ncep apelurile telefonice de pe număr privat sau mesajele SMS pe care le-au primit mulţi dintre abonaţi, ?n special Orange. Mesajele vin ca din partea companiei, dar sunt păcăleli menite să umfle portofoliul de minute gratuite al celor care le emit sau folosesc datele personale.

"Am primit un telefon de la un număr privat. O voce mă anunţa că numărul meu a fost extras aleatoriu din baza lor de date, tot al 100-lea fiind c?ştigător, ?n cadrul promoţiei Orange "100 de maşini ?n 100 de zile". Mi-au cerut să le confirm numărul, m-au ?ntrebat dacă sunt major şi apoi să le dau codul numeric personal. Am refuzat să dau datele private, zic?nd că e o ?nşelătorie la mijloc, şi mi-au zis că o să fiu retras din listă, iar premiul - anulat", susţine Alexandru, un t?năr informatician clujean.

"Am primit acum o lună un mesaj ?n care eram anunţată că am c?ştigat o sumă de bani. Am sunat de pe un număr de Vodafone şi i-am zis celui care trimisese mesajul că o să fie descoperit, că nu-i va merge păcăleala. El o ţinea ?ntr-una că este de la Orange, ?nsă nu a putut oferi date concrete", povesteşte o t?nără. Un clujean a fost ademenit că ar fi c?ştigat o Dacia Logan, iar altul, cu o maşină de spălat. "Chiar am vrut să le dau datele. Am intrat apoi pe Internet: campania se terminase ?n februarie", spune acesta.

Practica are la bază procedura de tip Phishing, respectiv clonarea unor pagini de pe Internet. "Eu am luat-o ?n freză acum vreo doi ani. Mesaj de la Orange: ?Felicitări, aţi c?ştigat 1.000 de euro. Numărul dvs. de telefon a ieşit c?ştigător ?n urma tombolei Orange. Sunaţi la numărul X pentru detalii despre primirea sumei?. ?mi răspunde unul care cere o cartelă de 25 de euro, mintea ?mi joacă feste şi gata. Reclam la Orange şi ăştia ?mi spun să fiu atent!", povesteşte Andrei pe un forum de discuţii pe Internet.

"Unei colege de serviciu i se ofereau 3.000 de euro şi un Nokia 8.800. Nu am lăsat-o să trimită cei 35 de euro, c?t i se cereau. Am sunat eu şi am zis că dau codurile de re?ncarcare. Cel de la telefon le-a notat şi mi-a mulţumit apoi, zic?ndu-mi că a fost ?ţeapă? şi că tocmai şi-a re?ncărcat cartela. I-am r?s ?n nas, ştiind că i-am dat codurile rele, iar colega mi-a dat o bere pentru că nu am lăsat să fie fraierită.

Am sunat apoi la Orange, am făcut sesizarea şi cei de acolo au spus că vor lua legătura cu tipul respectiv", povesteşte un alt t?năr. Alte trei persoane au reclamat la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor că au fost păcălite să cumpere cartele de re?ncărcare pentru a c?ştiga premii Orange.

"Clienţi din mai multe zone ale ţării, printre care şi Cluj, au fost supuşi unor tentative de fraudă prin telefonul mobil, promiţ?ndu-se premii precum bani, maşini şi alte produse de mare valoare oferite ?n urma unor promoţii. "Orange 100 de zile, 100 de maşini" s-a derulat ?ntre 16 noiembrie 2007 şi 23 februarie 2008, iar c?ştigătorii au fost contactaţi doar ?n această perioadă.

In timpul campaniei au existat sesizări din partea unor clienţi care au reclamat tentative de fraudă: erau anunţaţi prin telefon că au c?ştigat un premiu ?n urma participării. Fiecare reclamaţie a fost verificată punctual, iar numerele de pe care s-au comis fraudele au fost ?nchise", ne-au declarat oficiali ai companiei.

http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=12540

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1144-frauda-cu-cartele-de-reincarcare/#findComment-13359
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock