Sari la conținut

Internet

SIG

Postări Recomandate

Buna tuturor.

Mi se mai intampla sa faca figuri internetul si de fiecare data ma apuc sa-i sun pe cei la cei de la care am net.

Si incepem sa le luam sistematic:

Incepem cu firewall-ul , daca cumva blocheaza netul.Le spun ce firewall am (zone alarm) si ca nu cred.

Apoi dispecerul spune ca inregistreaza solicitarea mea si ca in cel mai scurt timp incearca sa rezolve

unul dintre colegii lui (el e doar dispecer)

bla bla bla.

Ce vreau eu este urmatorul lucru:

Sa dau un ping pana la serverul din scara (sau ce o fi, ca avem un panou ce l-au instalat ei).

Astfel sa le pot spune ca intre mine si server-ul din scara conexiunea este OK si sa verifice ei, de la ei la server.

Asa nu o luam pe povesti ca "s-ar' putea ca firewall-ul care il aveti sa va blocheze..."

In Start -> Run care este numele programului de testare ce trebuie scris?ca apoi sa dau ping .

Si,ma gandesc,ar' trebui sa stiu ce cod sau IP are serverul? Ca trebuie sa dau ping + ceva,nu?

Mersi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

fa un traceroute la ISP si vezi ce e intre voi.

sau la google:

tracert google.com

sau uita-te in headerele de la pachetele care vin din retea, acestea contin IP-ul ultimei stattii care a rutat catre tine (atentie ultima va fi firewall-ul, deci va trebui sa faci bypass la firewall cu metoda asta, sau daca ai un firewall PC te uiti la pachete care win inspre firewall, pe interfata externa)

R.

PS - unii isp-isti blocheaza ICMP (pachetele ping) deci nu e garantat ca o sa mearga tracert (tracert e in lumea windoze, ma gandesc ca asta ai, daca ai linux e traceroute)

Link spre comentariu

Am gasit aici cate ceva despre tracert.

Am dat sub Run comenzile:

tracert www.rds.ro

tracert www.traceroute.ro

Primele patru hop-uri sunt comune.

Cred ca primul sau al doilea e router-ul din scara.

Cand nu va merge netul am sa dau comanda tracert si IP-ul router-ului sa vad daca intre mine si router-ul din scara e OK comunicarea.

Mersi.

Link spre comentariu

Ar' trebui sa poti identifica cine sunt acele hopuri.

Adica:

calc.tau -> router-ul din scara-> x -> y -> z -> server-ul care gazduieste forumul (adica PC-ul tau cred).

Nu am idee cum serpuieste traseul.

Link spre comentariu

Nu e vorba de PC-ul meu. Forumul e gazduit pe un server din USA.

Intr-adevar, hopurile ar incepe de la calculatorul personal -> router din scara -> server RDS -> parmise un nod de retea tier 1 din Romania -> apoi, dar nu sunt sigur, un nod tier 1 european -> idem pt cel american etc, asa, am enumerat putin mai pe sarite.

Link spre comentariu

• 9 months later...

Dat fiind ca am un router vreau sa va intreb ceva.

E normal sa " friga" ?

Routerul e separat de transformator,deci caldura excesiva nu este data de partea de alimentare.

Am desfacut routerul si am vazut ca cipurile de pe placa electronica sunt fierbinti. (cel din poza de ex.)

E normal sa fie relativ fierbinte un cip din asta ?

M-am gandit sa las routerul fara carcasa de plastic,pentru a avea macar o racire minima.

Poate din cauza aceasta mi se si bloca relativ destul de des routerul si tot trebuia sa-l resetez.

Mersi.

post-5-1240980684_thumb.jpg

Editat de SIG
Link spre comentariu

nu e asa important cate hopuri ci round trip, la mine arata ~200ms de la servici si 130ms de acasa deci e acceptabil.

R.

round trip ? permite-mi sa rad putin, ala e timpul de raspuns de la serverele prin care circula pingul dat prin tracert.

inca una tracertul folosit prea des poate duce la suspendarea netului ISP-ul crezand ca faci scanare in range-uri de ip.

pentru asta exista pagini specializate prin care dai traceroute sau ping ... "uatever" ....

Link spre comentariu

• 6 months later...

Deja ma exaspereaza cei de la RDS.

Avem deja 3 cutii de-a lor in scara , si parca cu fiecare cutie introdusa tot mai prost imi merge netul, paradoxal, pentru ca ei spun ca vor sa o imbunatateasca. scratch_one-s_head.gif

Azi mi-a mers ca melcul aproape toata ziua.

Voi cate cutii aveti in scara de la RDS ?

Editat de SIG
Link spre comentariu

si io am de la rds si am rowter edimax si el se incalzeste destul si iam facut o facire cu un radiator de procesor lipit pe spatele carcasei si merge mai bine cat despre net nu am nici o treaba cu cei de la rds trag dupa torent numai cu 3mb/s si mai am si server de counterstrike care e mai mereu ful iar abonamentul este cel de 9euro am contract dein 2006 cand sau infintat prin cartierul nostru

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock