Sari la conținut

thermo-fan

marius_med

Postări Recomandate

Vreau sa realizez acest montaj pentru asigurarea unei raciri adecvate etajului final al unui amplificator.

1."If you just happen to have a regulated 12V supply handy, leave out the 10V zener diode, use a short circuit for R5, and just use the circuit as is" =>sa inteleg ca trebuie scoase din circuit dioda zenner si R5, dar R6 de ce putere trebuie sa fie in conditiile in care cooler-ul consuma aprox 200mA?

2.Daca alimentarea se face de la sursa preamplificatorului-corector de ton, cum pot evita parazitarea produsa de motorul cooler-ului?

Multumesc

post-985-1216024635_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tranzistorul BD din schema ta e mai mult decat suficient pentru 200 mA, pentru deparazitare poate ar fi bine sa adaugi inca un codensator de ordinul 10nF in paralel pe motor si un inductor pe ferita (ferrite beads, de pe un motherboard vechi de calculator) in serie cu alimentarea ca sa fii sigur ca nu injectezi zgomot pe alimentare.

R.

Link spre comentariu

Tranzistorul BD din schema ta e mai mult decat suficient pentru 200 mA, pentru deparazitare poate ar fi bine sa adaugi inca un codensator de ordinul 10nF in paralel pe motor si un inductor pe ferita (ferrite beads, de pe un motherboard vechi de calculator) in serie cu alimentarea ca sa fii sigur ca nu injectezi zgomot pe alimentare.

R.

Oky, dar R6 tot nu stiu ce putere trebuie sa aiba.............. unknown.gif

-se gasesc si in comert aceste inductoare pe ferita ? (cum si ce ar trebui sa intreb la magazin?)

Link spre comentariu

R6 - las-o cum e in schema, eu cred ca tu de fapt te referi la R8.

legea lui Ohm (bun)

P=R I**2

10 * 0.2**2 = 10 * 0.04 = 0.4W (deci o rez de 0.5W sau mai mare de preferat 1W)

R.

Arata ca o margeluta din ferita, treci firul de alimentare (sau o sarma prin ea, si o lipesti pe cablaj) ti-am zis ca probabil o s-o gasesti pe motherboarduri defecte si o dezlipesti de acolo, habar n-am unde gasesti in Ro.

post-1482-1216031384_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock