Sari la conținut

REVISTA TEHNIUM AZI

Postări Recomandate

Am sa scanez acele pagini din cartea Totul despre C/C++ care intereseaza, dar acest lucru post sa-l fac de abia pe la sfarsitul lunii viitoare.

Se pare ca revista nu prea va avea succes. Mai demult, lumea era interesata de electronica pentru ca nu se gaseau de cumparat anumite produse, dar acum, sa fim realisti, cine mai incepe sa faca electronica ca hobby??

Referitor la intrebarea din citatul de mai sus, ai partea ta de dreptate aici deoarece, actualmente, electronica la nivel de hobby se merita sa fie practicata doar pt. realizarea unor circuite care sunt in majoritatea cazurilor scumpe si inaccesibile. Acum cand gasim la Metro cam tot ce ne trebuie, chiar daca unele de calitatea incerta, ca sa nu spun proasta, pretul acestora ne da de gandit ca nu se mai merita sa ne chinuim sa facem "ceva".

Totusi, nimic nu se compara cu realizarea unui circuit proiectat si realizat practic, prin cunostintele tale, cu talentul si vointa ta.

O sa vedeti ca intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat o sa facem circuite, kituri, nu ca acum 10 ani pentru ca ieseau mult mai ieftine decat cele produse in regim industrial, ci veti vedea ca vor iesi mult mai scumpe, asta deoarece o masina de colectie sau o masina "tunata" costa mai mult decat una produsa in serie. Cam asa, intr-o nota comparativa, o sa fie si cu kiturile electronice iar cei care vor avea cel mai mult de castigat in acest domeniu numit electronica vor fi cei care vor investi mai mult, deci vor risca mai multi bani pentru producerea unui anumit circuit sau kit electronic. Acest fapt coroborat cu gasirea unei "maini de lucru ieftine" si a unei tehnologii de fabricatie performanta va conduce la obtinerea unor preturi "mici", preturi care vor bate orice alta solutie care implica ansamblare manuala si alte metode costisitoare care mananca mult timp pentru fabricarea unui circuit imprimant, echipare cu componente s.a.m.d. In prezent se pune mare accent pe solutii cu componente electronice SMD din considerente lesne de inteles care nu e cazul sa le mentionam in acest topic. In final, ajungem la o intrebare: "oare cat va mai rezista fenomenul DIY ?"

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1119-revista-tehnium-azi/page/3/#findComment-12524
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 32
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Felicitari pentru site. Taicamiu are un teanc de reviste Tehnium pe care lea cumparat cand era tanar.

Acum cativa ani, am deschis si eu un numar (Anul XXI - NR 224 3/1991) si am vazut acolo cum sa realizez un medalion luminos. De atunci interesul pentru electronica a aparut (si de atunci nu mam mai uitat la desene pentru ca dezlipeam piese de la lucruri stricate :) ) mai exista ceva asemanator: tehnium.org

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1119-revista-tehnium-azi/page/3/#findComment-12527

• 4 years later...

Felicitari pentru site. Am dat intamplator peste el si am ramas mirat. Am avut abonament vreo 5 ani, nu consecutiv, cu vreo 2 pauze si mi-a "implementat" pofta de montaje. Din pacate, prin lucrurile mele au umblat mai multi si, desi le-am arhivat frumos, se pare ca au disparut toate numelrele. Imi pare tare rau dupa ele. Este o initiativa de lauda relansarea, chiar daca e in format electronic. Desi stau f. rau la capitolul timp, sper sa contribui si eu la bunul mers al revistei. Salutari tuturor.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1119-revista-tehnium-azi/page/3/#findComment-45362

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock