Sari la conținut

REVISTA TEHNIUM AZI

donpetru

Postări Recomandate

Anunt cu acest prilej ca astazi am terminat noul site al revistei TEHNIUM AZI. Revista se poate accesa tastand in browser: http://www.tehnium-azi.ro

Pentru a fi informati prin e-mail de noile aparitii editoriale va rog sa va dechideti un cont pe site-ul revistei si sa va inscrieti la Newsletter.

Totodata, cu deschiderea acestui topic, as dori sa anunt ca astept din partea oricarui utilizator de aici articole din diferite domenii tehnice de specialitate pentru a le publica in paginile revistei. Daca mai aveti propuneri referitoare la continutul revistei va rog sa o faceti tot aici sau accesand rubrica contact de pe site-ul revistei Tehnium Azi.

Momentan, pe site-ul revistei am adaogat cateva stiri si patru articole de specialitate, 3 din ele deja binecunoscute, pe care le enumar si aici:

1. Avionul - descriere si functionare

2. Ecranarea electromagnetică ?n tehnica măsurărilor electrice

3. Proiectarea stabilizatorului de tensiune continuă cu diodă Zener

4. Calculul simplificat al preamplificatoarelor audio

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 32
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Foarte frumos template-ul revistei. Si am vazut si cinci articole, unele cunoscute. Totusi, de ce nu se inghesuie lumea sa posteze articole in revista ? Sunt atata subiecte.

Adaog (foarte interesant articolul adry) first.gif :

5. Condensatorul electric.

Toate stima donpetru, felicitari pentru revista, mai rar gasesti oameni dispusi sa faca acest lucru in Romania. :hi:

Link spre comentariu

Incep prin a va felicita pentru revista, si prin a va intreba daca trebuie folosit formularul de inregistrare al revistei, sau folosim username-ul si parola forumuli? Si ar trebui adaugata o sectiune (eventual, cu doua subsectiuni), in care sa fie postate diferite tutoriale. In prima parte sa fie tutoriale despre constructia/intretinerea unor dispozitive, si al doilea sa fie tutoriale de programare/software. Ma gandesc sa fac niste tutoriale de progamare in BASIC, in mediu si compliator pentru microcontrollere (stiu ceva din PIC si AVR, astept pareri cu care sa incep), si ma gandesc, daca sunt cereri, pentru tutoriale pentru ActionScript 2 si 3 (mediu de programare flash, sa zic asa).

Link spre comentariu

Felicitari ptr. revista.

Eu zic ca merg mana in mana,se potrivesc perfect, forumul si revista.

Sunt insa sceptic in ceea ce priveste Electropedia.(nu se leaga)

Link spre comentariu

Multumesc tutoror pentru aprecieri.

Si ar trebui adaugata o sectiune (eventual, cu doua subsectiuni), in care sa fie postate diferite tutoriale. In prima parte sa fie tutoriale despre constructia/intretinerea unor dispozitive, si al doilea sa fie tutoriale de programare/software. Ma gandesc sa fac niste tutoriale de progamare in BASIC, in mediu si compliator pentru microcontrollere (stiu ceva din PIC si AVR, astept pareri cu care sa incep), si ma gandesc, daca sunt cereri, pentru tutoriale pentru ActionScript 2 si 3 (mediu de programare flash, sa zic asa).

Pe site-ul revistei va trebui sa va creati alt cont si alta parola. Referitor la sectiunii, ele deja au fost schitate. La sectiunea "Articole" din revista Tehnium Azi vom prezenta notiuni teoretice si practice despre diferite domenii de activitate, domenii deja enumerate. Vor fi acolo si referate, nu numai articole simple, iar nivelul de cunostinte prezentat se va adresa nu numai incepatorilor dar si elevilor, studentilor si chiar doctoranzilor. E buna ideea de realizarea a unor tutoriale de programare si chiar doresc sa o faceti. Daca o sa faceti astfel de tutoriale va trebui sa mai creez inca o categorie la sectiunea "Articole" destinata acestui scop pentru a fi mai usor gasite de vizitatori sau membri site-ului.

Sunt insa sceptic in ceea ce priveste Electropedia.(nu se leaga)

Aici ai dreptate SIG. Nu se prea potrivesc deoarece tema site-ului electropedia.net e alta. In ultima perioada nu prea am avut timp sa ma ocup de electropedia.net, asa ca, cel mai probabil, intr-un viitor apropiat nu cred ca o sa mai am timp sa ma ocup de acest site. Dar, ramane de vazut.

Link spre comentariu

Voi face cu siguranta articole de programare, asa ca va rog sa creati acea sectiune. Dar am nevoie de posibilitatea de a edita articolele, sau macar sa le pot sterge si reposta. Ma veti intreba de ce. Pentru ca programarea este un domeniu in care daca poi virgula in loc de punct, s-a dus totul. Exista riscul ca eu sa uit anumite detalii, pe care as dori sa le pot completa. De asemenea as dori sa exista un topic in care urserii sa-mi spuna diversele probleme, la care eu sa ii ajut (daca pot, si sper sa pot), probleme ale caror rezolvare sa o postez (daca este cazul) in articol.

De asemena, rog sa spun niste urseri aici, sau eventual fac un sondaj, ce v-ar interesa. Oricum, o sa fac de BASIC, QuickBASIC, mai precis. Pentru PIC-uri si AVR-uri, daca stii BASIC, e usor sa scrii programe in compliatoare, cu mici diferente. Daca doriti sa fac si pentru ele, sa imi spuneti. De asemenea stiu si ceva ActionScript. Cu el se fac situri si altele, diferenta intre el si HTML este ca HTML-ul este un fel de document office, iar ActionScript-ul (care e flash de fapt) un fel de imagine sau de film, care poate contine si text. In el se pot face situri, si altele, dar e diferit de HTML. Asa ca astept cereri.

Link spre comentariu

Voi face cu siguranta articole de programare, asa ca va rog sa creati acea sectiune. Dar am nevoie de posibilitatea de a edita articolele, sau macar sa le pot sterge si reposta. Ma veti intreba de ce. Pentru ca programarea este un domeniu in care daca poi virgula in loc de punct, s-a dus totul. Exista riscul ca eu sa uit anumite detalii, pe care as dori sa le pot completa. De asemenea as dori sa exista un topic in care urserii sa-mi spuna diversele probleme, la care eu sa ii ajut (daca pot, si sper sa pot), probleme ale caror rezolvare sa o postez (daca este cazul) in articol.

De asemena, rog sa spun niste urseri aici, sau eventual fac un sondaj, ce v-ar interesa. Oricum, o sa fac de BASIC, QuickBASIC, mai precis. Pentru PIC-uri si AVR-uri, daca stii BASIC, e usor sa scrii programe in compliatoare, cu mici diferente. Daca doriti sa fac si pentru ele, sa imi spuneti. De asemenea stiu si ceva ActionScript. Cu el se fac situri si altele, diferenta intre el si HTML este ca HTML-ul este un fel de document office, iar ActionScript-ul (care e flash de fapt) un fel de imagine sau de film, care poate contine si text. In el se pot face situri, si altele, dar e diferit de HTML. Asa ca astept cereri.

Articolele din revista din pacate nu va pot lasa sa le editati sau stergeti. Acolo se vor posta doar articole care sunt 99 sau chiar 100% revizuite sau complete. Eventualele mici neconcordante se pot semnala la adresa mea de e-mail. Oricum, inainte de publicarea articolului il voi corecta si eu inca o data, iar daca veti avea exemple de linii de program care "au mici scapari", atunci aceste se pot corecta o data pentru totdeauna. Nu este nevoie sa stergeti articolele deoarece revista nu este o ciorna a unui elev, sau poate credeti asta ? Topicul de care vorbiti il puteti creea si dvs. in aceasta sectiune a forumului.

roadrunner, mai putin Offtopic. Daca aveti astfel de remarci de facut puteti sa le faceti utilizatorului in cauza utilizand mesageria privata, dar va rog sa nu abuzati. La al doilea Offtopic creat aveti o liniuta in bara de warn (avertizare).

Link spre comentariu

Vi-l voi trimite, dar mai intati trebuie sa-l scriu. Si inca ceva. Cred ca pentru un asemenea articol, 100 de pagini sunt putine. Nu-pot face pe bucati, un fel de capitole?

Link spre comentariu

Nu-pot face pe bucati, un fel de capitole?

Nu, fara capitole.

Totodata, roadrunner, daca doresti sa participi cu un articol in revista (o tema tehnica la alegere), poti sa o faci si cred ca ar fi mult mai de folos membrilor forumului decat sa atragi atentia aspra unor lucruri care oricum se sterg.

Link spre comentariu

Atunci cum fac? sunt zeci de instructiuni, multe au multe detalii si sunt diferite. ca sa le descriu pe toate, pls programe si algoritmi, imi ia zeci de pagini.

Link spre comentariu

Am sa incerc sa fac un tutorial pentru cei ce vor sa incepa cu PLD (circuite logice programabile) dar nu promit nimic pentru ca sunt prins intre trei proiecte si sunt in intarziere la toate. Sper sa fie cumva un start pentru cei ce vor sa aplice practic ce invata din articol pe kit-ul care-l fac.Dar cum am zis nu e nimic sigur si nici nu ma angajez sa pun o data clara cand va fi gata.

Roadrunner

Link spre comentariu

Atunci cum fac? sunt zeci de instructiuni, multe au multe detalii si sunt diferite. ca sa le descriu pe toate, pls programe si algoritmi, imi ia zeci de pagini.

adry, atunci realizeaza articolul in Word si dupa verificare il voi transforma in PDF, urmand sa-l postez la sectiunea Download din Revista (aceasta sectiune este accesibila doar membrilor revistei, deci cei care si-au deschis un cont pe site-ul revistei). Cred ca e cel mai bine asa.

roadrunner, e foarte buna ideea de realizare a unui tutorial despre circuite logice programabile si ca drept urmare astept sa-mi trimiti articolul ca sa-l public in revista. Nu trebuie sa te angajezi sa spui o data fixa pentru terminarea acestui articol dar ne-ar fi de un mare folos sa stim macar luna si anul la care sa ne asteptam. Multumesc pentru colaborare.

Link spre comentariu

Si il pot face pe bucati? Ele vor fi destul de mari, fiecare tratand un subiect diferit. Adica, spre esemplu, poate fi un capitol "instructiuni grafice", iar altul, "structuri repetitive", lucruri care nu prea au legatura, ca si concept vorbind, in progreme se pot combina.

Link spre comentariu

Si il pot face pe bucati?

Incercati totusi sa realizati un fisier pe care sa-l structurati pe capitole, capitole care sa fie trecute intr-un cuprins la inceputul articolului. Doar daca titlul sau tema unui capitol este diferita de tema in sine a articolului atunci puteti realiza un alt articol avand ca subiecta titlul acelui capitol.

Link spre comentariu

Mai bine fac altfel. Fac un cuprins, cu toate articolele, si le pun pe rand, fiecare reprezentand un capitol. Articolele au si nu au legatura intre ele. Ca structura si ca idee, sunt separate, dar trebuie sa cunosti articolul de sus, ca sa il intelegi pe cel de jos.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock