Sari la conținut

SURSE DE SEMNAL AUDIO ANALOGICE SAU DIGITALE CARE VA PLAC ?

Postări Recomandate

Mie personal imi plac cele analogice ! Benzi de magnetofon ; Casete ; Discuri de pyck-up ! Cele digitale mi se par seci ! Voua ? Dar v-as ruga sa si exemplificati de ce va plac un tip sau altul ! Eu personal le prefer din motive psihoacustice ! Sunetul este mai natural , mai apropiat de realitate , binenteles ca acestea sunt mai greu de pastrat in timp dar merita ! Pentru unele date despre cum sa pastram acestea dar si echipamentul de redare pentru ele va recomand o carte scrisa de regretatul George Dan Oprescu ! Aceasta se numeste HIFI ABC si a aparut in colectia cristal ; ed.albatros ; anii 70'

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1107-surse-de-semnal-audio-analogice-sau-digitale-care-va-plac/
Distribuie pe alte site-uri

Cele digitale mi se par seci !

Depinde de corectia de ton,cele digitale,pot reda acutele mult mai bine,cele analogice,au o cadere pe aceasta zona.

Pana la urma si cele digitale ajung in format analogic,depinde mult de calitatea conversiei,atat la inregistrare,cat si la redare.

una din problemele lanturilor de redare analogice e ca zgomotul se multiplica (la fel si distorsiunile) odata cu parcurgerea semnalului, alt dezavantaj este raspunsul in frecventa (indiferent cum este el bun sau rau) este fix la echipamentele analogice, si foarte configurabil la cele digitale (filtrarea e foarte eficienta) nu se decalibreaza nu se deregleaza si efectele sunt foarte repetabile. Pana la urma toate sursele sunt analogice prin natura lor (sunt exceptii de la regula asta cand se folosesc sintetizatoare care au iesiri digitale) si cu cat esantionezi semnalul in domeniul digital mai repede (mai la inceputul lantului audio) cu atat are calitate mai buna inregistrarea. De acord cu Miron ca pana la urma tot trebuie sa convertesti senalul digital in analogic, dar daca o faci la nivelul difuzoarelor e foarte eficient din punct de vedere energetic (clasa D)

Sa nu uitam ca semnalelel digitale nu sunt influentate de crossover si cuplaje parazite cum sunt cele analogice.

R.

Mie personal imi plac cele analogice ! Benzi de magnetofon ; Casete ; Discuri de pyck-up ! Cele digitale mi se par seci ! Voua ? Dar v-as ruga sa si exemplificati de ce va plac un tip sau altul ! Eu personal le prefer din motive psihoacustice ! Sunetul este mai natural , mai apropiat de realitate , binenteles ca acestea sunt mai greu de pastrat in timp dar merita ! Pentru unele date despre cum sa pastram acestea dar si echipamentul de redare pentru ele va recomand o carte scrisa de regretatul George Dan Oprescu ! Aceasta se numeste HIFI ABC si a aparut in colectia cristal ; ed.albatros ; anii 70'

Radule, degeaba plang unii oameni dupa tehnologia audio analogica, ca acum cea digitala - bine, nu toate aparatele - o bat lejer pe cea analogica. La noi in Romania sunt comercializate mai multe chiciuri digitale sa le zic asa si noi ne raportam la astea. Si cea analogica are varfurile ei de gama. Ati vazut magnetofoanele analogice de circa 2000...3000 USD. Eu am vazut unul dar nu prea am mai vazut benzi pe la magazine. Aparatura audio analogica de varf nu a fost prea mult vazuta pe piata deoarece preturile sunt cam mari iar in comparatie cu cea digitala care se gaseste la orice colt de piata la preturi mediocre, pentru un utilizator obisnuit (majoritatea), diferenta este infima.

aparatura audio digitala a depasit de mult performantele urechii umane, o esantionare corecta a sunetului la calitate CD (44Khz 16 biti) este mai mult decat suficienta pentru 99% din urechile lumii (circuitele normale din ziua de azi au rate de esantionare de 192Khz si 24 biti pe esantion)

multi nu stiu ca mp3 e o compresie cu pierderi si totusi suna bine pentru majoritatea userilor care aleg cantitatea in locul calitatii - caliatea CD e teoretic aproape dubla fata de calitate mp3 la ratele de esantionare uzuale 64Kb/s sau 128Kb/s, multe din inregistrarile mp3 din ziua de azi sunt CD-uri re-esantionate si compresate mp3 (de multe ori la rate de bit mult mai mici decat sursa)

R.

Nu stiu dar de cateva ori am auzit cateva asemenea echipamente puse la punct de un ""obsedat"" si am ramas profund impresionat ! Poate e doar o ""obsesie"" Dar pana la urma si la digital semnalul initial este analogic iar cel de iesire la fel ! Procesarea e totul nu ?!

Dar pana la urma si la digital semnalul initial este analogic iar cel de iesire la fel ! Procesarea e totul nu ?!

Da,la lantulire complet analogice,apar dificultati la reproducerea frecventelor,inalte,de aici si impresia de sunet"cald".

Da,la lantulire complet analogice,apar dificultati la reproducerea frecventelor,inalte,de aici si impresia de sunet"cald".

Aha am inteles ! Dar de combinatia intre analogic si digital ce parere aveti ?

Caseta audio ANALOGICA sau DIGITALA spre exemplu ! Care ?

Caseta analogica,are avantajul simplitatii,iar cea digitala,posibilitatea reproducerii(copierii) de n ori fara acumulare de zgomot din suport(banda magnetica),plus dinamica inregistrarii(mai mult de 100dB),peste posibilitatile discului de vinil cca.80dB si cca.45dB,ai benzii magnetice.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock