Sari la conținut

splintter audio

Adrian_BBS

Postări Recomandate

salutare.....de la un timp de vreme ma confrunt cu o problema.......la PC am o singura iesire(stereo) in care am amplificatorul.....si din cand in cand scot amplificatorul ca sa bag castile si invers si dupa o vreme devine enervant......m-am gandit la o solutie dar nu stiu daca merge....ma gandeam la ceva de genul splintterelor ca cele de la cablul TV.......mai pe scurt as vrea ceva de genu ca o cutiutza cu <<o intrare stereo si 4 iesiri stereo>>....am inteles ca asa ceva se face cu ajutorul operationalelor dar nu stiu sigur....voi ce parere aveti? ...va multumesc pentru rabdare

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dar este splitter Jack-> Jack.

De ce sa te complici cu operationale?

Si eu am cuplat un amplificator cu boxele mici de calculator.

Cand nu doresc muzica tare ,de la amplificator,folosesc boxele de calculator.

post-5-1214540362_thumb.jpg

Link spre comentariu

problema este ca am deja un splitter ca cel e sus in care am amplificatorul si castile dar si-a luat fratemeo o pereche de boxe de calc dealea cu 15RON pentru ca vrea sa asculte cu boxele lui suicide_fool-edit.gif :yahoo: si de aici problema ....si deaia ziceam sa fac un splitter cu 4 iesiri

later edit......am gasit ce cautam.....acum urmeaza sa fac montajul

post-257-1214554906_thumb.jpg

Link spre comentariu

Un spliter audio se poate face si cu ajutorul unor rezistente proportionale cu impedanta care se doreste sa se obtina pe iesiri si numarul de iesiri.

Nu trebuie buffere AO. E prea complex si anumite situatii nu isi au rostul.

Link spre comentariu

am mai gasit o schema....asta este mai buna?

Da, e o schema buna.

P.S. Si recomandarea lui releu e buna. Spre exemplu, pentru doua iesiri se poate apela la metoda expusa in imaginea de mai jos. Urmand acelasi algoritm se poate determina valoarea lui R si in cazul in care numarul de iesiri este mai mare ca 2. Schema de mai jos functioneaza bine pentru un domeniu larg de impedante si frecvente.

calculul_divizorului_de_semnal.JPG

Link spre comentariu

P.S. Si recomandarea lui releu e buna. Spre exemplu, pentru doua iesiri se poate apela la metoda expusa in imaginea de mai jos. Urmand acelasi algoritm se poate determina valoarea lui R si in cazul in care numarul de iesiri este mai mare ca 2. Schema de mai jos functioneaza bine pentru un domeniu larg de impedante si frecvente.

Chiar asta vroiam sa-i spun si eu donpetru dar vad ca mi-ai luat-o inainte. Oricum, azi am fost cam ocupat si de abia acum mi-am facut putin timp sa intru pe forum.

Varianta cu AO buffere este si ea buna dar mai ales in cazul cand dorim sa facem o adaptare intre doua impedante (intrare-iesire) DIFERITE.

Link spre comentariu

am desenat bine pentru varianta cu intrare stereo si 3 iesiri stereo?...daca nu, ziceti-mi unde am gresit....va multumesc

Ati desenat bine.

R1=...= R8 = R, asta daca doriti ca impendata de intrare sa fie aceeasi ca pe cele trei iesiri.

OBS! Spliterul cu rezistente este recomandat sa se foloseasca numai in cazul in care dorim ca fiecare iesire sa aiba impedanta de intrare. In alte situatii este mult mai recomandat utilizarea unor circuite cu "AO buffer".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock