Sari la conținut

Aveti probleme la accesarea site-ului TEHNIUM AZI ?

Postări Recomandate

Incercati sa repetati aceasta operatie si pe celelalte skin-uri tehnium azi - le puteti selecta,

Celelalte skin-uri, nu mai sunt si iar am probleme cu salvari de imagini.Ce trebuie sa fac?

Dl.miron, repetati operatia cu click dreapta pe imagine chiar atunci cand imaginea incepe sa fie randata pe ecran.

Se pare ca problema dvs. apare dupa ce se finalizeaza randarea imaginii.

Oricum, pana am sa definitivez acest skin, puteti folosi skin-ul Tehnium Azi, asta daca va este mai usor.

Numai Bine

• 4 months later...

Acel skin nu va mai fi accesibil. Actualul skin pe albastru se va denumi Tehnium Azi, dar asta dupa finalizarea completa a portalului Tehnium Azi. Intre timp, daca doriti sa explorati particularitatile vechiului skin Tehnium Azi, puteti accesa skin-ul Default.

• 3 months later...

Nu stiu, daca nu cumva am mai sesizat aceasta problema. Probabil ca da din cate imi amintesc, insa este greu de spus atata timp cat sistemul nu vine in ajutorul userului. "Problema", este deci aceea ca forumul nu pune la dispozitia userilor un "search listing" dupa criteriul topic-urilor la care un user este respondent. Imi amintesc - vag, ce-i drept - ca donpetru chiar mi-a sugerat ceva de genul "sa ma abonez la topicul care ma intereseaza". Problema este si in cazul meu, ca si in al multora asijderea mie, ca nu ma intereseaza neaparat un topic, ci un anumit aspect abordat la un moment dat pe acesta. Acest aspect, il sesizez, cautand in listingul celor mai noi postari, care apare sistematic si este apdatat in permanenta pe prima pagina a forumului. In momentul in care am gasit acel aspect care ma intereseaza, postez opinia mea. In acel moment eu devin respondent al topicului si as dori ca cel putin intr-o perioada de timp rezonabila de 2...3 saptamani, forumul sa ma tina automat la curent cu raspunsurile in cadrul acelui topic. Rezolvarea sugerata de donpetru, nu este de fapt o rezolvare, intrucat utilizeaza ca suport adresa mea de E-mail, ceea ce presupune supraincarcarea acestuia si necesitatea de a-l curata in permanenta de ceea ce nu mai este actual. Nici eu, dar nici-un alt user nu are timp sa faca acest lucru. Acest gen de "search" dupa criteriul participarii la discutii pe un anumit topic, este pus la dispozitie de foarte multe forumuri, unde am calitatea de membru, sau pe care doar le-am vizitat. De aceea rugamintea mea, catre administrator, este - inca odata - de a apdata sistemul in intampinarea celor care doresc un astfel de "search listing" dupa criteriul enuntat.

Altminteri Toate Bune!

...va intreb, ati folosit formularul asta?

post-6082-023499000 1301836636_thumb.jpg

Eu nu ma refer la un motor de cautare, sau browser, sau cum s-o mai fi numind. Asa ceva folosesti doar in cazuri particulare cu caracter limitat. In plus - da, l-am folosit, sau mai bine zis am incercat sa-l folosesc. Este insa cat se poate de ineficient. Mult mai usor si la obiect, caut cu google-ul, chiar si teme din cadrul forumului. Eu m-am referit la o optiune, care exista pe foarte multe forumuri. Hai s-o numim "vizualizarea mesajelor proprii". Bine inteles ca o vizualizare a mesajelor proprii se poate face si cu google-ul, insa mi-ar returna toate mesajele mele pe toate forumurile si intercalate si cu alte chestiuni straine de propriul interes. O asemenea lista, daca ar exista aici, atunci ea s-ar referi de buna-seama doar la subiectele si la userii forumului si ar fi deosebit de utila. In plus, ar putea fi apelabila doar cu un click - fara supra-eforturi - si doar optional, adica la cerere. Abonamentul la un subiect, este cu totul altceva si nici nu vreau sa aud de o asemenea optiune. De fapt, atunci cand am subscris la forum, nu am facut altceva decat sa ma abonez la subiectele acestuia. De un abonament suplimentar, care sa-mi spam-eze casuta de E-mail, nici nu vreau sa aud. Asta este tot ce trebuie sa stie un administrator. Deci, daca vrea sa-si modernizeze propriul sistem, atunci este spre binele tuturor, daca nu atunci inseamna ca am intervenit aici, doar ca sa "discutam discutii".

Optiunea Vizualizarea mesajelor proprii exista in forum dar sub o alta denumire. In acest sens, accesati Profilul Utilizatorului personal si dati click pe tabul Mesaje, daca doriti sa vedeti ultimile 5 mesaje pe care le-ati postat sau pe tabul Subiecte, daca doriti sa vedeti ultimile 5 subiecte pe care le-ati deschis.

Daca va intereseaza sa extind capabilitatile acestor optiuni, adica sa nu se rezume doar la ultimile 5 mesaje, respectiv ultimile 5 subiecte proprii din forum, asta e o alta treaba. Se pot afisa toate subiectele si mesajele pe care le-ati postat in acest forum, dar acest lucru e destul de anevoios, asta din cauza ca previzualizarea acestora se face automat, fara reincarcarea totala a paginii. Deci sortarea tuturor mesajelor, in profilul utilizatorului, spre vizualizare, ar lua ceva mai mult timp. Timpul l-as putea reduce daca previzualizarea nu s-ar realiza dinamic prin apelarea unui fisier .js, asa cum se face acum sau se realizeaza pe forumuri gen phpbb.

Apropo, doriti sa aveti un link web mult mai la vedere sau mult mai direct, asa cum este optiunea Vizualizati Ultimile Postari Noi din coltul dreapta sus a forumului, imediat dupa autentificare?

Numai Bine

Iata cam care este problema. Spre deosebire de mine si poate si de alti useri, care viziteaza si chiar posteaza pe forum destul de des, exista si useri - sa le spunem "de duminica" - care se logheaza mai rar. Acestia se uita in primul rand daca subiectele care ii intereseaza in mod direct sunt active pe prima pagina, sau eventual daca sunt altele de acelasi gen. In paranteza fie spus, sunt foarte multi cei pe care nu ii intereseaza decat un singur gen de subiecte - ex. programele de proiectare asistata (CAD) La un moment dat, cu mai multe zile in urma, am postat si eu pe acea sectiune a forumului o intrebare, la care speram sa capat un raspuns cat mai rapid (sa zicem in "timp util") Nu am primit si banuiesc ca cei care ar fi putut da raspunsul, habar nu au de acea intrebare. Cu totul altfel ar fi stat lucrurile, daca acei useri interesati in mod deosebit de subiect - si sunt slava domnului destui, o dovedesc cursurile si tutorialele postate de-a lungul timpului - ar fi avut acces la un listing de tipul "vizualizare mesaje proprii" care le-ar fi indicat ca la unul dintre subiectele pe care au postat si ei, exista cel putin o postare noua. Prima data cand am intrebat de aceasta obtiune - probabil intr-un subiect deschis de mine - problema se punea exact invers. Eu eram cel care as fi vrut sa stiu daca mai exista raspunsuri noi pe subiectele la care eram respondent. Din pacate, ca si in acest caz, dupa intervale mai mari de timp, uit anumite amanunte despre subiectele care ma intereseaza - cum ar fi titlul exact, sau sectiunea unde a fost deschis, etc. Foarte adesea, asa dupa cum s-a intamplat recent cand am fost plecat intr-o deplasare de durata mai lunga, se intampla fie sa nu am timp, fie sa nu am acces permanent la un computer. In aceste cazuri un asemenea listing de tipul "vizualizare mesaje proprii" ma ajuta sa fiu si eu prezent pe forum, fara sa pierd prea mult timp. Cred ca ati inteles exact ca problema nu imi este de folos in exclusivitate mie - ola_nicolas - ci tuturor acelora, pe care imi cer scuze ca i-am definit ca "useri de duminica". Nu am avut la dispozitie un termen instant adecvat.

Aceasta a fost problema. Altminteri, Toate Bune!

Editat de ola_nicolas

Acum inteles mult mai bine ceea ce doriti. Urmati indicatiile din imaginea de mai jos:

afisarea mesajelor proprii.jpg

Asa numita optiune Vizualizarea mesajelor proprii din forumuri gen phpBB, precum vedeti, exista in acest forum dar sub denumirea Cauta continutul meu. Am sa incerc sa aduc aceasta optiune langa optiunea Vizualizati ultimele postari noi din partea de sus a forumului. Cred ca acest lucru va doriti?!

Numai Bine

...Am sa incerc sa aduc aceasta optiune langa optiunea Vizualizati ultimele postari noi din partea de sus a forumului...

Daca asta inseamna pe prima pagina, atunci cred ca ar fi mai bine. De fapt, el este pe prima pagina, insa la doua clickuri distanta si este mascat. Cel putin eu, nu am banuit nici-odata ca exista, pana acum cand mi l-ati indicat in mod expres.

Multumesc pentru intelegere. Toate Bune!

P.S. Intrucat l-ati amplasat in locul unui listing care afisa la cerere topul celor mai activi membri pe forum si intrucat poate acest listing intereseaza pe unii membri, poate ar fi bine sa precizati si unde l-ati mutat pe acesta.

Editat de ola_nicolas

Listing-ul care afisa la cerere topul celor mai activi membri pe forum nu l-am mutat in alta parte. Acest listing se poate accesa prin rubrica din partea de jos a paginii index a forumului, inditulata Statisticile forumului (vedeti coltul din dreapta sus al acestei rubrici).

Totodata, pentru ca treaba sa fie dusa pana la capat si pentru ca cu siguranta vor fi utilizatori care vor cere si acest lucru, am sa incerc sa implementez in forum si optiunea din forumul phpBB inditulata: Vizualizare mesaje fără răspuns.

• 2 weeks later...

Imi cer scuze ca intervin din nou, in legatura cu aceeasi problema. Nu se poate face insa, o inovatie tehnica la optiunea "Vizualizati mesajele propri", astfel incat subiectele marcate cu mesaje necitite, sa apara in fruntea listei?

Altminteri, este mult mai bine ca inainte, motiv pentru care multumesc lui donpetru. Toate Bune!

• 2 months later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock