Sari la conținut

sursa reglabila 3A 20Vcc

Postări Recomandate

am facut schema aceasta de sursa reglabila am pus un transformator de 3A si 16Vac. la finali pot regla tensiunea de la 0V-20Vcc si amperi de la 0-2,87A. am montat toate acestea intro sursa de calculator si am izolat si placa si radiatorul de la 2n3055 de carcasa si pe carcasa am o tensiune de 9,5Vcc fata de masa (-). iar transformatorul se incalzeste in gol foarte repede 10 min si este cald. la fel si R1 care trebuia sa pun de 1W iar eu am pus de 3W si tot se incalzeste in gol post-36-1214375720_thumb.jpg post-36-1214375750_thumb.jpg post-36-1214375807_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

e incalzeste in gol foarte repede 10 min si este cald. la fel si R1 care trebuia sa pun de 1W iar eu am pus de 3W si tot se incalzeste in gol

Ati respectat valoarea rezistentei R1 de 2,2K(in poza nu pot citi),la aceasta valoare(15mA),la 32V CC,disipa doar 0,5W.

Link spre comentariu

se pare si daca ii numa trafu in priza deconectat de la placa tot se incalzeste. oare din cauza ca iam strans prea tare elementele? rezistenta R1 este exact de 2,2K. am sa cumpar un traf de vreo 60W si 24Vac si o sa vad atunci

Link spre comentariu

se pare si daca ii numa trafu in priza deconectat de la placa tot se incalzeste.

Cu sau fara punte?Poate este cu tole mai putine sau mai groase,sau are o spira in scurt(verificati cu o lama metalica,daca este atrasa de miez),strapunsa izolatia intre spire.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock