Sari la conținut

Care este temperatura de desprindere a tonnerului de pe hartie ?

Postări Recomandate

Ieri, tot sunt in sesiune, mai am doua examene, m-am gandit cu un coleg de facultate sa masuram temperatura cablajului imprimat atunci cand hartia folosita ca folie de transfer s-a lipit deja de placat, lipita cu ajutorul unui fier de calcat. Noi vrem sa stim cam care ar fi temperatura nominala de incalzire cu tot cu folie a cablajului, ca sa stim cand e cel mai potrivit moment sa desprindem folia de cablaj ? Ce spuneti ? E buna ideea ?

Titi,

stii cum faceam cele mai bune transferuri (cand mai eram in Ro) ?

la reprezentanta Rank Xerox in Brasov, aveau o presa pentru transfer termic, pent ...tricouri - era o tanti acolo super tare care stia exact cum sa seteze temperatura si timpul si ieseau placile perfect - deci cred ca secretul e sa determinati procesul si sa-l automatizari un pic pentru repetabilitate, ah si ceva important e uniformitatea temperaturii, deci procesul nu trebuie sa fie rapid ca sa nu ai gradient de temp pe suprafata placii (mai ales daca e mare, noi faceam A4 atunci)

Succese,R.

PS.Scuze am uitat sa raspund la intrebare: desprinzi folia de transfer la rece, si trasferul se face la cald parca e in jur de 200 grd C (cauta pe net)

PS2. - inca ceva important, presiunea aplicata foliei si curatirea placii cu un solvent bun (fara grasimi) e cruciala.

m-am uitat pe aici:

http://en.wikipedia.org/wiki/Laser_printer

si nu am gasit nimic legat de temperatura la care ajunge toner-ul pentru a adera pe hartie ? Eu folosesc hartie foto subtire si rezultatele sunt destul de bune.

Putin ajutor va rog!!!!!!!!! help.gif

roadrunner, eu nu sunt din brasov si nici nu prea imi permit costuri suplimentare, oricat de mici ar fi ele.

ei incercam sa-ti explic ce trebe sa faci ca sa ajungi la calitatea la care ajungeau cei de acolo. Indiferent unde esti procesul e acelasi, si la barlad tonerul tot asa gandeste. Cele mai bune rezultate se obtin cu folie de retroproiector speciala pentru imprimante laser (si acolo fi atent ca conteaza fata foliei) se gaseste la librarile - e simplu de centrat ca e transparenta (daca faci doua fete) ATENTIE nu folie de inkjet ca ti se topeste in inprimanta laser.

scuza-ma dar metode gratis nu cunosc, daca stii tu una zi-o tare s-o auzim si noi.

R.

PS 400 Grd C (http://www.xante.com/support/Dye-Sub-Tips.pdf)

Rectific si va rog sa fiti mai atent la redactarea raspunsurilor roadrunner:

400 gr. F sau 205 grade Cesius

De fapt, daca utilizati fierul de calcat trebuie sa atingeti acesta temperatura pe intreaga suprafata a ansamblului hartie-sticlotextolit. Dupa ce ati ajuns la aceasta temperatura, in cazul in care folositi pentru transfer termic hartie foto, lasati ansamblul sa se raceasca si deslipiti hartia foto usor sub un jet de apa calda.

Dupa mine e important sa depasesti acea temperatura de transfer,nu neaparat sa stii exact care e acea temperatura.

Odata atinsa temperatura de transfer,transferul are loc.

Peste aceasta temperatura apar fenomene nedorite? Nu cred.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock