Sari la conținut

PCB-uri cu trasee pe ambele parti


 Adrian_BBS

Postări Recomandate

salutare......am navigat pe net in cautare de kituri de amplificare pentru a vedea cum sunt proiectate ca sa am si eu un model si am vazut ca 90% din ele au trasee pe ambele parti.......ce avantaje ar prezenta aceste trasee? .....ii scade "calitatea" daca sunt trasee pe ambele parti?.....si daca nu este o diferenta intre ele as vrea si eu cateva sfaturi in privinta acestora .....as vrea sa proiectez un mic amplif in acest mod.....daca nu ma insel mi-a zis cineva ca masa trebuie sa fie pe o singura parte in rest nu prea conteaza....este adevarat......va multumesc(sper ca nu sunt pe lista neagra pentru ca am multe topicuri la aceasta rubrica).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

din cate stiu eu nu are cum sa ii scada calitatea ci avantajul e ca sunt mult mai usor de realizat proiectiile pe doua parti decat pe o singura parte..doar k dupa parerea mea sunt si un pic mai greu de pus in practica ..dak faci singur placa..pentru k trebuie sa potrivesti exact fetzele

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ideal ar fi sa ai masa "inecata" (copper pour) adica pe toata suprafata unei fete si decupari pe unde sunt trasee (in general programele de pcb fac asta automat) alte reguli:

traseele care se pot cupla inductiv (adica traseele care conduc curenti mari) e bine sa fie la 90 grade, si sa nu intersecteze trasee de pe la intrare (s-ar crea o reactie pozitiva)

daca ai trasee care se pot cupla capacitiv nu le pune unul sub altul ca pot crea un condensator parazit (la etajele finale regulile nu sunt asa stricte dar la aplificatoarele de semnal mic pot aparea usor)

R.

 

PS. nu e greu sa centrezi fetele daca ai cateva gauri date in prelabil, problema e ca in conditii de amator e mai greu sa metalizezi gaurile la treceri de pe o fata pe alta (via) daca ai o componenta e usor c-o lipesti pe ambele fete, daca e numai o trecere pui o sarma si-o lipesti pe ambele fete, sau am vazut un kit cu niste pini care-i bagi in gauri (ca niste nituri) si e o scula ca un pix, infigi unul si-l rupi, si tot asa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock