Sari la conținut

Kicad

dreamer89

Postări Recomandate

Caut de ceva vreme un program de facut PCB-uri care sa ma multumeasca..adik sa fie destul de complex ..dar usor de folosit adik sa aiba libraria usor de manevrat, iar cele care sunt arhicunoscute gen eagle mi se par k au o librarie greoaie..sa aiba o librarie destul de bogata totusi ..sau nu neaparat bogata cat eficienta adik piselele de uz general de care am eu nevoie de obicei...sa aiba o interfatza placuta ..pentru k la urma urmei cand fac un pcb imi petrec cateva ore bune ..si dak nu e o interfata placuta te oboseste..si cel mai enervant ..sa nu apara o groaza de mesaje la fiecare pas.

Acum revenind la subiectul topicului va intreb ..cum vi se pare kicad..eu abea l-am descarcat si am incercat cateva lucruri cu el sa vad cum se descurca..de remarcat .. are interfatza frumoasa (pt mn conteaza si asta) ..libraria e facuta un pic deosebit de celelalte programe testate pana acum adik are un fisier pdf in care sunt toate pisele si notatiile folosite pt ele si in momentul in care cauti in librarie nu ai preview la piesa ci o iei din pdf-ul ala...as zice k e un pic mai eficienta decat sa cauti fiecare piesa in parte sa vezi cum arata asa le ai pe toate si vezi imediat de ce ai nevoie singurul inconvenient este k ori tre sa tii minte codul piesei cautate ori sa ai mereu deschis pdf-ul ...are si optiune autorute cred si vizualizare 3d ..eu ma mai chinui in contiunuare sa vad ce e de capul lui dar astept si parerile voastre

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dreamer89,

singurul inconvenient la tool-urile descarcate de pe net, nu prea te poti baza pe ele pe termen lung, ce vreau sa zic e ca daca peste un an developerii nu mai merg mai departe cu dezvoltarea, esti nevoit sa schimbi iar programul si o iei de la inceput cu invatatul si cu librariile (bibliotecile), intr-adevar la proiecte de complexitate mica nu e asa o problema dar cand ai o componenta care are 1136 de pini si trebuie s-o rescrii atunci ai o problema (mare)

un alt aspect important e cum faci placile, daca urmeaza sa le faci la o fabrica e bine sa te pui de acord cu fabrica in ce format vor fisierele, altfel o sa muncesti sa faci fisierele mai mult decat muncesti sa faci placa.

Eu recomand: orcad, si cred ca face cam tot ce ai tu nevoie sa faca.

R.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock