Sari la conținut

Microcentrala si plita pe curent

SIG

Postări Recomandate

Intrucat gazul se scumpeste tot mai mult,si intrucat el este si mai pretentios in utilizare,adica o sumedenie de autorizatii,proiecte obligatorii care nu se potrivesc cu ce si pe unde am vrea noi sa plasam conductele ca sa nu arate casa ca o jungla de conducte,poate devine ,incet incet ,mai interesanta utilizarea curentului la incalzire decat gazul.

Ar' fi interesant de facut un calcul cam cat ne-ar' costa acum o incalzire pe gaz si una pe curent.

De asemenea putem sa incercam sa calculam cat ne-ar' costa sa folosim plite electrice si nu aragaze ptr. gatit.

Ptr. inceput,as' dori sa stiu daca sigurantele de apartament ar' suporta sa se foloseasca o microcentrala electrica si o plita electrica.

Daca stiti ceva preturi ptr. microcentrale pe curent si plite electrice va rog sa postati,bineinteles cu consumul aferent (KWh).

Mersi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru plita electrica,este nevoie din cate stiu eu,de alimentare trifazica si ca putere instalata,are cca.2KW/ochi(sau cuptor),calculul il puteti face Dvs.

Link spre comentariu

E problema de alimentare a microcentralei.

Trebuie 380 v si ceva amperaj sanatos.

In concluzie,putem deduce ca la bloc nu se poate monta o centrala electrica?

Mersi.

post-5-1213381334_thumb.jpg

Link spre comentariu

Lasand la o parte deocamdata problemele tehnice (tensiune si curent corespunzator unei alimentari)

sa ne concentram pe costuri.

Daca tariful fara TVA la curent e 0,2993 RON/kWh,si daca o microcentrala de 24 kW ar' merge in medie 2,5 ore /zi iarna ,inseamna ca avem un cost zilnic de:

24 x 0,2993 x 1,19 x 2,5 = 21,37 RON

Deci intr-o luna de iarna am plati cam 30 zile x 21,37 RON = 641 RON.

Cam scump o factura de 641 RON pe luna ptr. microcentrala.

Mai asteptam sa vedem evolutia pretului la gaz.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock