Sari la conținut

Schema incarcator baterie auto

Postări Recomandate

Recent am achizitionat de la o cunostinta o baterie auto 12V/65Ah si as dori sa construiesc un incarcator pentru ea si as dori si eu o schema testata de cineva si sa nu fie prea complexa.

Din cunostintele mele,un incarcator incarca bateria descarcata cu un curent de 10% din amperajul ei si pe masura ce se apropie de finalizare incarcarea(12v)incarcatorul o incarca cu un curent mult mai mic(circa 1% parca imi amintesc).

Aceasta baterie as dori sa o folosesc acasa,nu pe masina,pentru alimentarea si testarea diferitelor montaje,aparate.Cei care au o schema sau au construit un incarcator,poate ma ajuta si pe mine. Si un simplu sfat imi va fi util.

Multzumesc mult.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Puteti reproduce schema incarcatorului REDAC,care este foarte simpla,limitarea este facuta prin miezul transformatorului,puntea este de 10A.iar protectia cu un bimetal.Daca considerati ca nu va multumeste,sunt si scheme mai elaborate,dar asta inseamna, mai multe piese si mai multa munca.

post-9-1213295271_thumb.jpg

Link spre comentariu

salutare......acum 1 an am facut un amplificator de 2*40W cu TDA8560Q si l-am alimentat cu aceasta sursa care am gasit-o din antamplare pe un sit si care zicea ca este un incarcator de baterie auto.....din nefericire nu mai tin minte numele sitului.....sper sa-ti fie de folos schema de mai jos.

post-257-1213294835_thumb.jpg

Link spre comentariu

.....sper sa-ti fie de folos schema de mai jos.

Multzumesc mult d-nul Miron si Home.

Referitor la schema d-nului Miron,buna,dar nu am bimetal.

referitor la schema ta Home,este un simplu redresor,asa puteam face si eu fara sa mai apelez pe forum.

Eu as vrea o schema de incarcator "inteligent",adica automat,care incarca bateria pana la 12v (mai sigur 13,5v ca pe masina),care apoi se decupleaza singur si cand tensiunea bateriei sacade la circa 10v sa reia ciclul de incarcare.

Dupa cate stiu eu trebuie ceva piesaraie,diode (punte) de putere,conzi,triac (tiristor), etc.

O schema as gasi si prin colectia mea de reviste si almanahuri de electronica,dar vroiam o schema testata functional si care sa merite efortul de a fi relizata.

Oricum multzumesc pentru scheme si sfaturi.

Link spre comentariu

Aceasta baterie as dori sa o folosesc acasa,nu pe masina,pentru alimentarea si testarea diferitelor montaje,aparate.Cei care au o schema sau au construit un incarcator,poate ma ajuta si pe mine. Si un simplu sfat imi va fi util.

Am gasit doua scheme care stiu ca au mai fost incercate si de alti, cu rezultate foarte bune:

http://www.aaroncake.net/CIRCUITS/charger1.asp

http://www.aaroncake.net/CIRCUITS/charger2.asp

Personal as alege varianta cu tiristori. thstealth.gif

Link spre comentariu

• 3 years later...

salutare......acum 1 an am facut un amplificator de 2*40W cu TDA8560Q si l-am alimentat cu aceasta sursa care am gasit-o din antamplare pe un sit si care zicea ca este un incarcator de baterie auto.....din nefericire nu mai tin minte numele sitului.....sper sa-ti fie de folos schema de mai jos.

BUNA ZIUA

CARE ESTE TENSIUNEA LA BORNELE BATERIEI?

BUNA ZIUA

CARE ESTE TENSIUNEA LA BORNELE BATERIEI?

BUNA ZIUA

VA ROG SA IMI SPUNETI CARE ESTE TENSIUNEA LA BORNELE BATERIEI PENTRU SCHEMA AFISATA DE DOMNUL ADRIAN BBS.

Link spre comentariu

Buna seara, dupa o absenta indelungata revin cu o problema. Am avut un redresor si l-am ars din neatnetie. Acuma incerc sa imi construiesc un alt redresor si am o nelamurire, la bornele tranformatorului am tensiunea de 12V, in redresorul vrechi dupa redresare nu avea nici un fel de filtrare (din pacate nu stiu ce tensiune avea redresorul vechi pt ca nu i-am dat importanta si nici nu a fost construit de mine), din cate stiu bateria se incarac mult mai bine prin impulsiri electrice si din aceea cauza nu se pune filtrarea dar eu dupa pundea de diode am o tensiune mult prea mica pentru a incarca o baterie am o tensiune de 11,6V. Nelamurirea mea este urmatoarea pot folosi filtrare (un condesator de capacitate mare), ce efect are asupra baterie daca pun filtarea ?

PS: Am incercat sa incarc bateria cu o sura de tensiune si si a dat rezultate pozitive

Link spre comentariu

• 4 weeks later...

salut!poti sa incerci sa verifici tensiunea de incarcare .la un calcul simplu tu ai 12 v pe un aparat de masura la iesirea din traf. dupa punte ai pierdut un volt ,esti sub 11v dar daca conectezi acumulatorul ,vei vedea pe aparatul de masura o tensiune cu 1,41 mai mare.acumulatorul se comporta ca o capacitate .masoara tensiunea inainte de a cupla redresorul si dupa si ca sa te edifici masoara si curentul de incarcare (atentie sa nu depaseasca 10% din curentul acumulatorului.daca urmaresti ,la o alta rubrica am postat un regulator simplu de incarcare de 24v care poate fi adaptat pe 12v .

Link spre comentariu

• 5 weeks later...

Pentru Eddo, transformatorul pentru redresor trebuie sa scoata macar 17-18 VAC, 10 A (sugestie), iar pentru incarcarea in impulsuri, era o schema in Tehnium verificata de multi (inclusiv de mine) cu tiristor perfect functionala. Efectul asupra bateriei daca pui filtrarea ......... la o tensiune asa mica (11,6V) va fi cam nul.

Link spre comentariu

• 5 years later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock