Sari la conținut

S-a lansat noul portal de stiri electropedia.NET

donpetru

Postări Recomandate

Incepand cu data de 01-06-2008, am lansat oficial portalul de stiri si download numit scurt: electropedia.NET - electro news from everywhere. Un site care se doreste a fi o enciclopedie a celor mai importante stiri publicate in presa de specialitate din Romania si din intreaga lume, din orice domeniu. As dori ca in acest site sa publicam cele mai relevante si interesante articole.

Mentionez ca, nu este un site terminat in totalitate, mai trebuie populat cu stiri, articole la sectiunea dowload si din acesta cauza, cei care vor sa participe la acesta actiune ii rog sa se inscrie pe noul portal. Ca sa puteti posta un articol (de regula o stire preluata de pe un alt site, agentie de stiri etc) trebuie ca contul creat sa fie validat de mine. De aceea, va rog, sa-mi trimiteti un mesaj PM aici in care sa solicitati acest lucru, asta numai in cazul in care contul nu este activat in max. 24ore. Totodata, articolul postat poate include imagini, pe care va rog sa le upload-ati in directorul cu numele lunii in curs in care se posteaza stirea. Denumirea imaginii sau imaginilor din articole este de preferat sa fie de genul 0001...0004 etc.

In portal am creat un forum special temei acestuia. Contul care il creati pentru a posta stiri in portal nu este acelasi cu cel de pe forum si din acesta cauza, daca doriti sa deveniti si utilizator a forumului va trebui sa va creati un alt cont utilizand formularul forumului (va recomand sa utilizati acelasi nume de utilizator ca acela de pe portal).

Pentru inceput, va doresc navigare placuta in noul portal iar in curand, sper in cursul lunii viitoare, voi relansa site-ul revistei forumului electronistilor, inca in constructie: www.tehnium-azi.ro

Pe site-ul revistei as dori sa postam articole in format PDF protejat, unele vor fi free, altele... "comerciale". De fapt, ma gandesc sa fac site-ul revistei astel incat fiecare utilizator sa poata posta, cu aprobarea administratorului, un articol, care in functie de importanta si continutul sau sa fie incadrat la una din sectiunile: free sau comercial. Voi recomanda utilizatorilor site-ului revistei, care vor publica articole "comerciale" la un pret stabilit de ei, sa-si faca un cont PayPal, unde la fiecare download a articolului de un alt utilizator, vor primi un anumit procent din valoarea initial stabilita (50%). Totusi, pana voi pune in aplicare acesta metoda, care sper ca va atrage mai multi utilizatori sa posteze articole, va puteti exprima aici parerea despre acesta actiune. Din pacate, realizarea site-ului revistei in aceasta forma necesita niste cunostinte web destul de vaste, pe care momentan nu le stapanesc, si de aceea, va rog, daca cunoasteti pe cineva dispus sa ne ajute (bineinteles, contracost), va rog sa postati aici.

NUMAI BINE

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand, felicitari pentru site-uri. In al doilea rand, imi cer scuze ca am intarziat cu articolele si cu spoturile. In cateva zile, cel in cursul saptamanii viitoare va voi trimite spotul si poate si un articol daca timpul imi permite. Partea cu articolele comerciale este o idee buna, si in acelasi timp, cam nepotrivita romanicii noaste. Chiar credeti ca se gasescoameni care sa plateasca epntru a citi articolele? Oameni exista, dar tinand cont de faptul ca nu prea sunt amatori ai electronii, cu atat mai putin, care vor sa dea bani...

Link spre comentariu

Dl.adry, v-am activat contul pe electropedia.net.

In ceea ce priveste celelalte aspecte referitoare la modul de orrganizare a site-ului revistei tin sa va mentionez, ca in alte tari, articole de psihologie spre exemplu, extrase sau nu din reviste de specialitate, se vand cu 10...30Euro bucata. In al doilea rand, in nici un caz nu m-am gandit "sa vindem" in paginile revistei tehnium-azi articole la aceste preturi, ci la preturi mult mai mici. Repet, unele articole vor fi gratis deoarece se gasesc intr-o forma asemanatoare cu cea de pe site-ul revistei si pe alte site-uri. Totusi, orice revista trebuie sa aiba niste fonduri si tot orice revista, fie ca este sau nu online (web), are un pret de vanzare sau cumparare. De fapt, motivul introducerii acestei "taxe" per unele articole, este necesara pentru a motiva realizarea articolelor, de aici avand de castigat nu numai revista ci si autorii acelor articole. Sunt destule cadre didactice, universitare, preparatorii, laborantii etc, care pentru evolutia pe scara ierarhica profesionala au nevoie de informatii, iar daca informatiile sunt noi si necesare, vor trebui sa scoata cativa dolari din buzunar ca sa le cumpere. Nu putem face o revista online unde doi, trei oameni sa munceasca pentru a creea articole, iar alti, pur si simplu sa copie informatiile si sa le foloseasca in diferite scopuri, cum ar fi, realizarea unei lucrarii de dizertatie, doctorat etc.

Deci, articolele de pe siteul revistei vor fi impartite in doua mari grupe: gratis si contracost. Cele gratis se gasesc pe orice site, avand informatii autentificate sau din surse neconsacrate, iar cele contracost vor contine informatii ale unor studii de cercetare, memorii tehnice de calcul, traducerea unor standarde de specialitate care si aceste se vand. Nu stiu daca v-ati informat ca actualmente in Romania pentru incalcarea legii platim dar platim ca sa si o cunoastem (daca dorim). Totusi, necunoasterea legilor statului nu ne absolva de ispasirea pedepsei. Cam asa, intr-o nota comparativa, sta treaba si cu standardele tehnice actuale.

Totodata, pe site-ul revistei ma gadesc sa fac si o mica biblioteca anticariat, unde fiecare utilizator sa poata posta un anume titlul si pretul aferent.

Link spre comentariu

Articolele pe care le fac eu le fac gratis si daca doriti sa puneti un pret pe ele puteti sa-l puneti, dar eu nu vreau nici un ban. Cred ca cel mai bine este ca articolele sa va fie trimise dv. prin e-mail, pentru a le putea verifica continutul si sa le eliminati pe cele nepotrivite inainte ca ele sa ajunga in paginile revistei.

Link spre comentariu

...Cred ca cel mai bine este ca articolele sa va fie trimise dv. prin e-mail, pentru a le putea verifica continutul si sa le eliminati pe cele nepotrivite inainte ca ele sa ajunga in paginile revistei.

Asa ma gandeam si eu sa procedez, dar acum ramane sa termin site-ul revistei si bineinteles sa avem suficienti doritori sa realizeze articole.

Link spre comentariu

Am observat o mica problema la electropedia: Pe langa faptul ca multe articole sunt in engleza, nu ar trebui sa fie din electronica, electricitate? Si daca site-ul este romanesc, nu ar trebui ca meniurile si ce mai e pe acolo sa fie in romana?

Si banuiesc ca articolele din revista.tehnium-azi.ro le veti transfera in revista noua, nu?

Link spre comentariu

Am observat o mica problema la electropedia: Pe langa faptul ca multe articole sunt in engleza, nu ar trebui sa fie din electronica, electricitate? Si daca site-ul este romanesc, nu ar trebui ca meniurile si ce mai e pe acolo sa fie in romana?

Nu i-as spune chiar "problema"! Site-ul, chiar daca prin denumire se vrea o colectie de articole, stiri din domeniu "electro", sensul pe care l-am luat in considerare nu este acesta, lucru de altfel definit de "logo site-ului". Am considerat necesar, asta ca sa largesc aria sau domeniul, sa prezint acolo stiri, sa le zic cele mai importante, din diferite domenii, in care bineinteles nu lipseste: stiinta, lucru de altfel redat si intr-un meniu al site-ului.

Tocmai am atasat o serie de subtitrari iar daca mai aveti propuneri referitoare la sectiunea download nu ezitati sa postati aici sau, de ce nu, in forum.electropedia.net

Si banuiesc ca articolele din revista.tehnium-azi.ro le veti transfera in revista noua, nu?

Da, le voi transfera sub format PDF in noul site.

Link spre comentariu

Ar fi bine ca membrii forumului, sau ma rog, ce mai activi, nu toti, sa poata vedea toate articolele fara a le cumpara, pentru a putea corecta eventualele greseli.

Link spre comentariu

Ar fi bine ca membrii forumului, sau ma rog, ce mai activi, nu toti, sa poata vedea toate articolele fara a le cumpara, pentru a putea corecta eventualele greseli.

Fiti sigur ca articolele "contracost" NU vor avea greseli. Din domeniu acestor articole vor fi si normative, standarde de specialitate in domeniul tehnic, lucrarii de dizertatie (si de ce nu chiar si doctorat), articole unicat in presa de specialitate din Romania etc. Pe cand in domeniul articolelor free vor face parte tutoriale ale unor notiuni de baza, cursuri scurte, capitole teoretice utile pentru formarea cunostintelor de baza a tinerilor electronisti amatori si nu numai.

Link spre comentariu

donpetru, cred ca era mai bine daca postai pe site-ul electropedia.net numai stiri din domeniu electro plus sectiunile alea de download: Subtitles, Wallpaper, Software... si eventual sau optional o rubrica cu stiri mai deocheate prezentate succint, adica un simplu meniu cu maxim cinci domenii in care sa prezinti stiri din lume. Cred ca e mai simplu asa, tot acolo, utilizatori care se inregistrau puteau posta o stire din orasul lor cu ce s-a mai intamplat, ce-a mai facut primarul etc

Apoi chestia cu site-ul bilingv, numit electropedia, nu stiu ce sa-ti spun, e buna dar parca nu e, prefer sa ma abtin. Parca era mai bine daca era ori in engleza, ori in romana, nu stiu ce sa zic, totusi e misto si asa..

Deci, era mai mult decat suficient. Nu stiu daca ai observat dar e greu sa tii la zi site-ul, deci sa-i faci update. Am postat si eu o stire, care am crezut ca e mai importanta, dar nu e suficient. Multi dintre utilizatori de aici nu se implica, de forum.electropedia.net nu mai zic, ti-as spune sa-l scoti ca nu isi are rostul sau si-ar avea rostul daca am vedea si acolo cateva discutii. Ma gandeam eu sa postez ceva acolo dar cred ca ma vedeam vobind de unul singur: momentan sunt doar doi utilizatori pe forum.electropedia.net cam putini !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link spre comentariu

E o idee buna cea cu faptul de a pune stiri din mai multe domenii, dar totusi, sa ne limitata cat de cat si la domeniul nostru, in incercarea de a face din electropedia un portal de stiri din stiinta, electricitate, electronica, nu un site de stiri "cancan". O idee buna ar fi ca pe tehnium-azi sa includeti o rubrica "datasheet", unde sa punem cat mai multe datasheet-uri. Eu am pana acum cam 100 datasheet-uri descatcate de pe net si numarul creste. Le putem pune si acolo.

P.S. Nu am inteles ceva: pentru forumul de pe electropedia imi trebuie alt cont decat cel de pe electropedia? Nu ma pot loga pe forum cu numele si parola de la electropedia.

Link spre comentariu

@adry, hai ca iti dau eu raspunsul ca sa nu mai astepti pana maine seara cand posteaza adminul, citez de mai sus:

Contul care il creati pentru a posta stiri in portal nu este acelasi cu cel de pe forum si din acesta cauza, daca doriti sa deveniti si utilizator a forumului va trebui sa va creati un alt cont utilizand formularul forumului (va recomand sa utilizati acelasi nume de utilizator ca acela de pe portal).
Link spre comentariu

E o idee buna cea cu faptul de a pune stiri din mai multe domenii, dar totusi, sa ne limitata cat de cat si la domeniul nostru, in incercarea de a face din electropedia un portal de stiri din stiinta, electricitate, electronica, nu un site de stiri "cancan". O idee buna ar fi ca pe tehnium-azi sa includeti o rubrica "datasheet", unde sa punem cat mai multe datasheet-uri. Eu am pana acum cam 100 datasheet-uri descatcate de pe net si numarul creste. Le putem pune si acolo.

Dl. adry, ma gandeam sa ne limitam doar la domeniul "electro" deoarece, asa cum preciza si releu mai sus, e foarte greu sa fac update iar useri dornici sa ajute NU SUNT.

Am atasat aseara cateva imagini la sectiunea Wallpaper de pe electropedia.net

Subtitrari sunt circa 100 si doresc ca intr-un viitor apropiat sa extind numarul acestora, ca de altfel si a imaginilor.

Daca mai sunt pareri referitoare la continutul site-ului electropedia, postati aici.

Link spre comentariu

Eu as vrea sa va ajut, dar stau cam prost cu timpul liber si nu prea am surse de documentare pentru stiri. Nu spun ca e rau faptul ca punem si alte stiri, dar domeniul predominant sa fie stiinta si electronica, nu stiri din viata de zi cu zi. In al doilea rand, stiri din domeniul electronicii si al stiintei nu prea se gasesc stiri in fiecare zi.

Link spre comentariu

Misto meniul Wallpapers de pe electropedia.NET, mai ales categoria Womens - cred ca numai la acesta categorie sunt aproape 1000 imaginii - gagici misto, uitati si un print screen ca sa stiti ce pierdeti daca nu derulati macar putin utilizand optiunea SlideShow pozele de acolo. lol.gif shok.gif

post-4-1212829542_thumb.jpg

Bine, si celelalte imagini sunt dragute.

Apropo, donpetru, la SOFTWARE ce te-ai gandit sa atasezi, adica ce programe ? :cool:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock