Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Probabil ca daca o sa am suficient timp liber o sa incerc sa refac filmarea si pentru teste "outdoor", dar nu garantez ca asta va fi o prioritate pentru mine. 🙂 Ceea ce am incercat eu, la testele comparative in interior, a fost sa verific cum se focalizeaza lumina in noile conditii, avand in vedere ca lanterna nu are o lentila adecvata led-ului.
 3. Afara in curte, in parc, adica in conditiile normale si curente unde folosesti o lanterna.
 4. Yesterday
 5. 20. 2T812A NPN, 700V, 10A, 50W Silicon Power Transistor
 6. Last week
 7. Ulterior am descis să modific şi o lanternă mai mare, modelul cu 6 baterii. Deoarece tensiunea de alimentare creşte, schema se modifică.
 8. Un mic video pentru a demonstra funcţionalitatea montajului: https://youtu.be/6fS-CUzzm1E
 9. Temperaturile măsurate cu o camera termică. pentru convertor Respectiv pentru LED Testele făcute înainte de asamblare
 10. Am avut la îndemână un circuit de tip LM3410 - constant current LED driver - şi am fost curios dacă montajul se poate integra direct, în locul unui bec clasic cu incandescenţă. Ideea era să realizez o variantă pin la pin compatibilă cu becul clasic. Vă prezint în câteva imagini etapele parcurse. Schema utilizată Detalii pentru montarea ledului CREE XM-L2 Convertorul DC-DC realizat direct prin lipirea componentelor-în aer
 11. 19. AF 106 Un tranzistor cu germaniu de înaltă frecvenţă TO-72, 220MHz, TO18, 18V, 10mA
 12. Au mai ramas cablaje PCB de vanzare, inclusiv doua PCB asamblate. - daca achizitionati 1 sau 2 bucati = 9lei/bucata; ----> pret nou: 8lei/bucata; - daca achizitionati intre 3 si 10 bucati = 8lei/bucata; ----> pret nou: 7lei/bucata; - daca achizitionati mai mult de 10 bucati = 7lei/bucata ----> pret nou: 6 lei/bucata; Transport cu Posta Romana gratuit la peste 10 bucati cumparate sau +15lei transport prin curier rapid indiferent de cantitatea achizitionata. Conditii de livrare: plata in avans in cont bancar, livrare in urmatoarea zi lucratoare.
 13. 18. СВЧ Д401 Detaliu pentru o dioda ruseasca de detectie cu germaniu, uitilizata pana la frecvente de ordinul GHz.
 14. Au mai ramas 5 seturi de vanzare SA100, fiecare set continand patru PCB-uri, SA100A, B, C si D; la pretul de 100lei cu documentatie inclusa.
 15. 16. ACY21 Tranzistor PNP cu germaniu, utilizat ca amplificator AF sau comutator. Este realizat printr-o tehnologie de aliere, Punctul de plecare il constituie o placuta dintr-un monocristal de germaniu dotat cu impuritati de tip n. De o parte si de alta a placutei se fixeaza cate o bila de indiu, care pentru germaniu este o impuritate de tip p. Ansamblu se incalzeste la temperatura de topire a indiului. Indiul patrunde in reteaua cristalina a semiconductorului astfel incat dupa racire sub bilele de indiu apar zone de tip p. Perla care formeaza colectorul este mai mare decat cea a emitorului si mai slab dotata.
 16. Montajul nu exclude hidroforul uzual. Este o prima aplicatie pentru care a fost initial proiectat. Eu doar am aratat ca se poate extinde aria de aplicare cu exemple diverse, in sensul in care la intrare se pot conecta senzori de diferite tipuri. In foarte multe automatizari este necesara semnalizarea a trei situatii distincte: maxim, minim si o varianta intermediara. Foarte multe sisteme inca folosesc divizoare rezistive sau semireglabili pentru a controla detectia acestor praguri. Montajul elimina practic necesitatea elementelor de reglaj externe, pragurile de declansare sunt introduse la punerea in functiune, prin apasarea celor trei butoane. Daca de exemplu se doreste ca rezultatul sa fie prin actionarea cu prag de histerezis variabil intre MEDIU si MAXIM, se poate introduce un simplu circuit bistabil, comandat ON si OFF de iesirile de MEDIU si MAXIM. Asta face ca acest mic montaj sa fie destul de versatil.
 17. Am inteles. Este vorba despre hidrofoarele speciale, pentru lichide periculoase, si / sau inflamabile. In aceste cazuri, costurile suplimentare sunt justificate. Atunci insa, trebuia specificat acest lucru in titlul topicului. Eu, atunci cand aud (citesc) despre un hidrofor, ma gandesc la cel mai comun hidrofor, acela al instalatiilor de apa potabila / menajera.
 18. Atata timp cat aia cativa zeci de kilometri patrati sunt "pe glob", e clar pentru toata lumea ca DA, reprezinta posibilitatea de a controla vremea "pe glob"...
 19. Daca incercam sa reducem totul la costuri, atunci va informez ca rezervoarele de apa pentru un WC au o solutie simpla, brevetata de sute de ani si nu necesita prea multa intretinere. 🙂 Pe de alta parte, aceasta mini-automatizare flexibila, are o multime de avantaje: 1. Utilizarea unor senzori de presiune, care nu sunt in contact direct cu lichidul din recipient. 2. Posibilitatea etalonarii la fata locului, indiferent de tipul de vas, cantitatea de lichid, tipul de senzor, etc.Nu discutam aici doar de un volum de 10-100 de litri, ci de rezervoare cu capacitate mare 3. Posibilitatea utilizarii pentru gaze/lichide inflamabile 4. Posibilitatea schimbarii datelor de alarmare, fara modificari in instalatie 5. Posibilitatea emiterii de semnale de alarma, in cazul cand se considera la atingerea unor anumite praguri prestabilite 6. Elimina aclansarea/declansarea hidroforului in zona de incarcare maxima. Histerezis este variabil, functie de cerintele utilizatorului. 7. Posibilitatea folosirii sistemului pentru alte automatizari simple, utilizand de exemplu senzori tensiometrici pentru masurarea greutatii unor containere. (Recipiente care colecteaza alte materiale sau substante solide). Si aici am enumerat o mica parte din avantaje.
 1. Load more activity
 • Donate

  With a minimal effort, you can not only help keep Tehnium's memory alive, but also develop technical content on the TEHNIUM AZI website to help the young generation learn skills and interests for technology and innovation in various technical fields.

  Donate Sidebar by DevFuse
 • Member Statistics

  • Total Members
   2,957
  • Most Online
   504

  Newest Member
  adcostescu
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.