Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. nu vad in spectrul semnalului nimic in UUS (unde ultra scurte) - la 10Mhz amplitudinea zgomotului e deja foarte mica. (UUS incepe pe la 70Mhz) - majoritatea zgomotului va fi in US (unde scurte) Zgomotul in spectrograma respectiva are doua componente distincte 1. Armonici ale semnalului de intrare (1 Khz) 2. Armonici ale semnalului PWM de 280 Khz. Partea a doua de mai sus e cea mai periculoasa pentru ca firele care duc la difuzoare devin antene si vor radia frecventele astea. De aceea filtrul de iesire trebuie facut bine. nivelul de zgomot arata relativ bine cand la intrare e un un sigur ton (1KHz) dar nu va arata asa bine cand la intrare aveti semnal audio (de banda larga). Din pacate astea sunt limitarile amplificatoarelor PWM. RR
 3. Last week
 4. E pacat sa schimbi niste STK-uri cu TDA-uri. Eu as fi incercat ceva pe tranzistoare - sunt o gramada de scheme de amplificatoare audio pe forum.
 5. Am sa încerc sa adaptez un TDA 7294, îl am făcut, sper sa se potrivească și la tensiunea de alimentare.
 6. Din pacate acele STK-uri din China nu o sa faca fata, dat fiind faptul ca in 99% din cazuri nu au parametrii celor originali. O sa mearga 10-20 de minute, cu volum mic in cel mai bun caz. Daca gasiti cumva recuperate dar bune ar fi cea mai buna solutie, altfel se poate adapta un final pe tranzistoare.
 7. da,este o varianta,tensiunea de alimentare este cam mare , am sa incerc sa adaptez un preu de la un 2X 35W care se alimenteaza cu peste 2X 35V si am sa incerc un modul stereo cuTDA 7294. Am un STK2129 NOU sa incerc cu el la inceput.Sper sa suporte alimentarea.Incercarea si costul de maxim 20 euro nu ar fi o problema la china, nu inteleg de la ce s a tras , sa nu se mai intample. Multumesc pentru sfat. Ma apuc de treaba.
 8. Semnalul de intrare adunat cu semnalul de reactie negativa, se compara cu semnalul generatorului liniar variabil, pentru realizarea semnalului tip AD care apoi este amplificat pana la nivelul apropiat de tensiunile de alimentare. Se poate folosi o schema asemanatoare cu cea din poza. Graficele rezultate din simulare, punctele In+ si In- pentru intrari si iesirea digitala si analogica la scala 1:50. Dupa cum am mai adus aminte spectrul semnalului de iesire este distribuit pe o gama larga de frecvente si poate ajunge chiar la UUS, o parte este ca in poza de mai jos. Schema completa este mai jos si trebuie remarcat ca se foloseste un driver de 4A cu frecventa maxima de lucru de 8MHz, dar la numai 280KHz cu tranzistori MOSFET clasici. Cu tranzistori HEMT-GaN frecventa se poate mari si in acest fel se micsoreaza dimensiunile si randamentul si creste puterea de iesire. @gsabac
 9. Repede un alt STK3041 este mai greu de gasit pe meleagurile noastre. O alternativa nesigura ramane ebay.com dar rezultatul va fi la fel de nesigur ca si sursa de aprovizionare. Deci, o alternativa mai Ok e sa inlocuiti partea de preu si etaj final cu niste montaje audio pe tranzistoare, ca de exemplu:
 10. Salutari, am primit un amplificator SONY model TA-AX2020 care nu functioneaza.Are un etaj prefinal cu un integrat STK3041 care in catalog apare ca un final de la 30 la 100W, din acest integrat intra intr un alt integrat STK2129.Preampliful nu are radiator,am testat cu o sursa de semnal si ajungr semnal din corector dar nu mai iese nimic pentru final . Finalul l am gasit nou cu 20 lei dar preul nu in tara. Intrebarea mea era de ce s a dus preul sau finalul s a dus si a pus si iesirea din STK3041 in scurt.O alta intrebare , unde gasesc cat mai repede um STK3041.Ca sa fiu sigur ca nu sunt alte componente defecte am schimbat condensatorii pe semnal intre cele doua etaje. mai are cineva alte idei ca ajutor?
 11. A durat ceva timp pana am gasit clipul la care ati facut referire - e fenomenal cum in domeniu audio poti asculta niste pareri super Ok de la niste persoane cu greutate in domeniu, cum este Bascom H King. Urmaresc de foarte mult timp zona asta audio - mai mult ca simplu spectator ca practic foarte putin timp am de asa ceva - si constat ca de la o zi la o alta, cel putin eu, nu stiu ce parere au ceilalti colegi de forum - aflu lucruri noi si daca azi eram musai convins in audio ca lucrurile sunt deja asezate, in urmatorul an, experiente practice noi vin si demonteaza acest lucru. Si ma bucur dl.petru ca sunteti o persoana care aduceti in atentia electronistilor amatori si nu numai, proiecte noi, chiar audio, care ne fac sa recitim teoria si sa descoperim noi insine, cat mai avem de invatat. Jos palaria.
 12. Poate functiona foarte bine cu cel putin +/- 35Vdc. Deci, va recomand sa testati acest amplificator. E posibil ca valoarea rezistoarelor din circuitul de bias sa necesite mici ajustari dar lucrul asta il veti vedea practic. De abia dupa un asemenea test putem valida amplificatorul pentru a putea face "cablaje de fabrica".
 13. nu am construit pana acum un amplificator audio cu tranzistoare MOSFET, chiar sunt interesat de acest proiect , daca imi spuneti ca schema asta ar putea functiona cu 2x42v cc ( 2x30v ca , adica un traf pe care il am la indemana ), as incerca sa o testez , evident dupa ce cumpar si tranzistorii finali
 14. Un PCB compact, simplu, nu stiu, stateam si ma gandeam daca nu ar fi fost rau o limitare de curent prin finali !!!
 15. Un amplificator pe MOSFET simplu si eficient. Chiar mi-ar place sa-l vad testat !
 16. Un total exact privind costul cablajelor rezulta din ultimele preturi mentionate de mine anterior la care se va adauga costul cablajului de softstart si bineinteles transportul. Ramane de vazut cat de mare va fi acest PCB softstart dupa ce voi alege un releu care se gaseste mai usor in acest moment (asta in cursul zilei de maine cand voi corecta PCB softstartul). Oricum, asa, ochiometric, luand in considerare faptul ca numarul de cablaje de amplificator vor fi de doua ori mai mare ca cel de corector de ton si de softstart, puteti face un total (20 bucati corector si softstart si 40 buc PCB amplificator) si eventual, puteti considera un pret orientativ per bucata PCB softstart de cca.20lei. Deci, o suma totala de plata se poate determina de pe acum urmand ca dvs. sa hotarati cu cat puteti contribui si vedem si reactia celorlalti utilizatori daca vor dori sa completeze diferenta si mai tragem o concluzia dupa aceea.
 17. Acest model ar fi bun? ....date tehnice aici:https://www.artisantg.com/TestMeasurement/93845-1/Schrack-Technik-RT424024-Power-PCB-Relay-RT2?utm_campaign=100713725&utm_source=google&utm_medium=cp... ....daca e bun ,am disponibile 10 bucati....
 18. Daca nu ati construit pana acum un amplificator audio cu tranzistoare MOSFET verticale si cu etaj final cvascomplementar, iata ca noul proiect DP0122 poate reprezenta o alegere destul de buna. Desi foarte multi electronisti nu prea agreeaza etajele finale cvasicomplementare, putin dintre noi stim faptul ca, cel putin in cazul MOSFET-urilor (verticale sau laterale), cele mai bune performante audio Hi-Fi se obtine cu etajul final MOSFET cvasicomplementar, asemenea celui din proiectul DP0122. Acest lucru nu-il subliniez doar eu, a fost mentionat in mai multe surse web si chiar carti de specialitate si rementionat de Bascom H. King intr-un film documentar prezentat de psaudio pe site-ul lor: https://www.psaudio.com/bhk-signature-300-amplifier/ (vedeti partea nr.3, min. 11:30) Desi proiectul DP0122 are la baza o topologie destul de simpla, prezenta tuturor pieselor electronice si chiar a vechiului capacitor de bootstrap (C6), fac ca sunetul sa circule de la intrarea la iesirea amplificatorului atat de simplu si curat, dand un timbru armonic foarte placut acestuia la un nivel THD sub 0,1% la Pnom. Acest lucru va incata foarte mult urechea umana. Daca atasam un preu cu tuburi electronice, cu siguranta experienta audio va fi notabila si demna sa fie trecuta la loc de cinste in biblioteca oricarui audiofil si nu numai. DP0122 - 200W MOSFET Hi-Fi Audio Amplifier.pdf Sensibilitatea pe intrarea amplificatorului este de circa 1,4Vrms/22kOhm ceea ce impune din start utilizarea pe intrarea amplificatorului a unui preu. Lista de piese contine toate detaliile necesare pentru constructia acestui montaj electronic. Ca radiatoare pentru MJE340-350 se pot folosi urmatoarele exemple redate in fotografia de mai jos: Daca doriti cablaje de fabrica, as dori inainte de aceasta etapa sa validam functionarea acestui PCB. Spor la mesterit !
 19. Salutare donpetru , eu am un astfel de releu ca luasem doua de la d-voastra daca va aduceti aminte ultima oara, nu ar fi mare problema pentru mine, ideea era sa fie de ajutor pentru altii colegii de forum interesati dar daca doriti si gasiti ceva pe tme care il poate inlocui o puteti face , nu cred ca ar avea nimeni ceva impotriva atata timp cat au de unde sa il comande. Asa cum am mentionat sunt dispus sa contribui cu o maricica parte din costul de productie a cablajelor, imi puteti da mail sa imi spuneti cam cat ar fi ok dupa ce se mai inscriu alti doritorii de cablaje. Numai bine, Florin
 20. Pad-urile sunt exact cat trebuie sa fie (la trazistoare chiar putin mai mari ca de obicei). Am verificat diametrele de gaurire a pad-urilor si comparativ cu alte proiecte mai vechi am mers pe diametre putin mai mari, pentru ca daca este nevoie sa scoatem o piesa din vari-motive (valoare montata gresit etc., in lumea asta D.I.Y se mai intampla!) indepartarea unei piese sa poate fi facuta mult mai usor. In ceea ce priveste un posibil model de releu de 24Vdc care il poate inlocui pe cel din proiectul initial, daca ar fi sa folosim doua relee OMRON ca cele din proiectul SA100 exista dezavantajul ca datorita dispersiei de fabricatie a releelor sa nu se actioneze in acelasi timp. Dar daca solutia asta este mai ieftina si acceptata si de alti utilizatori, voi valida utilizarea ei. Dar pana atunci as dori sa citesc si parerile altor utilizatori legat de folosirea unui anume model de releu.
 21. Salutare donpetru, spre exemplu daca puteti folosi releul care este in SA100, acel Omrom G2R-1A-E cu bobina la 24V DC, sau mai sunt acelea ceva mai micute daca ati vazut acele multe kituri chinezesti pentru arduino , acel tip de relee, se gasesc usor si lical la magazinele din oras, de exemplu am folosit eu un omrom seria G5LA-14-CF la un modul de protectie la un moment dat, relee de tipul acesta. In legatura cu dimensiunea pad-urilor ati reusit sa faceti ceva? Sa le mariti adica? Multumesc, Florin
 22. Pare interesant proiectul, retro, dar merge, treceti-ma si pe mine pe lista cu un set de cablaje amplificator si unul corector de ton. Saptamana viitoare, dupa ce dati OKul, va trimit banutii. P.S. o sa adaptez gaurile de prindere ca BC178 din BIAS sa cada intre cele doua 2N-uri sau cum era in amplificatorul original AS2050 aceasta placuta mica de bias amplasata ?
 23. Am finalizat de prelucrat PCB-urile pentru versiunea in 2 layere si in preturile sunt urmatoarele (trebuie sa se adune minim 15 de bucati, silkscreen alb, soldermask albastru, platite in avans, restul de 5 buc. pana la limita 20 o sa le platesc eu): 1. Pentru corectorul de ton DP0328 (proiectul sau versiunea cu stabilizator de tensiune inclus) costul unui PCB = 14lei; 2. Pentru amplificatorul AS2050: 1buc. PCB Amplificator + 1 buc. PCB bias amplificator = 20lei (aici va trebui cumparat doua bucati PCB de fiecare pentru un amplificator STEREO) Daca sunt utilizatori interesati pentru a cumpara aceste PCB-uri, cu plata in avans, asemenea celorlalte PCB-uri produse in trecut, precizati in topic cantitatea dorita, urmand ca saptamana viitoare sa trimiteti banutii. Pentru transport: +12lei Posta Romana sau +25lei curier rapid, preturi valabile pe teritoriul Romaniei. In ceea ce priveste cablajul de softstart, se poate folosi si un alt releu (precizati acel releu ca sa actualizez PCB-ul). Retineti ca, putem realiza in locul DP0807, proiectul DP0802, care contine un circuit de softstart incinte acustice asemenator. Deci, unul din cele doua proiecte le pot actualiza cu un releu care se gaseste mai usor in comert acum dar numai sa-mi spuneti care este mai la indemana de cumparat. Bineinteles si alti utilizatori pot formula o parerea vis-a-vis de modelul noului releu. Dupa aceea o sa mentionez si un pret PCB pentru softstart. Intre timp, maine (cel tarziu, poate si in seara asta!) va urma sa postez un alt proiect din colectia personala si anume DP0122. Despre ce e vorba sau ce contine acest proiect, urmariti tehnium-azi.ro.
 24. Salutare donpetru, as suporta o mare parte din cost daca ar fi si ceva doritorii, si intr-adevar ma refeream la corectorul de ton cu stabilizatorul incorporat. Modulul de protectie este ok , singurul inconvenient este legat de releul folosit care nu prea se gaseste daca ati modifica si prin modifica ma refer sa folositi alt tip de releu mai comun care le putem gasi ar fi mai bine, sau eventual lasa posibilitatea de a monta alt tip mai comun care il putem comanda de la tme sau in alta parte. Legat de cablaje as fi preferat totusi daca am purcede la productie daca ati modifica dimensiunile padurilor la componente unde se poate in sensul sa fie mai mari ca in regim de amator o distanta mica de la marginea gauri pana la marginea exterioara de cupru cere exfoliere la o gaurire mai deficitara, acolo unde se poate binenteles, avand si avantajul ca e mai robust cablajul cu un pad mai mare ( numai pe partea de bottom a cablajului) rezistand mai bine la lipiri dezlipiri mai dese. Asa ca mai degraba as fi interesat de costul unui set complet ( cateva seturi ca sa fiu sincer ) , asa cum ati mentionat as suporta eu o mare parte cost.
 1. Load more activity
 • Who's online in the past 15 minutes   0 Members, 0 Anonymous, 24 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

 • Member Statistics

  • Total Members
   3,418
  • Most Online
   844

  Newest Member
  lonerider
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.