Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Puneti si o schema... altfel cum sa ajutam?
 3. Buna seara.Am realizat o clona dupa schema de la crown ma 2400 si problema e ca nu se poate regla biasul atat la low side cat si la hi side este zero.Am vorbit cu mai multi straini care l-au facut si au patit aceasi problema..De auzit se aude bine chiar si sub 1 w cu biasul 0 nu stiu de ce nu merge poate a mai intampinat cineva asa ceva.Multumesc.
 4. Cum si modulul uC se leaga la SMPS poate este mai bine daca-l atasez.
 5. Inteleg ca ati bobinat manual transformatorul, frumoasa realizare, interesanta si ideea cu dublorul de tensiune si stabilizator reglabil se poate alege o tensiune optima de functionare, pentru calitate sonora maxima. Daca doriti sa faceti probe mai rapide, fara dublor si stabilizator, puteti utiliza schema de mai jos, identica cu cea originala, dar cu valori modificate. Tensiunea anodica de 190V se obtine direct din transformatorul prezentat in topic. @gsabac
 6. Vreau sa vad si eu eticheta, tensiunea de alimentare, 14V, sau cat, sau daca are alimentator separat, curentul scris pe siguranta fuzibila, impedanta recomandata a difuzoarelor. Fac si eu niste variante posibile, poate sunt si altele. Daca este alimentat la 14V si are 4 perechi de finali in punte H pe canal, deci cu difuzoare izolate fata de masa de 4 ohmi, estimez o putere de virf de 100W pe canal, dar puterea reala limitata de marimea radiatoarelor si disipatia tranzistorilor este mult mai mica, poate de 20-30W pe canal muzical. Daca este doar o pereche de finali, puterea este de doar 10W pe canal pe 4 ohmi si 20W pe 2 ohmi. O schema posibila, ca idee, de utilizare a transformatoarelor pentru o pereche de finali: Adica sunt transformatoare driver pentru atacul finalilor, nicicum transformatoare de iesire. @gsabac
 7. Va recomand sa trasati succint pe o hartie schema cum sunt conectate transformatoarele, chiar si partea finala de electronica. Postati schema aici si vor urma si alte indicatii. P.S. E prima oara cand vad acest tip de amplificator.
 8. Tocmai am fost informat de firma de webhosting: maine incepand cu ora Romaniei 08:45 site-ul va fi offline pentru operatiuni de mentenanta. Se preconizeaza o durata de interventie nu mai mare de 60 de minute. Multumesc pentru intelegere. Numai bine
 9. Are cineva o schema pentru acest amplificator/egalizator? sau de la ceva asemanator ? Pe eticheta spune ca ar avea pe iesire 100+100w :-). Nu am gasit nimic pe nicaieri , doar pe un forum unguresc parca... o discutie si atat.
 10. Luni o sa masor , oricum 2n3055 de la st are pastila de 2,6 - 2,8mm si kt802 cam dublu asta estimativ...
 11. Last week
 12. cateva poze cu micul proiect transformatoorul are infasurarea de 26v( 26-0-26) ca 4 fire torsadate de 0.8mm , infasurarea de 140v ca are sarma de 0.3mm , infasurarea de 6,3v 2 fire torsadate de 0.6mm , datorita infasurari de 140v voi folosi un dublor de tensiune si un stabilizator cu un mosfet am sa postez schema de bublor de tensiune
 13. Pentru testari cablajul ramine asta. Cind o sa cresc mare o sa ma joc mai mult cu Altium-ul si o sa fac niste cablaje... Am atasat si captura unui inceput a programul de monitorizare.
 14. Am mai vazut inregistrari de la asemenea concerte prin tara, acum la Galati ma indoiesc sa fie altfel. Ramane de luat pulsul atmosferei reale si trasa o concluzie. Editare ulterioara: ANM a anuntat azi o vreme destul de nasoala la Galati. Pacat ca stadionul Dunarea nu este modernizat ca arena complet acoperita pentru viitorul sportului la Galati, ca sa mai fie stimulat putin sa creasca, pentru ca fara asemenea investitii nu apare nici performanta sportiva (vedeti cazul Craiovei, care dupa constructia arenei s-a relansat - ceva de genul asta are nevoie si galatiul).
 15. Masoara dimensiunile pastilei la tranzistoarele fotografiate si spune cat este.
 16. Am fost intr-un an cand s-a organizat in Sibiu.Lume multa, atmosfera faina, cel putin mie mi-a placut ­čÖé
 17. Tocmai m-am uitat sa vad ce evenimente mai sunt prin Romania si surpriza, maine la Galati, Forza Zu. Cine a mai fost la acest concert tinut anii anteriori si prin alte orase ale romaniei cum vi s-a parut ? Nu sunt galatean, dar sigur pe stadionul Dunarea nu se vor aduna nu numai galateni si braileni ci vor veni oameni din toata tara!
 18. Te inteleg. Oricum apreciez experienta impartasita in acest topic. Va fi utila multor incepatori si nu numai. Succese maxime!
 19. Au mai´╗┐´╗┐ ramas seturi de cablaje SA100. Pretul este 100´╗┐lei pe set de PCB-uri cu documenta´╗┐tie´╗┐ inclusa. Un set de PCB-uri´╗┐ este format din patru ´╗┐PCB-uri. Conditii de livrare - plata in avans in cont b´╗┐ancar si livrare in urmatoar´╗┐ea zi lucratoare dupa confirm´╗┐a´╗┐rea plati´╗┐i.´╗┐´╗┐´╗┐ Transport cu Posta Romana gratis pe teritoriul Romaniei. Suport tehnic gratuit prin mesageria privata sau prin e-mail.
 20. Greu de spus ce se poate gasi in capsula unui tranzistor fabricat in zilele noastre! Totusi, tinand cont de faptul ca in amplitunerul tau, etajul final de audiofrecventa este alimentat la tensiune redusa si elibereaza o putere destul de mica, poti utiliza linistit tranzistori finali identici cu cel din imaginea de mai sus.
 21. Incercati KD503, KD607 presupan ca se mai gasesc , nu cred ca sunt scumpe si bat orice 2n3055 facut in zilele noastre.
 22. De unde imi recomandati sa cumpar 2n3055 de la noi ? singurii ce nu i.am incercat sunt facuti de cdil de la tme . Cel mai de soi ST este in poza atasata , motorola si inca un ST aratau mai jalnic . Asta are Hfe.175 si Uf559
 23. Mersi pentru completare. Deci e mult mai recomandat sa folosim in calcule un 20...30 Hz. O sa incerc in limita timpului liber disponibil sa mut calculele intr-un fisier excel.
 24. Frecven╚Ťa minim─â trebuie s─â fie de 20..30Hz , nu 70hz . Dac─â se alege 70hz transformatorul nu va putea livra bine frecven╚Ťele joase , cu c├ót frecven╚Ťa este mai joas─â cu at├ót creste sec╚Ťiunea miezului .
 1. Load more activity


 • Donate

  With a minimal effort, you can not only help keep Tehnium's memory alive, but also develop technical content on the TEHNIUM AZI website to help the young generation learn skills and interests for technology and innovation in various technical fields.

  Donate Sidebar by DevFuse
 • Member Statistics

  • Total Members
   2,911
  • Most Online
   504

  Newest Member
  corb
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.