Sari la conținut

cielok

Members
  • Număr conținut

    13
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profile Fields

  • Oras
    Bucuresti

cielok's Achievements

Membru

Membru (1/6)

0

Reputație Comunitate

  1. Atasez poze cu antena Matiz pe care am montat-o pe Cielo in anii trecuti.Sa fixat antena si sa conectat mufa in player.Atat! Prindea toate posturile.Playerul este acelasi de care vorbim. In poza cu cablul am evidentiat acea saiba striata care se fixeaza de suportul antenei si face contact pe caroserie,printr-un surub.Am intrebat la magazin daca acea zona a cablului are ceva piese electronice in compozitie si mi sa spus ca nu. Ma gandesc sa mai cumpar una identica,dar mi-e ca patesc la fel... Are cineva o solutie? Cu stima.
  2. Revin.In weekend am desfacut incnta si am mai facut cateva incercari.Am eliminat amplificatorul,dupa care am legat ambele fire la contacte-miez si ecranaj,de la player la antena.Posturile se aud bine (cele 6-7 de care vorbeam anterior) doar daca tin cu mana contactele dinspre antena,atunci apare acea interferenta a undelor radio.Mai exact,daca fac un contact cu un fir de la saiba striata dinspre antena si ating cu mana acel fir (acea saiba care se fixeaza si face contact la caroseria masinii ). Care ar fi solutia de rezolvare? Ms.
  3. Playerul functioneaza fara probleme in orice varianta - baterie/alimentator.In final va trebui desfacuta incinta,dar nu m-am lamurit inca cu legatura firului la antena :). Cu stima.
  4. @ klaxxon Salut.Alimentatorul este 12V-10A,stabilizat si se afla in compartimentul de sub player.Difuzorul e montat la o distanta de aprox.10 mm deasupra aparatului,nu influienteaza undele.De altfel el a fost montat ulterior spre finalul lucrarii dupa probele cu antena.Ideea cu amplificatorul a fost datorita faptului ca incinta urma sa fie inchisa ermetic si sa ma asigur ca d.p.d.v.al undelor radio sa fie in regula,sa fie un mic ajutor. La conectarea directa antena - player,cu miez/ecranaj aparea fosnetul de fond.In varianta legaturii doar a miezului era mai bine,doar ca mai trebuia prelungit un fir auxiliar de la antena spre geam in exterior.Si alte combinatii care nu au dat rezultate. Atasez si o poza cu alimentatorul. Cu stima.
  5. Va salut. Facand o comparatie intre antena fixata pe masina si antena fixata pe incinta, apare urmatoarea situatie: Mufa de conectare a cablului de antena cum am vazut cand am montat la Cielo la fixarea de plafon,are acea saiba cu rizuri care banuiesc ca e masa (ecranajul) si face contact direct cu caroseria masinii. La incinta,saiba cu rizuri e fixata pe lemn in interior.Aici cred ca e "buba" fiindca nu mai exista un contact decat in miezul antenei!? In final,mufa amplificatorului a ramas intacta (miez si ecranaj).La antena,varianta de legatura cu amplificatorul a fost - miez (am cumparat o mufa mecanica,capatul dinspre player) si fara alimentarea amplificatorului la 12V.In varianta asta la Bucuresti prindea toate posturile,fara fosnet,oriunde in incapere. In combinatia de legaturi a amplificatorului la 12V (direct in alimentator sau la firul albastru din mufa ISO,se auzea un fosnet de fond.Acelasi efect si in alte combinatii de lagaturi pe traseu - miez-ecranaj,chiar si cu pierderea posturilor. Sa ermetizat incinta iar in provincie a rezultat cum am descris anterior. Cu stima.
  6. Da,din pacate asa este. Constructia incintei e sigilata ermetic,altfel era o simpla formalitate.Chiar nu ma gandeam sa am astfel de surprize din moment ce la Bucuresti am incercat multe variante de legatura antena sa ma asigur ca e in regula.Transportul a fost ok. In anii trecuti am avut playerul pe masina,un Cielo.Am renuntat la antena telescopica a masinii si am cumparat o antena de Matiz pe care am aplicat-o pe plafon,si a fost ok,fara amplificator si alte complicatii. Cu stima.
  7. Buna ziua. Revin cu rugamintea referitor la o informatie tehnica. Problema:Fara semnal radio. Se da: 1. amplificator radio cu alimentare la 12V. 2. antena radio Shunker A2. Info: La Bucuresti singura varianta de semnal pentru toate posturile radio (am incercat mai multe variante de legatura a antenei),a rezultat cu legatura "miezului" (fara ecranaj) de la CD Player la antena.In aceasta situatie nici amplificatorul antenei nu a necesitat alimentare la tensiune. Cu amplificator alimentat in cele doua variante; prin CD Player sau direct din alimentator, se auzea un fosnet de fond. Fara amplificator nu se prind multe posturi.Antena nu e prea puternica. In provincie,in aceasta varianta,singurul post de radio cu semnal puternic care il prind este pe frecventa FM.Nici macar postul national nu merge. La playerul din masina,in aceeasi locatie se prind 6-7 posturi radio,adica o situatie normala. Playerul folosit in constructia incintei functioneaza in parametri fara defect. Care ar fi solutia optima de rezolvare? Atasat poze. Cu stima si multumire.
  8. Daca tot e plagiatu' la moda,am facut ceva asemanator ca aici: Suplimentar am legat si un cooler dezafectat, pentru racire "agregat" :) Mai am de fixat capacul,de cumparat o antena auto,(va fi si un amplificator ptr.unde radio),un maner,rama superioara. Materialele le-am achizitionat de la Brico.Mai dureaza.La finalizare voi pune si poze. Are si bass-reflex :) Cu stima.
  9. Ms.Zal,orice informate buna se ia in considerare.
  10. Salut cu respect @donpetru. Referitor la aspect,difuzoarele au sita metalica,n-ar fi problema.Ramane de vazut cum se comporta dpdv.acustic.Incercam. Cu stima.
  11. Salut cu respect @donpetru. Intentia mea este de a construi doua incinte cu cate doua difuzoare fiecare.Un BT 525 impreuna cu un Semptoni. O iesi ceva din combinatia asta? Atasez poze cu difuzoarele. Cu stima.
  12. Buna ziua.Doresc o informatie referitor la constructia unei incinte de podea cu urmatoarele boxe: Se da: 1 buc.difuzor auto Blue Tech BT 525 Diametru (inch): 5.25 Numar cai: 2 Putere maxima (W): 125 Putere garantata (W): 50 Raspuns in frecventa (Hz): 50-22000 Sensibilitate (dB): 91 Impedanta (Ohm): 4 Descriere suplimentara: Marime magnet 12 oz. si Difuzor cu 2 cai Semtoni Power handling: 140 watt max. RMS : 70 watt nom. Impedance : 4 ohm Fre response : 70-20000 HZ Magnet diam. 70 mm intrebare: Facand abstractie de filtre (se va folosi un radio CD auto Pioneer DEH 1300 MP) se pot monta impreuna pe o incinta de aprox.1 m inaltime? Se va folosi neaparat tub de bass-reflex? alte caracteistici ale difuzoarelor nu cunosc,doar ce este relatat anterior. Cu stima.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock