Sari la conținut

marco123

Members
  • Număr conținut

    37
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    2

marco123 a câștigat ziua ultima dată pe Ianuarie 9 2014

marco123 a avut cel mai apreciat conținut!

Profile Fields

  • Oras
    Salaj

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

marco123's Achievements

Membru

Membru (1/6)

4

Reputație Comunitate

  1. Am rezolvat problema cu ,,tiuitul,, se datora inductantei prea mici a primarului( la 40 spire aveam 1,15mH). In schema inductanta primarului avea valoarea de 6,3mH, si de aici mi-am pus intrebarea de ce eu am numai 1,15mH la acelasi nr spire, asa ca am inceput cu unele verificari. Am masurat alte trafuri de surse ATX la care primarul avea undeva peste 6 mH altele peste 7mH, dupa desfacerea miezurilor prin metoda ,,fierbere,, si metoda cu ,,becul,, am observat ca punand miezurile la loc nu mai aveam aceasi inductanta pe primar, aceasta scadea pana la 2 si ceva microhenry. Am curatat miezurile in zona de imbinare deoarece vazusem ceva ,,urme de la lac,, si inductanta primarului a inceput sa creasca. Vazand lucrul acesta am dat jos traful, am curatat bine E-urile in zona de imbinare, si inductanta a crescut de la 1,15mH la 4mH, dupa care l-am lacuit. Dupa uscarea lacului l-am montat si surpriza.... sursa nu mai avea acel,,tiuit,,. Am alimentat sursa la 230Vca si functioneaza ok. Va multumesc mult pentru ajutorul acordat. P.S. Nu stiu care ar fi cauza, de ce dupa demontare si curatarea foarte bine a zonei de imbinare a trafului nu pot sa mai ajung la valoarea inductatei masurata la inceput.
  2. Imi place cum functioneaza robotul de pornire. Felicitari, Matache!
  3. @smilex si @Marian78 va rog sa-mi spuneti ce valori trebuie sa incerc la snubber pentru a reduce oscilatiile si ce trebuie modificat in ,,reteaua,, ce se ocupa cu compensarea pentru ca sursa sa fie stabila, deoarece fiind nepregatit imi este foarte greu sa le inteleg cum se dimensioneaza.
  4. @Marian78 schema am respectato, numai in secundar am umblat am bobinat un singur secundar de 18 spire(atat am avut loc) si in loc de dioda zener de 33v am pus de 30v in rest am respectat schema. Pentru redresare in secundar am folosit STTH6003CW.
  5. Am inteles si despre raportul de transformare. Azi am mai facut ceva teste cu sursa, am pus mos-ul SHH7N90 si am observat unele probleme:-cum depasesc alimentarea sursei de la 168 Vcc in sus, si pun o sarcina pe iesire de 1,8A sau 3,7A in sursa incepe sa se auda un ,,tiuit tare,, in acest timp pe semnalul drena sursa imi apare o oscilatie care este vizibila cel mai bine cand alimentez cu 305Vcc. Cu sursa ,,in gol,, nu se aude nimic, am lasat cateva vreo 20 secunde sa functioneze asa sa vad ce se intampla traful nu se incalzeste si nici tranzistorul am ridicat alimentarea pana la 305 Vcc si ,,tiuitul,, persista in sarcina, Tensiunea pe iesire este de 30,68 volti si cu sarcina de 3,7A am 30,5volti. Va rog sa spuneti de ce imi apare acest ,,tiuit,, si oscilatia pe semnalul drena sursa. .Atasez oscilograma semnalului drena sursa la 305vcc alimentare.
  6. Revin cred ca am gresit cu raportul de transformare. Daca pe primar se aplica 300volti iar in secundar vreau un 30volti inseamna ca raportul de transformare este de 10?
  7. Scuze m-am grabit mosul este SSH7N90. Raportul de transformare de 2 este daca sunt 40 spire primar si secundar 20, nu? Eu am bobinat un singur secundar, si doresc sa optin o tensiune de 28,5 volti pentru incarcare, iar la ultima intrebare nu stiu sa va raspund.....
  8. Ok, pun SSH7N60. Am o nedumire cu oscilograma 3 semnalul pe secundar, forma semnalului de pe negativ nu trebuia sa o am pe pozitiv?
  9. La multi ani! Ieri in urma convorbirilor telefonice cu colegul Matache caruia tin sa-i multumesc pe aceata cale pentru rabdarea de care da dovada am gasit unde era defectul, era de vina dioda UF4007 avea rezistenta inversa de 2 kilo. Am verificat si fazarea trafului dupa sfatul dat de @matache si era corecta. Smilex am uitat sa-ti raspund la o intrebare, in legatura cu tranz folosit pentru teste am pus un IRFP460A, iar pentru final am un SSH7N90, practic eu vreau sa transform aceata sursa intr-un incarcator pentru doi acumulatori de 12 volti legati in serie. Va rog in continuare sa-mi spuneti daca am procedat bine pentru dimensionarea sarmei de bobinaj. Pentru un curent de iesire de 10 amperi si un raport de transformare de 2, in primar va circula un curent de 5 amperi, si la o densitate de curent de 4A/mmp imi da o sectiune de 1,25mmp, iar pentru secundar 2,5mmp. Tinand cont de efectul pelicular la frecventa de 80Khz, adancimea de patrundere este de 0,23mm deci conductorul va avea un diametru de 0,5mm. Pentru primar ar trebui sa folosesc pentru sectiunea de 1,25mmp 7 sarme de 0,5mm iar pentru secundar 13 sarme de 0,5mm. Daca am procedat corect nu stiu daca o sa am loc sa bobinez. Acum traful este bobinat astfel primarul cu 0,8mm, demagnetizarea cu 0,6mm iar secundarul cu 2X0,8mm. Atasez oscilogramele pe care le am acum, prima comanda mos, 2-semnalul drena sursa mos 3- semnalul pe secundar. Tensiunea de alimentare 50 alternativ. Smilex nu am mai umblat la rt/ct deoarece schimband uc-ul comanda cred ca sa schimbat in bine. P.S. Sinus-pure pentru ,,botezul,, cu@marius in loc de @marco123 sau Maricel dau eu palinca daca ajungi pe la Simleul Silvaniei.
  10. Va multumesc mult de ajutorul acordat, desfac traful si infasurarea de demagnetizare o bobinez in sens invers si revin cu rezultatul.
  11. @Marian78 sa inteleg ca infasurarea primara si cea secundara au acelasi sens de bobinare si infasurarea de demagnetizare cu infasurarea de alimentare al UC-ului au sens invers de bobinare? Smilex, dupa cum spune @Marian78 eu nu am bobinat sensul corect pentru demagnetizare poate din cauza asta se incalzeste rezistenta
  12. Smilex, ai dreptate nu sunt pregatit in acest domeniu, electronica o fac din hobby. Am citit, recitit toate postarile tale de la surse in comutatie, dar punand in practica si cu ajutorul vostru poate inteleg si eu. Am omis sa spun, alimentarea cu 50 de volti alternativ si comanda cu 15 volti dintr-o sursa separata.
  13. Am refacut din nou transformatorul folosind sarma pentru demagnetizare un pic mai groasa dar nu s-a schimbat nimic. @sinus_pure la bobinare am procedat astfel, ce este cu punct este inceputul infasurarii, si toate infasurarile au acelasi sens de bobinare poate aici gresesc. primarul are inductanta de 1,15mH, infasurarea de demagnetizare are 1,2mH, si nu inteleg la ce te-ai referit cu golurile de aer la traf. Infasurarile le-am bobinat cat mai strans posibil si izolate intre infasurari. @smilex inductanta de scapari cu secundarul in scurt am 3,5uH, transformatorul nu are intrefier, @matache inductanta de scapari cu demagnatizarea in scurt am 4uH. Pun cateva oscilograme, prima comanda mosului, a doua semnalul drena-masa mosfet, a treia semnalul din secundar.
  14. Va salut! Va rog sa-mi spuneti ce grosime trebuie sa aiba sarma pentru infasurarea de 40 de spire din aceasta schema http://danyk.cz/iz350_en.html, deoarece am construit aceasta sursa si in probe la o alimentare de 90 de volti alternativ, rezistenta de 47 ohmi se incalzeste foarte tare,(am pus la inceput de 1watt) am pus una de 5wati si la fel tare se incalzeste. Aceasta incalzire a rezistentei de 47 ohmi sa se datoreze grosimii mici a sarmei cu care am bobinat?. Eu am bobinat infasurarea de 40 de spire si cea de 4 spire cu sarma de 0,4mm. In timpul testelor, comanda am alimentat-o separat. Ordinea de bobinare pe care am folosit. -jumatate din primar 20spire-40spire-4spire-secundarul-cealalta jumatate de primar de 20spire, daca nu este bine va rog sa-mi spuneti. Va multumesc.
  15. Scoateti strw-ul afara si masurati tensiunea intre minusul condensatorului de 100uF/400v si pinul 2, mai verificati R503,R527,D520,D521.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock