Sari la conținut

spirake

Members
  • Număr conținut

    39
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profile Fields

  • Oras
    bucuresti

spirake's Achievements

Membru

Membru (1/6)

3

Reputație Comunitate

  1. Am terminat montajul pe 12v,l-am incercat pe o baterie reala si nu a dat rezultatele dorite.Probabil in timp indelungat va da rezultate.Partea proasta este ca se incalzeste radiatorul de la mosfet.Pentru 24v am schimbat rezistentele ca in schema modificata si nu pornea montajul,am redus rezistenta R14 la 2,4k ca sa porneasca.Am mai gasit un site cu dubor de tensiune aici https://www.tapatalk.com/groups/leadacidbatterydesulfation/voltage-doubler-desulfator-design-t1193.html si am sa incer si montajul acesta .
  2. Multumesc mult pentru schema,deja l-am terminat pe cel de 12V si il testez,tensiunea pe impuls este de 45vcc masurata pe condensator pus pe baterie conform schemei de mai jos,consum in gol 10mA si pe baterie 1,5A.Am ăus pe radiator mosfetul si dioda se incalzeste dar pot sa tin mana pe radiator cred ca nu depaseste 40 grade.In schema de mai sus dioda D6 cred ca se poate elimina impreuna cu T6 si R12,R15 partea asta era pentru 12v ca sa nu depaseasca tensiune maxima a NE555 .Pentru 24v nu mai sunt necesare.Voi pune cateva poze maine dupa ce testez mai mult.
  3. Nu am dioda MBR20100CT si am 60CPQ150 credeti ca este buna?
  4. Multumesc pentru raspuns.Schema originala este folosita la baterii de pina la 400Ah/12v.Eu am bancul de baterii de 24v/240Ah elementi de 2v.Am masurat cu densimetru electrolitul si are 1,20 in situatia cand bancul de acumulatori este incarcat cu redresorul complet.Nu ajung la 1,28 cat trebuie sa fie electrolitul la incarcarea completa.Bateriile au fost utilizate cca 7 ani si tot mai au capacitate,dar nu au fost intretinute erau aproape uscate cand am intrat in posesia lor, acidul este depus pe placi.Am scos la 6 elementi acidul,l-am spalat cu apa distilata apoi am spalat si cu bicarbonat de sodiu in amestec cu apa si am pus un electrolit nou de 1,28 Dupa incaracrea maxima a scazut la 1,20.Ca sa spal atitia elementi e de munca.Am fost informat ca se poate desulfata cu curenti inversi mari si am gasit acest montaj dar este pentru 12 v.Curetii de varf inversi pot ajunge pana la 30A .La schema de mai sus cred ca trebuie modificat divizorul R9 si R14 iar dupa T5 pus un stabilizator de 12V pentru NE555.Pentru protectia la depasire tensiune se umbla la D6 restul ramane nemodificat.Dar cu ce valori ? asta e intrebarea.Nu stiu sa fac simulare pe calculator de asta am apelat la ajutorul vostru.Sunt cu montajul aproape facut si am sa-l testez pe 12v momentan.Voi posta si rezultatul.Acest desulfator se oprește atunci când tensiunea scade sub 13.0V și îl pornește atunci când depășește 13.3V. .Pentru 24 v doresc sa se opresca atunci când tensiunea scade sub 25.0V și sa-l porneasca atunci când depășește 25.3V.
  5. Salut Doresc sa fac desulfatorul de pe situl asta https://www.elektrolab.eu/blog/desulfator-zariadenie-pre-obnovenie-kapacity-olovenych-baterii Poate cineva sa modifice schema asta pentru pentru banc de 24v/240Ah?
  6. Am muncit la cablajul cu schema postata mai sus dar adaptata la un regulator cu atmega 8 si boost. Regulator cu microprocesor si triace.pdf
  7. La microcontrolerul meu am o iesire cu semnal maxim pwm special pentru a putea face tensiunea de 16V separata de baterie(galvanic) Da-mi tel pe privat si va sun Dar IGBT-uri nu putem folosi?
  8. Am luat in calcul ca generatorul nu v-a debita tensiune mai mare decat acumulatori aica 28v maxim,deci F1010 pot sa-i folosesc cate 2 in paralel pe fiecare faza.Generatorul nu v-a fi lasat fara sarcina ,adica fara baterii niciodata.
  9. Adica pot folosi mosfeturile in tensiune alternativa?Am IRFP460 il pot folosi?sau IRF1010E
  10. Nu trebuie releu pus ca la clipper,acolo nu s-a folosit triace,are mosfeti.Schema cu triace este ok ,important este ca triacele sa ramana deschise pana nu primeste semnal pwm.Am sa ma ocup sa fac un test dar un pic mai tarziu cand o sa am timp.
  11. Da se potriveste,dar e comandat de tensiunea acumulatorilor si incepe pe la 26-27 v depinde cum setez mcu.
  12. 2x10A are Stth 2003 si am pus 2 in paralel pentru fiecare dioda din punte trifazata ,astea le-am avut si le-am folosit. Semnalul pwm de la regulatorul meu creste in amplitudine in functie de cum vreau eu,spre exemplu incepe sa creasca de la 27v si cand ajunge pe la 28 este amplitudinea 60% creteste in functie e tensiune.Daca tensiunea scade scade si amplitudinea.L 25V nu are semnal pwm
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock