Sari la conținut

Camere video si/sau aparate foto


releu

Postări Recomandate

Am deschis acest topic deoarece as dori sa stiu parerile voastre referitoare la achizitionarea unui aparat foto si a unei camere video. Am cativa amici care tot imi spun ca acum au aparut niste modele de telefoane mobile care fac niste poze de "iti cad fata". Eu unul nu prea sunt de parerea asta. In plus, m-am tot uitat si am vazut ca camerele foto din dotarea telefoanelor mobile nu au zoom optic ? Asa este ? Nici nu am verificat toate modelele de mobile dar cred ca ma intelegeti.

Apoi, de camere video nu mai spun, se pare ca sunt la suprematie cele cu HDD dar sunt chiar asa de fiabile ?

 

Deci, as dori o dezbatere de tema asta. :biggrin:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

camerele foto din dotarea telefoanelor mobile nu au zoom optic ? Asa este ?

Da.deoarece zoom-ul optic,presupune deplasarea unor grupuri de lentile.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Inseamna, domnul miron ca am banuit bine, care este treaba cu zoom-ul optic la telefoanele mobile cu camera foto!!!!!!!!!

Totusi, am vazut unele aparate foto care costa o caruta de bani si au zoom optic de numai 10x iar Megapixeli doar 10. Sunt si exemplare cu 12Mpixeli. Ce nu am inteles eu prea bine, care este treaba cu facilitatea ISO: 200, 4000, 800, 1200, 1600 etc. Am avut ocazia sa setez o data aparatul foto, nu pe modul automat ci implicit ISO 1200 iar imaginile au iesit cam "patratoase" sau asa...sterse, mie greu sa descriu si nu inteleg de ce ?

 

Apropo, la camerele video nu conteaza Megapixeli sau e numai vorba de formatul rezolutiei de captare a imaginii, format care intr-o oarecare masura este legat de MegaPixeli, nu ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

costa o caruta de bani si au zoom optic de numai 10x iar Megapixeli doar 10.

Este mult,pentru raportul acesta la o focala de 55 mm,trebuia o constructie serioasa.

Sunt si exemplare cu 12Mpixeli. Ce nu am inteles eu prea bine, care este treaba cu facilitatea ISO: 200, 4000, 800, 1200, 1600 etc.

Daca nu ma insel,este vorba despre sensibilitatea la lumina.

Apropo, la camerele video nu conteaza Megapixeli sau e numai vorba de formatul rezolutiei de captare a imaginii, format care intr-o oarecare masura este legat de MegaPixeli, nu ?

Sunt si legate de Mpixeli,deoarece tot cu un senzor CCD,preiau imaginea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Majoritatea telefoanelor mobile cu camera au zoom digital, cele cu zoom optic sunt destul de rare dar exista insa nu ofera mai mult de 2 - 3 x zoom optic din motive de gabarit al parti optice (lentile, sistem de miscare a acestora si focalizare, etc).

Uite si un exemplu de telefon cu camera cu zoom optic...

Insa calitatea pozelor facute cu un telefon sunt mult inferioare fata de pozele facute cu o camera foto obisnuita din mai multe motive, enumar doar 3 mai principale:

1. Tipul de senzor folosit: la telefoanele mobile senzorul folosit este de tip CIS din motive de dimensiuni pe cand la camerele foto este de tip CCD . Un senzor CCD este mult mai performat comparativ cu un senzor CIF iar avantajele senzorului CCD fara CIS sunt mult mai evidente in conditi de iluminare mai scazuta.

2. Dimensiunea senzorului folosit: Majoritatea camerelor folosesc senzori CCD de diagonale cuprinse intre 7mm (tipul 1/2,6") si 33,8 mm (tipul 4/3"). La un senzor CCD cu cat este mai mare cu atat si pixelul de pe el care capteaza lumina este mai mare su mai eficient. Aceiasi regula valabila si la senzorul de tip CIS. Mai multe detali aici. La telefoane insa din motive de spatiu senzorul folosit este mult mai mic iar de aicea rezulta un senzor cu pixeli mici ca marime cu influente negative asupra imagini.

3. Optica folosita. La un telefon nu poti pune lentile mari de calitate cum au camerele foto uzuale din comert tot din motive de spatiu asa ca la majoritatea telefoanelor optica se reduce se o singura lentila care acopera si protejeaza senzorul si o sticla subtire de asupra care este inglobata in carcasa se pe spatele aparatului in multe cazuri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dl. Bobby_TM, multumim pentru observatiile facute in post, sunt foarte utile, la obiect si cred ca o sa mai domoleasca putin cuvintele celor care sustin cu tarie ca telefoanele mobile cu camera fac fotografii la fel de bune ca un aparat foto.

Eu intotdeauna am mers pe principiu ca: camera foto e camera foto si e facuta pt. fotografii, iar telefonul mobil ramane telefon mobil, in ciuda faptului ca in ultima perioada a aparut cateva modele de telefoane mobile cu camera capabile sa faca poze care sa multumesca pe cea mai multa lume. Ce a mai observat la telefoanele mobile cu camera este faptul ca, atunci cand se incearca sa se faca poze a unor piesaje din natura, calitatea imaginii rezultate lasa de dorit (chiar daca au camera de 3Megapixeli), tocmai din cauza tipului de senzor folosit dar si a rezolutiei senzorului.

 

Camerele video cred ca la ora actuala, cele mai potrivite, sunt cele cu HDD. Parere personala. Si in cazul camerelor video un rol important in definirea performantelor il are: dotarea cu zoom optic (un 16x este suficient) si daca nu ma insel, niste lentile bune reprezinta un atu important. Bine, nu mai punem la socoteala ca orice dispozitiv, fie ca este camera foto, fie ca este camera video, trebuie sa aiba un conector USB pt. transferarea informatiei catre PC.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La o camera video, nu afectaza calitatea inregistrarii tipul suportului daca acesta este digital (o caseta VHS/mini VHS sunt pe suport magnetic, si inregistreaza prin tipare magnetice. o caseta miniDV sau un HDD inregistreaza pe suport magnetic, dar folosind cifrele binare, lucru care ii da o calitate mult superioara).

megapixeli sunt doar o dimensiune a imaginii. de exemplu, avem o imagine de 500X500 pixeli, adica avem pe ambele laturi 500 de pixeli. 500X500=250000pixeli are imaginea, si acest numar de transforma in megapixeli. De fapt megapixelii reprexinta numarul de pixeli pe care ii are imaginea. o imagine de 100X100 pixeli, poate fi marita, dar i se va reduce calitatea, prin marire, se maresc pixelii, pierzandu-se calitatea.

Parerile oamenilor care spun ca telefoanele mobile fac fotografii "de-ti pica fata" probabil ca nu l-eu vazut decatpe telefon, daca le introduceau in computer, calitatea se pierdea.

La camerele video, asa cum am spus, calitatea este la fel pe orice suport digital, deoarece lucreaza in acelasi mod. Un zoom optic de 16X si ceva zoom digital, plus niste optiuni care maresc calitatea in anumite conditii, sunt de ajuns. Acum au aparut camere video cu card de memorie pnetru fotografii, lucru care mi se pare bun, dar tinand caont de pretul lor...

Eu pot lua cadre statice timp de 8 secunde cu camera mea, pe care le transform in fotografii pe computer.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...

Am avut surpriza neplacuta sa descopar ca poze cu multi MegaPixeli (de ex. 10 MP) nu se pot vedea pe DVD-uri standalone.Nu reusesc sa le citeasca.

Deci goana dupa multi MegaPixeli trebuie sa aiba si motivare,altfel ne trezim ca prea multi MegaPixeli mai mult ne incurca decat ne ajuta. blink.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Adaug ca depinde de tipul senzorului folosit.Spre exemplu sunt multe aparate care folosesc senzori cmos si sustin ca au 8megapixeli.Oki,totul bine si frumus,dar nimeni nu specifica ca aceasta adancime de culori e valabila la formatul alb-negru...iar ptr pozele/filme color adancimea in imagine e cam de 3 ori mai mica(tocmai ca se folosesc mai multe culori iar senzorul cmos are dezavantajul ca este construit astfel incat cam 3 sferturi din suprafata de preluare a imaginii este inutilizabila tocmai datorita faptului ca necesita un numar mare de conexiuni,fire..etc).Pe de alta parte camerele cu senzor CCD sunt cele care preiau imaginea corect..adancimea in culori este net superioara dar si pretul este ridicat din motive ca spre deosebire de cmos care are si alte intrbuintari in alte montaje si pretul de productie este relativ mic fata de CCD care se produce doar in firme mici ce produc doar acest tip de senzor si nimic altceva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 8 months later...

Am descoperit ca e bine sa mai studiem achizitiile camerelor video si din punct de vedere al accesului in timp la accesorii .

De exemplu am fost zilele trecute pe la Altex si spre surprinderea mea nu aveau nici una bucata de caseta miniDV,

desi ultima data cand am fost, cu cateva saptamani bune in urma, au avut casete miniDV de la Sony, Panasonic si TDK.

Spuneau ca nu au mai avut cam de multisor si deci mi-am pus problema daca nu cumva va incepe sa se gaseasca din ce in ce mai greu un astfel de accesoriu.

Am fost precaut si mi-am luat cateva casete din alta parte, ca poate peste un an de zile vor fi fiind istorie ca dinozaurii ( stim ca au existat dar nu se mai gasesc)

Acum stau si ma gandesc daca sa imi iau si un acumulator de rezerva. Acumulatorul ce l-am primit odata cu camera este de doar 750 mAh iar in comert am vazut ca sunt si de 2.100 mAh sau chiar de 2.460 mAh.

Poate ma trezesc peste vre-o doi ani ca acumulatorul ce il am acum ma lasa si... ia unul nou de unde nu-i, sau la preturi mari, comerciantul roman e smecher ,cu cat se gaseste mai rar un produs cu atat ii urca pretul .

Ce parere aveti vizavi de casete de ex sau alte accesorii ce ne putem trezi intr-o zi ca ...sunt ca floarea de colt, foarte greu de gasit ?Poate fi tradusa ca o ironie daca camera video e in perfecta stare de functionare insa sa nu o poti utiliza din cauza vreunui accesoriu.E ca in chestia aceea studenteasca.: Ai cu ce da n-ai cu cine. blink.gif

Editat de SIG
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am descoperit ca e bine sa mai studiem achizitiile camerelor video si din punct de vedere al accesului in timp la accesorii .

Dar cum putem afla care va fi evolutia in domeniu,eu in`90 am cumparat 40 de casete audio(la un"aktion"),CD-urile erau inca la inceput,iar pentru masina erau singura optiune de program audio personal.Inca mai am casete audio nefolosite.

E ca in chestia aceea studenteasca.: Ai cu ce da n-ai cu cine. blink.gif

Eu stiam ca la studenti era "ai cu ce,ai cu cine,dar n-ai unde".

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu stiam ca la studenti era "ai cu ce,ai cu cine,dar n-ai unde".

Da.

Poanta intreaga era parca "De cate feluri e dragostea ?" :

comica - ai cu ce dar n-ai cu cine

tragica - ai cu cine dar n-ai cu ce

studenteasca - ai cu cine, ai cu ce, dar n-ai unde.

Uitasem.hi.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da.

Poanta intreaga era parca "De cate feluri e dragostea ?" :

comica - ai cu ce dar n-ai cu cine

tragica - ai cu cine dar n-ai cu ce

studenteasca - ai cu cine, ai cu ce, dar n-ai unde.

Uitasem.hi.gif

Mai era si varianta filosofica: ai unde, ai cu ce, ai cu cine, dar de ce ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock