Sari la conținut

Poză

ANUNTURI TEHNIUM AZI

- - - - -

 • Conecteaza-te daca doresti sa raspunzi
22 răspunsuri în acest subiect

#1
donpetru

donpetru

  Administrators

 • Root Admin
 • 7.197 postari
 • Resedinta:Galati
Am deschis acest topic deoarece aici as dori sa adun anunturi cu privire la noile articole sau stiri publicate in paginile revistei.
Va rog, daca sunt neclaritati sau disfunctionalitati in accesarea continutului revistei, sa deschideti alt topic si sa NU postati aici.

Pentru inceput, va anunt ca ieri, 27-04-2008, am postat doua articole: unul semnat de dl.adry ("Avionul") si unul de mine (Calculul simplificat al preamplificatoarelor audio").

As dori sa mai rog membri acestui forum, daca gasesc pe internet o stire in domeniu Stiintei si tehnologie si doresc sa o regaseasca in limba romana in paginile revistei la rubrica Stiri, sa-mi trimita versiunea in limba romana a articolului respectiv la adresa binecunoscuta de e-mail: donpetru2003@yahoo.com. Cred ca orice noutate in domeniu este binevenita iar implicarea mai multor utilizatori in acest scop face ca schimbul de informatie intre membri sa conduca la o informare a tuturor mult mai bogata iar accesul la informatie mult mai usor (fiind in limba romana). Asadar, adresez un indemn spre o colaborare in acest sens.

#2
vio_gl

vio_gl

  Utilizator Tehnician

 • Tehnium Azi
 • 251 postari
un proiect de amplificator in clasa ab as dori sa vad in paginile revistei si cred ca nu sunt singurul care doreste acest lucru.numai bine

#3
releu

releu

  Senior Member

 • Tehnium Azi
 • 1.323 postari
vio_gl, pai sunt proiecte si proiecte in clasa AB de amplifuri. http://www.forum.teh...tyle_emoticons/default/dance2.gif
Chiar tu ai cerut mai demult proiectul ala prezentat in revista tehnium din 2004 parca! Pana la urma, ce schema te intereseaza. Si ce a prezentat donpetru in articolul cu proiectarea amplificatoarelor audio poate fi considerat amplif in clasa AB. Deci sunt sau pot fi scheme si scheme.... ma intelegi. Articolul redat de donpetru in revista iti ofera un punct de intelegere sau de plecare, restul depinde de dorinta ta de studiu.. sunt carti si carti in domeniu (in lb. engleza in special). Problema e ca studiul lor costa si nu cred ca nimeni pe acest forum ti-ar da mocha sau s-ar chinui sa faca un proiect de ala dupa ce a studiat diverse carti care costul insumat poate reprezenta cateva sute de euro si anii pierduti.

Asadar, daca te pasioneaza domeniul, nu ar strica sa faci niste studii superioare (daca nu ai!).... http://www.forum.teh...tyle_emoticons/default/scratch_one-s_head.gif

#4
donpetru

donpetru

  Administrators

 • Root Admin
 • 7.197 postari
 • Resedinta:Galati
In paginile revistei nu putem publica numai proiecte de amplificatoare audio ci va trebui sa ocupam paginile si cu tutoriale, respectiv stiri din toate domeniile tehnice. Spre exemplu, ma gandesc sa prezint un calcul de dimensionare a tubulaturi instalatiilor sanitare, dar asta ramane de vazut si cred ca cel mai probabil se va intampla in cursul anului viitor.
Pana la sfarsitul acestui an voi mai prezenta un articol despre "transformatorului electric", unde intr-un subpunct am sa prezint si calculul aferent adoptarii transformatorului electric pentru alimentarea amplificatoarelor audio.

Din pacate, persoane dornice sa ajute la imbogatirea cu continut a revistei nu sunt iar in ritmul asta nu prea vad unde o sa ajungem!!! Adica, eu de unul singur, din pacate mai mult decat este acum revista nu prea pot face si nici nu pot sa scriu un articol pe zi sau saptamana. In plus, multi cer dar nimeni nu doneaza! Pacat.
Daca vom continua in modul acesta cel mai probabil intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat o sa fiu nevoit sa fac accesarea site-ului revistei contra unui abonament lunar sau citirea articolelor sa se faca dupa platirea lor (va fi oricum o suma modesta). Va trebui sa fac lucru asta pentru a acoperi celelalte cheltuieli, modalitatea de publicitate aleasa in prezent fiind egala cu ~ 0.

Daca voi implementa aceste masuri, asta ramane de vazut si sa fim sanatosi si la anul ...

P.S. Bineinteles, forumul se va accesa free.

Numai bine si ... tineti aproape.

#5
donpetru

donpetru

  Administrators

 • Root Admin
 • 7.197 postari
 • Resedinta:Galati
ANUNT: Am postat un nou articol in paginile revistei si anume: Transformatorul electric de mica putere - aspecte practice şi teoretice

In cursul saptamanii viitoare am sa postez si un calcul aferent, mult asteptat iar pana la finele acestui an inca un articol "supriza".

Asadar, tineti aproape si spor la citit.

#6
vio_gl

vio_gl

  Utilizator Tehnician

 • Tehnium Azi
 • 251 postari
ca sa-i raspund lui releu,m-ar interesa proietarea unui amplif in clasa ab respecti*subtopologiile*,adica vas,driver,etc

#7
releu

releu

  Senior Member

 • Tehnium Azi
 • 1.323 postari

ca sa-i raspund lui releu,m-ar interesa proietarea unui amplif in clasa ab respecti*subtopologiile*,adica vas,driver,etc

Inteleg la ce te referi. Pai proiectul ala din Tehnium de care iti vorbeam mai sus nu te-a lamurit ?
Citeste si cartea lui Douglas Self - Audio Power Amplifier Design Handbook (3rd ed. - 2002).

BAFTA.

#8
releu

releu

  Senior Member

 • Tehnium Azi
 • 1.323 postari
donpetru, ti-am trimis azi dimineata prin e-mail articolul cu triacul, mult promis de asta vara.
Va rog sa nu ma injurati!!! http://www.forum.teh...tyle_emoticons/default/rolleyes.gif

#9
donpetru

donpetru

  Administrators

 • Root Admin
 • 7.197 postari
 • Resedinta:Galati
@releu, am postat articolul. Acum se poate citi. Nu cred ca te injura nimeni. Credeam ca ai uitat de articol sau... promisiune!
Mai astept si din partea altor membri ai forumului articole. A mai ramas "restanta" articolul cu realizarea practica a unui computer, trimis de @adry mai demult. Acest articol trebuie sa-l mai cizelez un pic.
Totodata, am postat o serie de intrebari si raspunsuri la sectiunea Intrebari Frecvente de pe site-ul revistei. Daca mai sunt pareri vis-a-vis de acest lucru chiar va rog sa-mi spuneti.

Numai bine

#10
donpetru

donpetru

  Administrators

 • Root Admin
 • 7.197 postari
 • Resedinta:Galati
Deja nu mai am mult si conturez si primul articol din acest an, articol ce se va indituala: "Surse de alimentare liniare pentru amplificatoare audio - calcul, teorie, concluzii -". Intentionez daca nu luna asta, dar cu siguranta luna viitoare, sa postez vechiul articol despre constructia unui PC, trimis de utilizatorul @ adry si daca ne va ajuta bunul D-Zeu, sper ca in cursul acestui an sa avem cel putin un articol pe luna. S-ar putea si mai multe articole dar bineinteles daca ar exista si sprijinul sau constributia voastra.

Asadar, TINETI APROAPE. http://www.forum.teh...tyle_emoticons/default/hi.gif

#11
donpetru

donpetru

  Administrators

 • Root Admin
 • 7.197 postari
 • Resedinta:Galati
Anunt prin acest post, ca cel mai probabil in cursul saptamanii viitoare am sa postez un articol despre Automate Programabile. Articolul inca nu este in forma finala, dar sper ca in cursul saptamanii viitoare sa-l finalizez. Articolul despre Compatibilitatea electrica si electromagnetica feroviara, am sa-l aman si o sa-l public, imediat dupa ce o sa se posteze un articole despre: trenuri, cale ferata etc.

Numai bine si TINETI APROAPE! http://www.forum.teh...tyle_emoticons/default/hi.gif

#12
Barbos Radu

Barbos Radu

  Premium User

 • Tehnium Azi
 • 923 postari
 • Resedinta:Timisoara
Tin sa anunt ca ma apropii de sfarsitul primului articol numit PROIECTAREA EMPIRICA A INCINTELOR ACUSTICE . Dupa "finisari" am sa il trimit Domnului Donpetru spre revizuire si spre o posibila lansare in "paginile" revistei !

Editat de BÃRBOS RADU IOAN, 08 iunie 2009 - 05:24 .


#13
donpetru

donpetru

  Administrators

 • Root Admin
 • 7.197 postari
 • Resedinta:Galati
Incepand cu data de 1 noiembrie 2009, am deschis acest topic special pentru anunturi din partea mea (admin) catre membrii comunitatii Tehnium Azi.

Incep acest prim post, prin a va anunta ca am activat pe site-ul revistei o parte din ultimii utilizatori inscrisi acolo (probabil, in ultima luna). Asadar, daca credeti ca faceti parte din acei utilizatori si doriti sa postati un comentariu in site-ul revistei, la un articol sau stire, cu acest prilej va anunt ca puteti face lucru asta. Totodata, as dori sa ma scuz pentru intarzierea activarii acelor conturi creeate acolo si sa mai anunt, ca in cursul lunii viitoare, voi face tot ce imi sta in putinta sa public unul din cele doua articole promise pe anul asta, si anume: Amplificatorul Operational. Articolul despre Proiectarea surselor in comutatie de mica putere, va urma undeva in cursul lunii decembrie, pana la Craciun.

Ramane valabila in continoare posibilitatea trimiterii de articole sau stiri la adresa de e-mail: tehnium.azi@gmail.com, de catre orice persoana, membra sau nu a acestei comunitatii; persoana care doreste sa aduca un plus de valoare informationala continutului Tehnium Azi, pentru posteritate si nu numai, numele acesteia, la cerere, putand fi trecut la finele articolului, impreuna cu calificarea profesionala, daca este cazul sau daca se doreste sa fie dezvaluita. Aviz tuturor celor interesati sa-si dezvolte bibliografia profesionala, in special celor care doresc sa termine un doctorat si sunt pusi in situatia sa aiba cat mai multe articole publicate in reviste scrise sau web de profil. Revista Tehnium Azi va da posibilitatea sa faceti acest lucru si cred ca va starni, cel putin din acest punct de vedere, un interes mai pregnant. Ramane sa ne confirme timpul lucru asta.

Momentan atat si va rog nu postati replici in acest topic. Daca aveti ceva de recomandat sau comentat, va rog sa utilizati mesageria privata sau sa trimiteti opiniile dvs. direct la adresa de e-mail mai sus mentionata.

Va multumesc pentru intelegere si NUMA BINE.

#14
donpetru

donpetru

  Administrators

 • Root Admin
 • 7.197 postari
 • Resedinta:Galati
Anunt prin acest post ca am postat in paginile web a revistei Tehnium Azi un nou articol inditulat: Amplificatorul operational.

In curand, pana la sfarsitul anului, voi mai posta un articol despre Proiectare surselor in comutatie de mica putere. Mai exact, cum putem sa ne construim o mica in sursa in comutatie atunci cand nu avem la dispozitie un transformator electric.

Asadar... <TINETI APROAPE>

Numai Bine

#15
donpetru

donpetru

  Administrators

 • Root Admin
 • 7.197 postari
 • Resedinta:Galati
Cu ajutorul utilizatorului @prog am reusit sa pun la punct o colectie de articole interesate catre niste link-uri de pagini web. Aceasta colectie, repartizata pe categorii, o puteti rasfoi aici:
http://www.tehnium-azi.ro/weblinks.php
Traducerea in limba romana am sa o fac intr-un timp util... daca credeti ca este nevoie.

Numai Bine
0 utilizatori citesc acest topic

0 utilizatori, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

emil.matei.ro Cel mai cuprinzator director romanesc