Sari la conținut

Poză

Cat de atractive mai sunt profilele tehnice de la licee ?


 • Conecteaza-te daca doresti sa raspunzi
31 răspunsuri în acest subiect

#31
ola_nicolas

ola_nicolas

  Editor

 • Editors
 • 1.311 postari
 • Resedinta:Olt county
.... Pai asa a fost pana la sfarsitul anilor 90 daca nu ma insel.Eu am dat concurs de admitere la jumatatea anilor 90.

 

Da dar cred ca examenul de "capacitate" s-a introdus anterior. Stiu ca si copii mei au sustinut in anii '90 acest examen. Nu stiu daca el a contat ulterior in vreun fel la admiterea in liceu, dar acum in mod sigur conteaza, ceea ce in opinia mea este doar un surogat bun de nimic in dezvoltarea ulterioara a invatamantului romanesc. Ordinea de admitere la licee trebuie stabilita in mod clar printr-un concurs veritabil intre candidati si nu printr-un concurs de dosare, asa dupa cum este acuma. Media de la examenul de capacitate si/sau media generala a absolventului de 8 clase, ar putea fi utilizata doar in contextul in care pe ultimul loc disponibil la un anumit liceu, doi sau mai multi concurenti au obtinut aceeasi medie la examenul de admitere. In nici-un caz nu trebuie facuta o medie intre media la examenul de admitere si cea de la examenul de "capacitate". Asta este o mare farsa care poate fi facuta invatamantului romanesc. Ordinea de intrare trebuie stabilita la concursul de admitere organizat in preambulul anului scolar liceal care urmeaza si nu prin ceea ce s-a dovedit candva ca a stiut unul sau altul dintre candidati. Este aidoma cu un campionat mondial de fotbal, unde ajunge doar o echipa care a castigat concursul de admitere specific, adica grupa preliminara. Orice rezultat anterior al acelei echipe nu mai conteaza. Doar asa putem merge inainte in invatamant, ca si in fotbal de altfel.


Editat de ola_nicolas, 19 iunie 2018 - 05:36 .


#32
alex77

alex77

  Utilizator Tehnician

 • Members
 • 105 postari
 • Resedinta:Buzau

Eu am raspuns la solicitarile repetate in legatura cu matematica ale lui alex77, care din cate am inteles eu din discutii anterioare pe acest forum este un recent absolvent al unui liceu de specialitate, complet derutat in ceea ce priveste alegerea viitoarei lui cariere profesionale. Mai mult decat atat, mie mi s-a parut ca alex77 are o mare obida pe aceasta materie si ca s-a simtit obligat sa o invete (de fapt sa o memoreze in mod mecanic) neintelegand de fapt ca matematica este "painea" pe care se mananca electronica, ca de altfel toate celelalte stiinte tehnice. 

De fapt eu am vrut sa spun ca nu am fost deloc obligat sa invat aceasta materie si am invatat-o ca sa-mi regasesc si eu un job pe partea de IT ca web developer sau casino dealer/crupier.Am avut foarte putina pasiune pentru asa ceva si nu ma regasesc in asa ceva.


0 utilizatori citesc acest topic

0 utilizatori, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

emil.matei.ro Cel mai cuprinzator director romanesc