Sari la conținut

Poză

Multimetrul digital VC61A


 • Conecteaza-te daca doresti sa raspunzi
4 răspunsuri în acest subiect

#1
ola_nicolas

ola_nicolas

  Editor

 • Editors
 • 1.205 postari
 • Resedinta:Olt county

Am cumparat un multimetru avand codificatia din titlu. Am preferat sa cumpar de la un magazin real si nu de la unul virtual, pentru a economisi contravaloarea transportului, care este de ordinul a 30... 50 % din pretul produsului in acest caz. La prima vedere (analiza din magazin, la cumparare) am constatat ca fata de vechiul meu multimetru (DT9208A) comutatorul de game, nu are scale pentru masurarea frecventelor. Ajuns acasa, si citind instructiunile livrate in pachetul original, am constatat ca acolo exista indicatia ca multimetrul poate masura inclusiv frecvente in doua domenii - unul de 2kHz si altul de 20 kHz. Am incercat sa gasesc referinte si pe internet relative la acest multimetru. Tot ceea ce am reusit sa gasesc (pe niste saituri rusesti, prin intermediul traducatorui google) contine de asemenea informatia ca multimetrul poate masura frecvente, insa datorita faptului ca am utilizat traduceri, nu am dispus de figuri, sau fotografii ilustrative pentru acest caz. As vrea sa stiu, daca exista cineva care utilizeaza acest tip de multimetru si daca ma poate lamuri care este realitatea.#2
donpetru

donpetru

  Administrators

 • Root Admin
 • 7.027 postari
 • Resedinta:Galati

Sincer sa va zic: nu cumparam asa ceva. Am vazut ca la emag este 100lei. Mai bine strangeti 50USD si cumparati ceva care merita cumparat. Spre exemplu, U-NIT61E este cel mai bun compromis intre stabilitate, precizie sau performanta per asamblu.

https://www.ebay.com...goAAOSwIRxZeuB6#3
ola_nicolas

ola_nicolas

  Editor

 • Editors
 • 1.205 postari
 • Resedinta:Olt county

Stiu ca este un instrument ieftin (preturile pe internet sunt incepand de la 75 lei/buc) Eu am dat pe el 65 lei. Caracteristicile tehnice sunt similare, sau foarte apropiate cu DT9208A-ul pe care l-am avut inainte. Intrucat cel mai des masor tensiuni, tolerantele in jurul valorii de 0,5 % ma satisfac in mod suficient. Altminteri, nici celelale caracteristici masurate (curenti, rezistente, capacitati) nu sunt mult prea departe din punctul de vedere al tolerantelor. As vrea insa sa ii cunosc valentele reale si limitele. De aceea am deschis acest topic. Nu stiu ce provenienta de fabricatie are. Judecand dupa faptul ca cea mai mare parte a referintelor este in limba rusa, presupun ca ar fi un produs rusesc. Din acest punct de vedere, nu am nici o insatisfactie. Mult mai putin promitator, ar fi fost sa fie o chinezarie.


Editat de ola_nicolas, 13 noiembrie 2017 - 09:40 .


#4
donpetru

donpetru

  Administrators

 • Root Admin
 • 7.027 postari
 • Resedinta:Galati

Acum trebuie sa recunosc ca si eu am inceput electronica cu un multimetru de genul DT9208A dar am scapat repede de aparat (il luasem de la rusi din piata, de la Galati). Dupa aceea am trecut la ceva asemenator, un 890 dar mult "mai stabil" care, cel putin pe masura curent d.c. a fost destul de OK. M-a tinut cativa ani buni cand la un moment dat a picat. Si pentru ca fusese un aparat "de suflet", eu deja avand UNIT61E, am zis sa cumpar tot un 890G dar de daca asta produs de cei de la U-NIT sub indicativul M890G. Este realizat cu ceva simt de raspundere fata de alta chinezisme si cand bugetul e limitat e o alegere destul de Ok.

https://www.emag.ro/...6/pd/DC5D4MBBM/

 

Va recomand si asa ceva (foarte util):

https://www.banggood...ur_warehouse=CN#5
ola_nicolas

ola_nicolas

  Editor

 • Editors
 • 1.205 postari
 • Resedinta:Olt county

Eu am si acum multimetrul pe care mi l-am cumparat in 1988 - un MAVO1 cu  indicator cu echipaj mobil. Din punct de vedere al calitatilor si al preciziei de masurare, bate cam tot ce se gaseste acum pe piata. Daca nu ar fi atat de sensibil si de greoi in utilizare, as renunta la aparatele moderne. De altfel, asa dupa cum cred ca stiti, electronica (ca de altfel si alte domenii tehnice) reprezinta pentru mine un hobby. Pentru un hobby, nu sunt necesare aparate de masura sofisticate. Parerea mea constanta este ca un aparat de masura sofisticat nu se justifica decat atunci cand urmaresti o cariera profesionala in domeniu. Altminteri, se pot obtine bune rezultate inlocuind mijloacele tehnice sofisticate si scumpe, cu solide cunostinte teoretice si practice. Un calcul bine aplicat, poate tine locul unor masuratori care necesita mijloace de masura si control deosebit de scumpe, sau chiar adevarate laboratoare specializate in domeniu. Spre exemplu masurarea rezistivitatii unei tole de otel silicios, ar necesita cel putin un miliohmmetru de precizie (preturi incepand de la 2000 lei) in timp ce se pot obtine rezultate comparabile utilizand un simplu cantar cu toleranta cuprinsa intre 0,1 si 1 %. Metoda este ilustrata in articolul meu http://www.tehnium-a...sformatoarelor/ Deoarece exista actualmente pe internet o imensa cantitate de informatii tehnice pentru majoritatea tolelor electrotehnice utilizabile, se pot determina cu multa precizie calitatile unei anumite tole, facand o simpla cantarire si utilizand apoi calculele teoretice, in vederea determinari compozitiei chimice, a rezistivitatii electrice, a pierderilor specifice prin histerezis, etc. Altminteri, pentru a determina toate aceste caracteristici, ai nevoie cel putin de cateva mijloace de masura scumpe, daca nu chiar de un adevarat laborator.


0 utilizatori citesc acest topic

0 utilizatori, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

emil.matei.ro Cel mai cuprinzator director romanesc