Sari la conținut

Sursa LM317+337


Postări Recomandate

Vreau sa constuiesc o sursa simpla pana la +/-15 V cu LM317 si LM337 pentru unele experimente. Am comandat PCB pentru montajul atasat. Intrucat sunt praf la teorie as dori sa stiu care este rolul lui LF353. Daca nu intrebi.....nu afli  :smile: . Multam!

post-26398-0-26255100-1509403473_thumb.jpg

post-26398-0-88173400-1509403488_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

LF353 este in configuratie inversor acolo, imbunatateste performantele de stabilizare si chiar e un fel de slow turn on pentru LM-uri. 

Era bine de vazut practic cat de egale sunt tensiunile de iesire (+ si -)!!!

Editat de donpetru
corectare denumire circuit integrat
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru raspunsuri! Am ales varianta sa cumpar PCB-ul din China pentru 14 lei din comoditate. Mai am ceva de asteptat pana va sosi, dar construirea montajului imi va lua maxim 2 ore. Am toate componentele necesare inclusiv radiatoarele. Am un transformator capsulat (carcasa de plastic si rasina) care furnizeaza 2x18,5V fara sarcina si un curent de 0,8 A. Valorile tensiunilor alternative sunt perfect egale deci restul tine de implementare si regaje.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dupa valorile de pe schema am calculat o tensiune de iesire de 11,67V. Adica pina la urma, in functie de valoarea rezistentei

 R4 sau R5 se pot obtine tensiunile dorite.

Vad ca intre schema si circuit sunt diferente mari, circuitul are piese in plus, trimeri de reglaj, rezistente de precizie cu alte

 valori decit in schema, etc. Cum este posibil sa aveti piesele de pe circuitul pozat, daca schema nu corespunde cu circuitul?

Totusi, poate veti primi si o documentatie completa de la chinezi, deoarece sunt foarte meticulosi.

PS. Filtrul face asa cum a postat @politehnica si in plus micsoreaza brumul si zgomotele tensiunii de pe iesire,

 deoarece lucreaza ca un filtru activ.

 

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La asemenea circuite stabilizatoare de tensiune este, as spune, obligatoriu, prezenta unor semireglabili pentru egalizarea tensiunilor de iesire, pentru ca dispersia de fabricatie a LM-urilor este destul de notabila si e aproape imposibil sa gasesti exemplare identice din punctul de vedere a caracteristicilor de functionare. In ultimul timp am constatat ca si versiunile fixe de tensiune de iesire stabilizata (seria 78XX/79XX) au nevoie de rezistoare de egalizare desi sunt multe aplicatii unde o diferenta de cativa zeci de mV nu este critica.

 

P.S. Pe ebay sau aliexpress.com vazusem un asemenea circuit. Poate dupa ce veti intra in posesia circuitului veti avea bunavointa sa trasati si schema lui reala (care la o prima vedere e destul de intuitiva, dar cu siguranta va starni interesul si celorlalti utilizatori).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din pacate va dura cam 3-4 saptamani pana voi primi PCB-ul. Cu siguata voi posta poza fata/verso, deoarece vad ca prezinta interes. Pozele postate de comerciant (Ebay) sunt doar pentru referinta dupa cum dealtfel precizeaza. In acest moment nu mai am suficienta rabdare sa fac eu cablajul. Am intr-adevar toate componentele de pe schema (mai putin LF353P care este si el pe drum). Am si o "rezerva" de rezistente de 0.25W (tinuta in ordine) unde cu siguranta voi gasi si alte valori. Pana acum pentru micile mele lucrari de "mesterit" sau umplere de timp nu mi-a lipsit nicio valoare. Din pacate nu am gasit o schema asemanatoare nici "pe Google". Voi trasa si schema lui reala.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca cineva este interesat am postat si niste imagini cu alta versiune de PCB bazata pe aceeasi schema, Destul de intuitiv as zice eu. Aceasta varianta de PCB este totusi scumpa (singurul vanzator de pe Ebay vrea 14,90 USD pe doua bucati). Tot pe Ebay este si varianta completa PCB+ componente plantate la un pret sub 10 USD. Nu am pus link-uri pentru ca eu nu sunt comerciant si nici nu intentionez sa fac reclama. Doar pentru informare.

post-26398-0-36844100-1509543683_thumb.jpg

post-26398-0-08056800-1509543696_thumb.jpg

post-26398-0-21833700-1509543709_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acesta sursa cu tensiunea reglabila din trimeri se poate transforma intr-o sursa reglabila, de la circa +/-3V pina la +/-15V,

 prin montarea a doi potentiometri lineari. Bineinteles tensiunile se pot regla independent.

 

@gsabac

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Scopul, este o alimentare diferentiala pentru testat montaje cu amplificatoare operationale sau care necesita alimentare diferentiala (semnal mic). Deci o las cu trimeri. Uneori am chef sa mai mesteresc cate ceva ca pe vremea liceului :smile: . Astfel, preventiv mai fac una alta, sa le am la indemana cand imi vine cheful. +/-3V pina la +/-15V si poate putin mai mult 16-17V atinge scopul propus.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock