Sari la conținut

Salutare! Aguilar db 112


marius_mau69

Postări Recomandate

Teoria dvs. nu se sustine dpv. electric, cunosc aceasta legenda care circula printre Dj, nu sunteti primul care o afirma, dar aceasta nu inseamna ca este si corecta.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa lasam la o parte contrazicerile (generale) din punct de vedere tehnic si sa judecam situatia de fata . Omul detine doua boxe cu o putere de 300 w cu difuzor de 12 inch pentru care vrea sa isi cumpere un amplificator de 100 w . Vi se pare ca este cea mai buna alegere ???

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Puterea este excesiva pentru o auditie domestica.

Va relatez o intamplare, cand inca umblam pe munte, ajunsi la o cabana, am vrut sa dansam, dar singura sursa muzicala era un casetogon Star, cu puterea de iesire de 0,4W, pe difuzorul lui nu se auzea prea bine si cu acordul cabanierului l-am conectat la o incinta de 25W, care-i apartinea, rezultatul  auditiei a fost net superior celui cu difuzorul din carcasa lui.

P.S.

Pentru a evita o parere gresita ca exprim doar o teorie fara o aplicatie practica.

La mine, auditia se realizeaza cu un amplificator de 2 x 50W si doua incinte de 90W.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

RCF TT22 este o boxa pasiva de banda larga pe doua cai care ofera o putere substantiala si eficienta ridicata intro mare varietate de aplicatii, de la teatre si intalatii de concert, pana la instalatii de sunet fixe.

 

Frecvente inalte:

Sectiunea de frecvente inalte este este formata dintro palnie CMD cu directivitate constanta, si un driver de compresie de 1.5?, cu diafragma de 3.00?.

 

Frecvente joase:

TT22 este echipat cu un difuzor de 12? RCF Precision Neodymium, si bobina de 4?, o combinatie care ofera cel mai bun echilibru intre excelenta redare a frecventelor joase si claritatea deosebita a frecventelor medii, toate acestea la o greutate de numai 5 kilograme.

 

Putere si fiabilitate:

TT22 este prevazut cu sistemul LICC-Low Impedance Compensated Crossover, sistem care asigura evitarea problemelor cauzate de inversarea de faza si inbunatateste raspunsul transient. Protectia driver-ului este asigurata de tehnologia exclusiva RCF ? Active Mosfet Compression Driver Protection System. in cazul utilizarii in sistem bi-amp, crossover-ul poate fi decuplat prin intermediul unui intrerupator.

 

Aplicatii:

Sali de teatru; sisteme audio-vizuale portabile si instalate; sonorizare concerte, cluburi si biserici; monitorizare de scena, stage-fill.

 

  • raspuns in frecventa -10 dB: 50 Hz - 20 kHz
  • SPL max: 136 dB calculat; 131 dB 1W @ 1m masurat
  • sensibilitate: 98 dB 1W @ 1m
  • impedanta: 8 ohmi
  • putere manevrata: 800W AES; 3200W varf
  • amplificare recomandata: 1500 wati
  • protectii HF: Dynamic mosfet
  • frecventa crossover pasiv intern: 1.3 Hz
  • unghi de acoperire larga, directivitate constanta: 90? x 60? CMD (Constant Matching Design)

OARE EI DE CE RECOMANDA LA BOXE DE 800 W RMS AMPLIFICATOR DE 1500 W ?????

Editat de nykysor
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar si ei scriu

  • putere manevrata: 800W AES; 3200W varf

puterea de varf este mai mult ca dublul puterii amplificatorului recomandat(de 1500W), deci poate suporta valoarea peak to peak a amplificatorului.

P.S.

Acei 1500W, pot fi instalatl, dar cu o reactie negativa puternica, niciodata disponibili la iesire, la fel cum Sala Palatului, in dotarea din anii `65, era echipata cu amplificatoare cu tuburi cu putere instalata de 200W si prin reactie negativa foarte puternica(pentru calitate) nu depaseau la iesire 80W.

Eu va recomand sa incheiem aici discutia pe aceasta tema, eu n-am sa aplic niciodata teoria dvs. si invers dvs pe a mea, ramane ca d-l in cauza sa decida ce va face.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In general " boxele " trebuie sa fie cu o putere RMS egala sau mai mare decat cea a amplificatorului , e si mai sigur asa si nu exista probleme , eu nu odata am procedat asa si a mers bine , iar calitatea primeaza intr-o camera de locuit nu ?

Numai bine ! :hi:

Editat de Barbos Radu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

directivitate constanta: 90? x 60? CMD (Constant Matching Design)

 

banuiesc ca asta e marketing, directivitatea undelor (de tot felul) e proportionala cu frecventa iar la aceeasi frecventa nu e constanta de nici un fel (decat daca e zero, adica omnidirectional sau directivitate zero) - atunci cand exista (deci nu e zero)  in realitate e un lob.

deci nu are nici un sens din punct de vedere al legilor fizicii (care nu-s scrise de sales-man din fericire) termenul "directivitate constanta" - in realitate directivitatea arata sub forma unui lob sau mai multi  (un oval alungit) care cu cat directivitatea e mai puternica cu atat e mai ingust si alungit, cu cazul particular cand directivitatea e zero si e un cerc perfect in jurul sursei (concentric cu sursa)

RR

 

PS - specificatii tehnice "a la furculition" scrise pentru cine a lipsit de la orele de fizica.

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intrebare: am un amplif de 150W si boxa de putere identica....ampliful plasat intr-o incapere inchisa ( de ex. sufrageria)...pentru ca vreau sa sustin o conversatie pe fond muzical , reglez volumul la 5W - aproximativ!.....cred ca sunteti de acord ca este perfect posibil sa fac asta...boxa mea de 150W reda cei 5W fara probleme....dar daca folosesc un amplif cu TDA810AS care ofera 5W curati, nedistorsionati la maxim de volum si , pe care il conectez la boxa mea de 150W....cu ce se schimba situatia??...stie boxa mea ca acum este alimentata cu semnal din alt amplif?....

Nu , intradevar boxa nu stie de unde ii vin cei 5w , dar amplificatorul folosit la potential maxim va simtii foarte curand (pe pielea lui ) ca este o buturuga prea mica pentru a rasturna un car asa de mare !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dar amplificatorul folosit la potential maxim va simtii foarte curand (pe pielea lui ) ca este o buturuga prea mica pentru a rasturna un car asa de mare !

 

gresit,

nici amplificatorului nu-i pasa, pentru el e importanta impedanta sarcinii, puterea maxima a sarcinii e irelevanta pentru amplificator atat timp cat e mai mare decat puterea de iesire maxima.

un difuzor de 4Ohmi 10W e la fel ca sarcina cu unul de 4Ohmi 100W, din punct de vedere al amplificatorului de 10W putere la iesire. (la aceesi tensiune de iesire prin ambele infasurari de 4Ohmi va curge acelasi curent - legea lui ohm)

RR

Editat de roadrunner
  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock