Sari la conținut

volum digital 2 canale


 Adrian_BBS

Postări Recomandate

Salut, m-am apucat sa construiesc un amplificator de mica putere intr-o carcasa de receiver care are 3 butoane fara retinere pe panou si as vrea sa le folosesc, ca sa nu mai gauresc carcasa care arata destul de bine ... unul din butoane va actiona pornirea si oprirea amplificatorului (soft power on/off) iar celelalte 2 as vrea sa le folosesc pentru volum ... am cautat pe internet scheme si am gasit 3 variante... care vi se pare mai "buna" ... sau poate aveti ceva mai bun ... 

 

http://www.niqro.3x.ro/pot8/pot8.htm

 

post-257-0-23960100-1435513546_thumb.jpg

post-257-0-54911900-1435513555_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca nu faci un circuit care sa limiteze semnalul audio pe intrarea circuitelor de mai sus, astfel incat sa poti anula complet semnalul audio (deci sa-l aduci la zero, sa nu se auda nimic), chiar nu ai facut nimic cu circuitele de mai sus. Ai grija si la cablaje. Si sper ca nu esti pretentios la distorsiuni (nu sunt perceptibile dar se simte oarecum ca volumul este modificat digital).

Editat de leo_electro
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am realizat in perioada studentiei, prin anul 5, un montaj cu TC9153 si chiar functiona destul de bine. Intr-adevar, trebuia avut grija ca semnalul aplicat pe intrare sa nu depaseasca un anume prag, pentru a nu ajunge in situatia in care sa nu putem anula semnalul audio. In rest, in ceea ce priveste distorsiunile, nu am sesizat ceva notabil in acest sens (depinde "de pretentiile auditive" ale fiecaruia). Oricum, tinand cont de baremurile actuale in materie de Hi-Fi, nici atunci si nici acum nu putem incadra integratele de mai sus in acest capitol, ele fiind mai mult concepute pentru aplicatii audio domestice fara mari pretentii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock